Miért ad a Fidesz a határontúli magyaroknak több kedvezményt mint a határon belülieknek?
Figyelt kérdés
Például a határontúliak márciustól ingyen utazhatnak a magyarországi távolsági járatokon vonattal és busszal is. Nekem aki ide adózik meg marad a teljesáru jegy. Közben meg akiket ismerek határontúli magyarokat még tehetősebbek is mint én. Miért van ez így?jan. 13. 11:29
A kérdező szavazást indított:
Szerintem felháborító, hogy hazai magyarként csak másodrendű polgár vagyok és egy határontúli többre jogosult.
Szerintem méltányos az, hogy a fidesz a hazaiak adóját a határontúliakra költi és több kedvezményt kapnak mint az itt élők.
28 szavazat
1/32 anonim válasza:
Azért, mert magyarabbak, mint sok magyarországi.
Hatalmas ellenszélben tudták megőrizni magyarságukat.
A baloldaliak túlságosan internacionalisták, hogy ezt megértsék.
2/32 A kérdező kommentje:
1# Mitől magyarabb egy határontúli magyar egy határon belülinél, elmesélnéd?
jan. 13. 11:41
3/32 anonim válasza:
Ez még mindig jobb, mint mikor a milliárdokat utalják ki. Focicsapatok, egyházak, újságok, pártok kapják, csak ezek nincsenek úgy közhírré téve, mint az utazás. A többit csak a magyar közlönyt állandóan bújva lehet megtudni. Az utazásnál viszont azért tudni kell róla ellenőröknek, kalauzoknak. Nem lehet csak úgy eldugni valahová. Mivel nincs róla szó, az sem érdekel, hogy adódból elég szép nyugdíjat utalnak át a mai napig olyan ukránoknak, akik még egyszer sem léptek magyar földre. Egy 1962. december 20-án kötött szerződés alapján. Ez sem zavarja az embereket, mert igen csak kevesen tudnak róla. Viszont hoz pár szavazatot, akkor miért is kezdeményeznék a felmondását? Te adódból van nem fáj az nekik.
4/32 anonim válasza:
2.
Van magyarságtudatuk.
A magyarul beszélő államplgár és a magyar nem ugyanaz.Nem egyenértékű.
5/32 anonim válasza:
A határon túliak szavazata, a cigányok szavazata, a nyugdíjasok szavazata, az alacsonyabb iskolázottságúak szavazata a fideszé. Ez lefedi az ország szavazóbázisának jelentős részét.
6/32 anonim válasza:
Miért kell többet látni a dolgok mögé ami? Sima krumpliosztás volt a szavazatokért. Semmi több.
7/32 A kérdező kommentje:
4# Mitől lenne nagyobb magyarságtudata egy határontúlinak és miben nyilvánul ez meg? Ha véletlenül egy hazai magyarnak is akkora magyarságtudata van mint egy határontúlinak, akkor ő miért nem utazhat ingyen?
jan. 13. 12:01
8/32 anonim válasza:
Az EU összes nyugdíjasa ingyen vonatozhat. Érdekes, hogy ez nem zavar, pedig azok többsége nem is magyar.
9/32 A kérdező kommentje:
8# Mivel egy hazai magyar nyugdíjas is ugyanúgy ingyen utazhat mint egy határontúli, tehát ebben nem tesz különbséget a hazai és a határontúli magyarok közt a kormány.
jan. 13. 12:07
10/32 anonim válasza:
Megőrizték a magyar identitásukat 100 évnyi asszimiláció ellenére is.
Persze szerintem is hülyeség ez az ingyen utazgatás. A fidesz ezzel akarja egymásnak ugrasztani a két oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!