Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek, ti adnátok...

Ellenzékiek, ti adnátok támogatást a határontúli magyaroknak?

Figyelt kérdés
Sokszor elég negatív kontextusban beszélnek a határontúli magyarokról az ellenzékiek, de az is tény, hogy a Fidesz is kihasználja őket saját politikai céljaira. Mindenesetre akárhogy nézzük ezek az emberek a magyar nemzet integráns részei és mindenképpen kár lenne, ha kulturális szempontból hagynánk veszni az általuk őrzött örökséget vagy nem segítenénk, hogy tudjanak magyar nyelven tanulni. Ezt szerintem a baloldaliak is be kéne lássák. Nem utolsósorban demográfiai utánpótlás is, mert Magyarország népességfogyását leginkább ők enyhítették az utóbbi 40 évben, szóval adtak is az országnak, nem csak elvettek.

2023. júl. 19. 10:29
1 2
 1/17 szántóvető ***** válasza:
61%
sem szavazati jogot,sem állampolgárságot.
2023. júl. 19. 10:30
 2/17 anonim ***** válasza:
38%
Nem, én azt vallom, hogy nem léteznek "határon túli magyarok." Azok magyar anyanyelvű románok, szlovákok stb.
2023. júl. 19. 10:35
 3/17 anonim ***** válasza:
13%
Magyarország demográfiai utánpótlását pedig nem reakciós turbóturulokkal kell pótolni, hanem latin-amerikai, nigériai stb. emberekkel, akik színesítik a kultúránkat és csökkentik a nacionalizmust és a begyöpösödöttséget.
2023. júl. 19. 10:37
 4/17 anonim ***** válasza:
64%
Szavazati jogot semmi kép nem adnék nekik.
2023. júl. 19. 10:41
 5/17 anonim ***** válasza:
59%

"Sokszor elég negatív kontextusban beszélnek a határontúli magyarokról az ellenzékiek, de az is tény, hogy a Fidesz is kihasználja őket saját politikai céljaira"

Aki annyira s-gghülye és/vagy elvtelen, hogy egy állampolgársággal örökre meg lehet venni a szavazatát, arról nem tudok pozitív kontextusban beszélni.

Szóval ha rajtam múlva, akkor az első lépésben elvenném a szavazati jogukat a 'csába.

Csak az szavazhasson közülük, aki ideköltözik, itt él, itt dolgozik, itt adózik.

Ne csak más f-szával verje a csalánt, hanem a sajátjával is, érezze a bőrén a választása következményét.

Aki meg marad mondjuk Erdélyben, vagy Felvidéken, stb. kettős állampolgárként, azt természetesen támogatnám abban, hogy külföldön élve a magyar identitását, kultúráját meg tudja őrizni, sőt, még az autonómia-törekvéseiket is támogatnám, ha egyáltalán van erre igényük.

Egyáltalán nem vagyok ugyanis híve a kulturális elnyomásnak, hegemóniára törekvésnek.

Az USA tagállamai is elég nagy autonómiát kaptak mindenféle téren, és tök jól működik a dolog.

2023. júl. 19. 10:47
 6/17 anonim ***** válasza:
55%
Én nem adnék nekik sem állampolgárságot, sem szavazati jogot, mert nem itt adóznak, nem az itteni jogszabályok hatálya alá tartoznak, és teljesen egyenjogúak ott, ahol élnek. Nem mellesleg a szerbiaikakat kivéve, eszük ágaban éhez a fasiszta álkeresztény gyűlölködő országhoz csatlakozniuk
2023. júl. 19. 10:52
 7/17 anonim ***** válasza:
83%

állampolgárság igen

szavazati jog nem

2023. júl. 19. 10:55
 8/17 anonim ***** válasza:
63%

Attól függ mit értesz támogatás alatt.

-Állampolgárság: Igen.

-Szavazati jog: Csak akinek van bejelentett magyarországi lakcíme, mindegy, hogy Angliában él vagy Erdélyben.

-Politikai támogatás, ha jogaikat csorbítják: IGEN!!! Ez az MSzP és SzDSz súlyos történelmi mulasztása!!!

-Beruházások határon túl: NEM!!! Ez nem a magyar állam feladata, hanem azé az államé, ahova az adóik érkeznek!!!

-Anyagi támogatás: Magyar nyelvű kulturális célokra igen, másra nem. De a hasznával arányosan, tehát ha 10 régi öreg jár még a magyar nyelvű templomba a faluban, akkor nem támogatnám több százmillió forintból a templom felújítását. (Nem megtörtént eset, csak példának írtam.)

-Még egy extra dolgot bevezetnék: Magyarországi letelepedés támogatása annak, aki legalább egy érettségivel vagy szakmával rendelkezik és büntetlen előéletű. Egyrészt ahogy a kérdező is írta, Magyarország korfája siralmas. Másrészt akármilyen nehéz ezt olvasni egyes kormánypártiaknak, de ahol nincs döntő magyar többség, ott marha erős az asszimiláció. Aki járt már határon túl a csíksomlyói búcsú és dunaszerdahelyi stadionon kívül és nyitott szemmel járt, az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Az a fájdalmas igazság, hogy a magyar kultúrát és identitást generációkon át legjobban Magyarországon lehet őrizni, nem kisebbségben.

2023. júl. 19. 11:17
 9/17 A kérdező kommentje:

Ezzel én is egyetértek, Székelyföldön és a Csallóközön kívül mindenhol gyors a magyarok fogyása az elvándorlás és a vegyes házasságok miatt. Viszont ezt szerintem a jelenlegi kormány is támogatja, hivatalosan még nyomják a "szülőföldön maradás" szöveget, de a munkaerőpiacra nagyon is szeretnék, hogy jöjjenek határontúliak, csak már a bérek sokszor jobbak odaát.

2023. júl. 19. 11:25
 10/17 anonim ***** válasza:
45%

Én sem szavazat, sem anyagi részében nem, és nem csak kelet, hanem nyugatra menteknek se.

Miért? Szavaz egy olyan országból olyan ország működését érintő kérdésekben, egy olyan személy akinek csak a dédapja tudott magyarul?

Csak magyar állandó lakcímmel rendelkezőknek, akik magyarországon élnek.

Amilyen jogon kapnak a Romániai, Szlovákiai ... Ennyi erővel akkor 1.7 USA -ban élő millió magyar is kapahat. (nagyrészt 2. világháborúban menekült el, zsidó származása miatt.)

2023. júl. 19. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!