Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék a nemzeti konzultá...

Az ellenzék a nemzeti konzultációt miért a nem kitöltött lapok összegyűjtésével akarja meghekkelni?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a módszert. Népszavazásnál van érvényességi küszöb, ott be lehet játszani hogy ne válaszoljanak semmit, mert akkor eleve érvénytelen lesz. De konzultációnál nincs küszöb, és így valójában az fog kijönni, hogy 99%-ban a kormány által preferált választ adta meg a nép is. Nem vagyok érdekelt az ellenzék sikerében, sőt jobboldaliként nagyrészt egyetértek a kormánnyal, de akkor is csodálkozok az ellenzéken. Ha elvileg velük van a többség, ráadásul konzultáción azért a fideszesek is legfeljebb 1-2 millióan jelölik be a Fidesznek megfelelő válaszokat (tehát itt lenne az ellenzéknek is keresnivalója), akkor az ellenzék miért nem buzdítja arra a szavazóit, hogy töltsék ki a konzultációt, de az ellentétes választ adják meg? Ha nem is minden kérdésnél, legalább ott bejátszhatnák, ahol az az ő szempontjukból erkölcsileg elfogadható lehet. Pl a mostaniban: brüsszeli migrációs elképzelések elfogadása, gyermekvédelmi törvény enyhítése, de talán Ukrajna támogatása is ilyen.

Ráadásul ez az üresen hagyás nem valódi véleménynyilvánítás, csak egy passzív tevékenység, ezzel soha nem fognak annyi embert mozgósítani, mintha valamelyik kérdésnél konkrét válasz megadására bíztatnának.

2024. jan. 11. 23:00
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
40%

00:32 Én is leírtam nekik, a kérdéseket is, de akkor is csak mondják tovább meg minuszolnak. Fidesz birka tempó.

Az extraprofitadóról most elmondhatná az ellenzéki birka hogy nem kell, vagy hogy igenis küldjünk fegyvert mint minden normális nyugati ország, támogassák ukrajnát, vegyék fel az EU-ba, töröljék el a gyermekvédelmi törvényt mert csak propaganda és igenis lehessen külföldről támogatni a magyarokat.

Erre ezek mindenre azt hazudják, hogy kamukérdés, vagy pedig hogy úgyis meghamisítják.

KÉRDEZŐ, nem tudom hogy fideszes vagy ellenzéki vagy, de teljesen jogos ez a felvetés, az ellenzék végig arról pofázott hogy a kérdések irányítottak, most kaptak esélyt a konzultáció minimum felében kifejteni a véleményt, erre mint akiknél beakadt a szalag ugyanazt a mantrát nyomatják.

2024. jan. 14. 00:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!