Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék a nemzeti konzultá...

Az ellenzék a nemzeti konzultációt miért a nem kitöltött lapok összegyűjtésével akarja meghekkelni?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a módszert. Népszavazásnál van érvényességi küszöb, ott be lehet játszani hogy ne válaszoljanak semmit, mert akkor eleve érvénytelen lesz. De konzultációnál nincs küszöb, és így valójában az fog kijönni, hogy 99%-ban a kormány által preferált választ adta meg a nép is. Nem vagyok érdekelt az ellenzék sikerében, sőt jobboldaliként nagyrészt egyetértek a kormánnyal, de akkor is csodálkozok az ellenzéken. Ha elvileg velük van a többség, ráadásul konzultáción azért a fideszesek is legfeljebb 1-2 millióan jelölik be a Fidesznek megfelelő válaszokat (tehát itt lenne az ellenzéknek is keresnivalója), akkor az ellenzék miért nem buzdítja arra a szavazóit, hogy töltsék ki a konzultációt, de az ellentétes választ adják meg? Ha nem is minden kérdésnél, legalább ott bejátszhatnák, ahol az az ő szempontjukból erkölcsileg elfogadható lehet. Pl a mostaniban: brüsszeli migrációs elképzelések elfogadása, gyermekvédelmi törvény enyhítése, de talán Ukrajna támogatása is ilyen.

Ráadásul ez az üresen hagyás nem valódi véleménynyilvánítás, csak egy passzív tevékenység, ezzel soha nem fognak annyi embert mozgósítani, mintha valamelyik kérdésnél konkrét válasz megadására bíztatnának.

2024. jan. 11. 23:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
57%

Ejnye már az értetlenét!

Forrás: Kormányzati Tájékoztatási Központ

Mond amit AKAR! :)

2024. jan. 12. 23:37
 22/31 anonim ***** válasza:

Nem értem mit akarsz bizonyítani. Alig több mint 1 millió, ahogy eddigieken is. Nem 2 millió és nem 5 millió.

2024.01.05. 1.172.000 db

2024.01.09. 1.222.000 db

Nem kevertél már megint össze valamit? Szezon, fazon?

2024. jan. 13. 00:20
 23/31 anonim ***** válasza:
58%

Nincsen szükség "bizonyításra" szerintem.

Akár 1 és akárhány, akár 5 millió...a kormányzat adja az adatokat, amiket senki más nem ellenőrizhet. Nem tök mindegy?

Lsd "A magyarok 97%-a"

Legendás marhaság! :)

2024. jan. 13. 00:26
 24/31 anonim ***** válasza:
47%

"23/23"

Hiába magyarázod neki, nem érti hogy akkora számot mondanak amit a hasukra ütnek. Az egyetlen alkalom amikor olyan megnézhette az íveket aki nem a fidesz farából lóg ki talált pár dobozt amiből csak egybe nézhetett bele és a dobozokba max 900 000 ív fért bele majd elszólták magukat 450 ezer érkezett be mikor a fidesz már 1,7 milliót hazudott.

Teljesen ellenőrizhetetlen kamu az egész, normális ember nem aszisztál ehhez a propagandához.

2024. jan. 13. 00:45
 25/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nektek nem megy az értő olvasás. Vagy vakok vagytok arra ami nem a ti álláspontotok támasztja alá. Folytathatjuk, ha újra elolvassátok és nem irkáltok ilyen baromságokat, amire már 3x adtam választ. (Lsd közvélemény kutatás)

Természetesen megy a minusz.

2024. jan. 13. 01:00
 26/31 anonim ***** válasza:
29%

Édes isten!

Közvéleménykutatás NEM befolyásolja azon tényt, hogy egy adott adat nem valós. :)

A közvéleménykutatás menete 1000 megkérdezett minta alapja... Ismerni kellene az efféléket is hogy okoskodjunk... :)

2024. jan. 13. 01:03
 27/31 anonim ***** válasza:
44%

@22

Ezt irtad korabban:

"Eddig sem írták, hogy 2 millió töltötte ki, vagy 5, pedig megtehették volna, ha nulla ellenőrzés lenne."

Ennek cafolatara hoztam neked ket random cikket is, amiben leirjak, hogy mennyi erkezett vissza, vagyis mennyien toltottek ki. Mit nem ertesz?

2024. jan. 13. 01:46
 28/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nagyrészt az lett, amitől tartottam, a válaszok többsége teljesen irracionális, a Fidesszel szemben érzett gyűlölet határozza meg. Pl. 13#-as válaszadó, a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos kérdésre hol megfelelő reakció az, hogy ne mondjunk semmit, mert épp kinyírják az oktatást? Panaszkodtatok a gyermekvédelmi törvény miatt hogy mekkora szemétség, erre a kormány most telibe megkérdezi tőletek hogy legyen-e enyhébb, mire ti: őőő, dehát az oktatás.

Meg milyen érv az, hogy drága volt a konzultáció? És? Gyakorlatilag ingyen reklámfelületet kap az ellenzék, és nem él vele?? Egy konzultáción ellenzéki többséggel meglepni a Fideszt kábé olyan lenne mint a Hadik féle huszárcsíny.

Az meg, hogy az eredményeket meghamisíthatják, szerintem szintén hibás érv: ha az ellenzék képes összegyűjteni kitöltetlen konzultációs íveket, miért ne tudna összegyűjteni kitöltötteket, és előre megszámolni a válaszokat?

2024. jan. 13. 22:33
 29/31 anonim ***** válasza:
67%

Jujj!

Én is köszönöm kérdező, hogy ebben az összesítő hozzászólásodban tisztáztad azt, hogy mennyire értetlen, logikátlan és vak vagy a propagandával szemben.

Nem hiába ural az Orbán kormány évtizedekig mindent...

2024. jan. 13. 22:42
 30/31 anonim ***** válasza:
44%

22:42 Ilyenkor, amikor látom milyen sötétek az ellenzékiek közül néhányan, szomorú vagyok, mert egy orbánimádó sem rosszabb nálatok. 🐑

A korábbi nemzeti konzultáció kérdéseiből kiindulva lehurrogtátok a kérdező felvetését. Pedig most valóban bele lehetett volna állni.

Más be is másolta nektek, erre ti mintha nem is hallanátok, fújjátok tovább a mantrát, mert nektek akkor is igazatok van. Egy fideszes birka sem különb nálatok, nem rosszabb semmivel.

Nem baj, legalább a karám jó oldalán bégettek 😎

2024. jan. 14. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!