Az ellenzék a nemzeti konzultációt miért a nem kitöltött lapok összegyűjtésével akarja meghekkelni?
Nem értem ezt a módszert. Népszavazásnál van érvényességi küszöb, ott be lehet játszani hogy ne válaszoljanak semmit, mert akkor eleve érvénytelen lesz. De konzultációnál nincs küszöb, és így valójában az fog kijönni, hogy 99%-ban a kormány által preferált választ adta meg a nép is. Nem vagyok érdekelt az ellenzék sikerében, sőt jobboldaliként nagyrészt egyetértek a kormánnyal, de akkor is csodálkozok az ellenzéken. Ha elvileg velük van a többség, ráadásul konzultáción azért a fideszesek is legfeljebb 1-2 millióan jelölik be a Fidesznek megfelelő válaszokat (tehát itt lenne az ellenzéknek is keresnivalója), akkor az ellenzék miért nem buzdítja arra a szavazóit, hogy töltsék ki a konzultációt, de az ellentétes választ adják meg? Ha nem is minden kérdésnél, legalább ott bejátszhatnák, ahol az az ő szempontjukból erkölcsileg elfogadható lehet. Pl a mostaniban: brüsszeli migrációs elképzelések elfogadása, gyermekvédelmi törvény enyhítése, de talán Ukrajna támogatása is ilyen.
Ráadásul ez az üresen hagyás nem valódi véleménynyilvánítás, csak egy passzív tevékenység, ezzel soha nem fognak annyi embert mozgósítani, mintha valamelyik kérdésnél konkrét válasz megadására bíztatnának.
Köszi, hogy lepontoztok mert nem tudtok olvasni, viszonoztam, most pedig segítek az értelmezésben.
3. Extraprofitadó
Igen, törölje csak el, mert ilyen nem létezik, mindent a vásárló fizet.
6. Fegyverszállítás
Igen, küldjünk amennyit csak tudunk!
7. Ukrajna támogatása
Igen, támogassuk!
8. Ukrajna EU
Igen, vegyük fel őket!
10. Gyermekvédelmi törvény
Igen, töröljék el, MO-n törvény tiltja 18 év alattiak szexuális felvilágosítását, ez csak propaganda volt.
11 Külföldi támogatás
Igen, engedni kell, az EU pénz is az, orbán táncol is érte meg kávézik ahogy kell.
A 4. és a 9. is alkalmas válaszra, de az már könnyen félremagyarázható. Először is orbán több migránst engedett be sokszor mint amennyit az EU ideosztott volna, szóval nyugodtan fogadja csak el az eu tervét.
A génmódosítás pedig csak keresztezések felgyorsítását jelenti, tehát ami a természetben 100 év azt megcsinálják 2 év alatt. Amerika köszöni szépen jól van ezzel együtt és népességarányosan sincs több halálozás mint Ausztriában (ráadásul náluk a különböző drogok is pusztítják a lakosságot sokkal nagyobb arányban mint az EU-ban), bezzeg nálunk hiozzájuk képest minimum +40%. Jobban örülnék az olcsóbb kenyérnek, mint itthon az agyontámogatott 100 hektáros gazdák áldatlan tevékenységének.
Köszönöm a figyelmet és számítok az elnézést kérésre, félremagyarázás meg védeni a mundért mindenáron fideszes tempó.
Azért pontozunk le mert nem értünk veled egyet.
Remélem te sem gondolod komolyan, hogy ezek a kérdések legitimálják a teljes “inzultációt”!?
Engem rettentően dühít, hogy a hozzád hasonlókat be tudják vonni az általuk kreált szekértáborok közti harcba, mert ez tartja őket hatalmon.
A fidesz elsőszámú ellensége, az akit nem tud bevonni az általa kreált vitába! Ezt jól jegyezd meg nyilvánvaló kapitány!
11/12
"3. Extraprofitadó"
Egy nem létező fogalomról hogyan szavazzak? Kb megkérdezik hogy Istennek milyen színű a szeme
"6. Fegyverszállítás"
Gumicsont kérdés, csak a gyűlöletkeltés a célja.
"7. Ukrajna támogatása"
Egy demokratikus országba ez nem kérdés, minden elnyomó hatalom áldozatát emberi kötelesség támogatni (pláne a ruszkik a mi nyakunkon is ültek fél évszázadot)
"8. Ukrajna EU"
Jelenleg sem a felvételéről szól a tárgyalás, a jelölését vitatják meg, a felvétele akkor is egy évtized minimum.
"10. Gyermekvédelmi törvény"
Ne kérdezgessenek gyerekvédelemről amikor levitték a tankötelezettséget, levitték a szexuális beleegyezési korhatárt és épp kinyírják az oktatást
"11 Külföldi támogatás"
Ez megint egy gumicsont, bármire rá lehet húzni, politikai ellenfelek eltiprásának eszköztárának bővülése csak.
De tegyük fel igazad van és ezek a kérdések "valósak", akkor is 6 kérdés full retard, 2700 millió forint ment el rá, csak a ~felét kérem akkor számon, 1350 millió hűtlen kezelésről beszélünk.
forrás NEAK
613 db csípőprotézis ára, 5400 an vannak várólistán
3857 db laparoszkópos epeműtét ára, 382 en vannak a várólistán
2700 db szürkehályog műtét ára, 4166 an vannak a várólistán
Pár tétel amikre szúrópróba szerűen rámentem, a várólisták országosak és a 60 napnál régebb óta várakozó betegek számát mutatja.
A műtéti árakat magánklinikai adatlapokat használtam forrásnak, egy ágyas, saját fürdő-wc, napi 5x étkezés, saját nővérrel értendő.
Számolhatjuk adóba is (forrás ksh) a legmagasabb adósávba eső (gyerektelen, nem házas) bruttó-nettó különbözet (szja, eüh, stb) 640 fő EGY ÉVI! teljes adókiadása, vagy 7680 ember egy havi adója.
Te pedig azt mondod ezt normális ember támogatja?
Mert nincs független ellenőrző szerve a kiértékelésének.
Vagyis azt hoznának ki eredményként amit csak akarnak.
Ilyen feltételek mellett pedig értelmét veszíti az egész.
Ha a fidesz lejelent duplán felfelé kerekítve másfél milió kitöltöt ívet, az ellenzék meg erre azt tudná mondani, hogy itt meg van 2 millió üres, mert a többség szerint
1. baromság az egész inzultáció
2. A kormány az emberek válaszai nélkül is döntött már a a feltett kérdésekről, mert nem is érdekli mit válaszolnak
akkor ha Viktor elkezdi lobogtatni a papírját, helyből rúgják le a pályáról, hogy miket beszél, mert a többség nem őt támogatja.
Lehet hogy valójában az üres kérdőíveket össze sem kellene számolni, csak bemondani egy a fideszénél nagyobb számot.
Nem nagyon számítottam bocsánat kérésre. :)
12 Neeem, azért pontoztatok le mert nem sikerült értelmezni a kérdéseket, kapásból ment az elutasítás.
A kérdező egy teljesen értelmes szempontot vetett fel és valóban van benne ráció, elolvasva a kérdéseket most van reálisan választható másik vélemény, amivel ki lehet fejezni vagy demonstrálni a kormány ellenességet.
Engem rettentően idegesítenek a hozzád hasonlók, mert ahogy egy fideszes sem tudja beismerni gazdái egyértelmű kétes ügyeit (pl lélegeztető), ti sem tudtok mást gondolni, csak amit épp mondanak, magyarul üres lapokat gyűjteni.
Végülis nem baj mert az ellenzéki oldal jelenleg a jó oldal csak szomorú hogy nem tudtok ugyanúgy gondolkozni, ahogy a fideszesek sem.
13
Hiába listázod itt, kb mint amikor a fideszesek leírják, hogy a lélegeztető biznisz az nem volt csalás mert nem lehetett tudni mennyi kell és inkább több legyen stb. Ugyanaz a bullshit mint a tied. Magyarázod a nyilvánvaló tévedésed.
Ezekben a kérdésekben amiket leírtam ki lehet fejezni a kormánnyal szembeni véleményt, hiába próbálod elkenni.
A pénzt elköltötték, teljesen mindegy már, a kérdezőnek igaza van, eddig mivel csak egy választ lehetett megjelölni jó megoldás volt az összegyűjtés és a tiltakozást így kifejezni, most viszont gondolkodni kellett volna és elmondani az ellenvéleményt mondjuk Ukrajna kapcsán.
Ilyenkor tényleg az van, hogy elszomorodik az ember hogy az ellenzék tényleg csak ennyire képes? Egy gyakorisnak fordul meg a fejében, hogy héé, most lehetne másképp is!
Fel sem tűnik, hogy ugyanazt teszitek, mint egy fideszes a másik oldalon. Direkt felhívtam a figyelmet a fideszes tempóra, hátha elgondolkodtok. Hiú ábránd volt...
"7. Ukrajna támogatása
Egy demokratikus országba ez nem kérdés, minden elnyomó hatalom áldozatát emberi kötelesség támogatni (pláne a ruszkik a mi nyakunkon is ültek fél évszázadot)"
Akkor most beírhatta volna minden ellenzéki és akkor prüsszelbe nem mondhatná a varacskosdisznó hogy 97% ellenzi!!! Ahelyett hogy beírnád a választ akár csak erre az 1 kérdésre, ami a véleményed fejezi ki, inkább leírod, hogy azért nincs érteklme kitölteni mert a támogatás emberi kötelesség.
Bazeg akkor szavazni se kell elmenni a fidesz ellen mert ez minden magyar ember kötelessége hogy a fideszt nem támogatja. fucklogic
14
Pontosan tudjuk, hogy 1-1,5 millió agymosottja van a fidesznek és eddig a kérdések színvonala csak az ő összeszámolásukat szolgálta. Ha az ellenzék most beleáll ebbe, akkor ne mond már, hogy mondjuk 2 millió vagy 2,5 millió kitöltésnél ugyanúgy kihozzák majd a 97%-ot.
Meg leírtam, hogy lenne lehetőség az ellenzéki online kitöltések összeszámolására is akár, ennek az akciónak hírértéke lett volna, aktivizálni az oldalt, valami új, nem a megszokott.
15 Igen, ezt eddig meg is tették, mert nem volt válaszra érdemes kérdés, csak olyan, amire ha ellentmondasz magadnak viszel be egy ütést. Pl akarod-e hogy a nagyid mellé 2 fekete költözzön be a vendégszobába, nem lehet igennek válaszolni.
A kérdező felhívta a figyelmet, hogy most lenne lehetőség a tiltakozásnak más formáját választani. Utánanéztem és igazat adtam neki, valóban sk olyan kérdés van most.
Erre megy az élből elutasítás, rajtam kívül senki nem gondolkodik itt, ugyanúgy mint a fidesz oldalon.
És egyikőtök sem mutatta jelét annak, hogy különb lenne egy megvezetett birkánál, csak ti épp a kerítés másik oldalán vagytok.
Mindkét oldalról van vélemény,...ami sajna felesleges.
Semmiféle tény adatellenőrzés nem lehetséges a kérdőíveknél. Azokat megsemmisítik bármilyen legyen a válasz.
A konzultáció "eredményét", CSAK a kormányzati kommunikáció birtokolja és az eredményét "Ő" közli.
Kedves honfitársaim! Gondolkodjunk már el!
"most viszont gondolkodni kellett volna és elmondani az ellenvéleményt mondjuk Ukrajna kapcsán."
Minek? felesleges. Úgyse olvassa el senki se a válaszokat.
"Pontosan tudjuk, hogy 1-1,5 millió agymosottja van a fidesznek és eddig a kérdések színvonala csak az ő összeszámolásukat szolgálta. Ha az ellenzék most beleáll ebbe, akkor ne mond már, hogy mondjuk 2 millió vagy 2,5 millió kitöltésnél ugyanúgy kihozzák majd a 97%-ot."
De mivel senkinek sincs lehetősége ellenőrizni, ezért azt mondanak be amit akarnak. Azt mondják, hogy aktivizálta magát a lakosság, és 6 milliónyian küldték vissza, amiből csak 800.000 lett az ellenzéki kitöltés, tehát 5,2 milliónyian töltötték ki a Fidesz számára kedves módon, szemben a nyolcszázezerrel. Hogyan ellenőrzöd, hogy nem így volt? Sehogy. Na bumm, sokra mentél ellenzékiként a töltögetéssel.
Leírtam az ellenzéki kitöltések összeírására több megoldást is szóval amiket irogatsz csak annyit bizonyít, hogy veled vitázni értelmetlen.
Eddig sem írták, hogy 2 millió töltötte ki, vagy 5, pedig megtehették volna, ha nulla ellenőrzés lenne.
Ezt is csak azért gondolod így, mert szűk látókörű vagy.
Bármely elemző intézet egy időszakos közvélemény kutatása alkalmával pár % pontossággal meg tudja mondani, hányan töltötték ki a konzultációt vagy abból mennyi volt ellenzéki. A hiteles irodák nem szoktak itt 10%-okakat tévedni közel sem, szóval amiket írsz, hogy majd 1-1,5millió ellenzéki kitöltés esetén beírnak 3 millió fideszest amiből 2millió hazugság, akkor is csak max 2/3-1/3 arány jön ki, viszont a közvélemény kutatáson például csúnyán elbuknának.
Na de mindegy te biztos tudod előre mi hogy lenne, gondolom szavazni se menjünk úgyis orbán lesz.
"Eddig sem írták, hogy 2 millió töltötte ki, vagy 5, pedig megtehették volna, ha nulla ellenőrzés lenne."
Nem ertem miert kell hazudni olyan dologban, ami egy szimpla gugli keresessel ellenorizheto:
"Azt írták, hogy változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret."
"Már egymillió-százhetvenkétezren küldték vissza a nemzeti konzultációra adott válaszaikat"
Es akkor csodalkoztok, hogy az ellenzekiek nem hisznek el nektek semmit se, vagy minimum ketkedessel fogadjak, fenntartasokkal kezelik a szavaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!