A vidéken élők, hogy tudják azt feldolgozni, hogy ők csak másodrendű polgárok és csak a fidesz szavazóbázisaként definiálják őket?
Gazdaságilag SEM elmaradottabb. Vagy mégis mit gondolsz, hol termelik meg az emberek a pestiek szájába a kaját? Lipótmezőn vagy hol?
Olyan fejlett gépekkel dolgoznak a gazdák, hogy annak az árából nem 1-2 pesti belvárosi lakást lehetne venni... Te amúgy rendben vagy fejben?
Vidékről Budapestre migrált ember vagyok. Senki soha fel sem emlegette a származásomat.
Bár megértem, miért szeretnéd degradálni a vidékieket, nem, nem másodrendű állampolgárok. Sőt, ők döntik el az ország sorsát 80%-ban, nem mi, mi vagyunk másodrendű szolgák, akik csak a GDP-t termeljük, tetszik, vagy sem, abból fizetnek minden lószart. Ha ebben nem akarsz részt venni, mehetsz külföldre, ahogy én is fogok nemsokára.
11# boarázd ezt egy kicsit: [link]
Budapest önmagában az országos átlag GDP 208,1%-át termeli.
A NER-hez tartozó földtulajdonos gazdáknak pedig azért vannak 100 milliós kombájnajaik mert a fidesz súlyos milliárdokkal támogatja őket közpénzből. És igen a bevételeik egy részét budapesti ingatlanokba fektetik, furcsamódon.
Annyira fura vagy, kérdező.
Nekem az nem magasabb életszínvonal, hogy több bevásárlóközpont van a közelemben, meg több bár, ha közben a 86. kerületben lakom és egy fát nem látok hónapoking. Papíron több a pénz, de minden drágább és pont azok a dolgok nincsenek meg, amik nekem fontosak a nyugodt, komfortos élethez.
Nekem nem flash egy 350. bolt, vagy valami rendezvény,amire amúgy évente egyszer mennék, annyira meg simán oda is tudok utazni.
Nekem tökéletesen megfelel a másodrendűség. A saját házamban járok-kelek, a mosdóban nem hallom át, ahogy a szomszéd fingorászik a wc-n. Egész napomat kint az 1000nm2-es kertemben töltöm, sőt, még télen is random grillpartikat tartok. Nyáron a saját medencémben áztatom magam, majd aranzbarnàra süttetem magam a napom pucèran, mert senki nem làt.
Ha ez a màsodrendűsèg àra, èn szivesen vàllalom.
14# Budapest környékén miért nem látnak fákat az emberek hónapokig? Olyan sz@r helyek vannak ott mint Szentendre, Vác, Nagykovácsi, ezek mind tiszta betonvárosok igaz? Budapesten is a belvároson kívül nagyjából hol nincsenek fák? Tényleg olyan sz@r hely, főleg a budai rész. De pl. Újpest semmivel se rosszab mint Debrecen egésze. Az emberek pedig Budapesten hatalmas területen oszlanak szét nincs mindenütt nagyobb tömeg mint egy vidéki városban. A belvárosban pedig vidéken sem a természet dominál.
Amúgy azt sem értem, hogy honnan vetted, hogy az üzleteket hiányolom vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!