Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon bár "menő"...

Magyarországon bár "menő" Fideszesnek lenni, a multi cégek mégis nagyon ellenőrzik, nehogy Fideszes gondolkodású munkaerőt alkalmazzanak?

Figyelt kérdés

Én külföldön élek, itt semmi ilyesmi nincsen. Senki sem nézi, hogy milyen beállítottságú vagy amikor munkahelyet keresel.

Viszont Magyarországon egyre több ismerősömtől azt hallom, hogy elképesztő dolgok vannak a multi cégeknél, mindenféle személyiségtesztet, társadalmi érzékenységedet, toleranciádat mérő teszteket kell kitölteni. Tehát nagyon vigyáznak arra, hogy ne vegyenek fel Fidesz gondolkodású embert olyan munkahelyekre ahol bár a Nyugati bérek töredékét fizetik, mégis lényegesen többet mint a magyar munkahelyek.

Tehát ez nem ellentmondásos kicsit? A Fidesz van hatalmon 2/3-dal, főleg a vidéki, nyugdíjas, kisebbségi, és erdélyi szavazók tartják őket teljhatalmon. Mégis a kicsit is emberibb béreket kínáló cégeknél mindent megtesznek hogy ne kerüljön be Fidesz beállítottságú személy. Akik ilyenek, azok mehetnek minimálbérért gályázni napi 14 órát, feketén.

jan. 6. 13:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én már több mint 20 éve multinál dolgozom, de sehol se voltak olyan tesztek, amiket említettél. Mindenki leszarja, hogy kire szavazol, csak csináld meg a munkádat.
jan. 6. 15:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Eddig három multinál találkoztam olyan oktatással aminek az volt a lényege, hogy ne nézz le, ne bánts senkit ha másmilyen, mi minősül szexuális zaklatásnak, hátrányos megkülönböztetésnek, vagy kivételezésnek. Azért, mert egy multi cégnél mindenféle ember dolgozik együtt és el akarják kerülni a konfliktusokat, pereket.

Erre gondolsz kérdező?

Az ilyen oktatások a felvétel után szoktak lenni. A felvételizéskor csak a szaktudást, nyelvtudást szokták felmérni. Egy multi cégnél volt a felvételi procedúra során EQ teszt ami a személyiségjegyeket méri fel, másoknál nem találkoztam ilyennel.

jan. 6. 16:03
 13/14 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Nagyon fura ez. Menő dolog Fideszesnek lenni"

Én pont azt látom, hogy cike dolog. Elég kevesen vállalják fel nyíltan. Oké, nyilván a templomot kivéve.

"Akkor mehetsz egy magyar vállalkozóhoz aki feketén dolgoztat nyomor bérekért,"

Nem ellentmondás ez? Hogy lehetne fideszes az, aki a magyar vállalkozót ennyire lenézi? Oké, az általánosítás az abszolút a fideszes birka gondolkodása. Valóban kettősség.

jan. 6. 17:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Az elmúlt két évben 3 munkahely mellett 4 állásinterjún voltam, egyik helyen sem volt semmilyen politikai vagy ideológiai teszt.

Annyi "érzékenyítés" volt, amit 12-es is írt, hogy mik a szakmai viselkedés ismérvei és hogy ezzel kapcsolatban a szakmaiatlan viselkedés hogyan rontja a hatékonyságot pl. az előítéletek révén.

jan. 6. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!