Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az akadálya annak, hogy...

Mi az akadálya annak, hogy Budapest belvárosából kitiltsák az autókat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok Kari Geri párti, de abban azért egyetértek, hogy Budapesten problémás az autós közlekedés. A Kossuth Lajos utca, Erzsébet híd kész autópálya. Gyalog a hídon és az utcán alig hallom mellettem lévőt. Holott ez a szakasz pont a belváros ahol a legkevesebb autónam kéne lennie. Ferenciek tere, Blaha Lujza tér stb. Ez a kérdés nem a pártok hibáztatásáról szól, sem személyekről, szimplán kíváncsi vagyok, hogy más történelmi fővárosban (is) megtudták oldani. Bécs, Prága, Róma stb. Magára az okára lennék kíváncsi. PL. Túl kevés Budapesten a metro. Ilyenekre. Maga az akadálya micsoda, hogy egyszerűen nem tudják kivitelezni az autó nélküli belvárost? Mert tényleg az van, hogy sok helyen szinte kiabálni kell a mellettem sétálóval, hogy értsük egymást. Mégegyszer mondom a kérdés nem támadó jellegű! Szimplán kíváncsi vagyok.

2024. jan. 2. 15:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Bécs belvárosából kitiltották az autókat? Mikor?
2024. jan. 2. 16:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"A Kossuth Lajos utca, Erzsébet híd kész autópálya."

Igen, mert többek között ez bonyolítja le a főváros kelet-nyugati közlekedését.

Az egyik ok, hogy nem ér körbe az M0. Mi az északi agglomerációból ha az M1, M7-re vagy onnan haza jövünk (ami egy elég gyakori irány), akkor ezen az útvonalon szoktunk. Nincs ugyanis az M0-nak északi része, végigmenni dél felé meg 70 km pluszban... Még ha bent belvárosban araszolok a dugóban, akkor is gyorsabb (arról nem is beszélve, hogy az M0-on is állandóan dugó van).

2024. jan. 2. 21:18
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Azért mert itt nincs kulturája a kocsi tárolásnak mindenki kint tárolja a garázst nem is ismerik.Vagy az emeletes parkolokat igaz akkor mikulás csomagot se lehetne osztogatni.
2024. jan. 2. 23:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#5 ez az egyik legnagyobb tévhit amit az emberek gondolnak és minden egyes kutatás/statisztika cáfolja. Pont hogy a sétáló utcák a legjobbak a boltoknak, nyílván nem egy barkács áruházra kell itt gondolni:D

Ami pedig a kérdést illeti… Az a baj, hogy szinte lehetetlen lenne azokról a helyekről kitiltani az autókat amiket megemlítesz. Több sétáló utca és minél kevesebb parkolási lehetőség az utcákban nagyon kellene, de ezeket a forgalmas utakat egyszerűen nem lehet megszüntetni.

De a legnagyobb probléma itt nem a belvárossal van, hanem az egyre növekvő agglomerációval. Bp lakossága lassan csökken, az agglomeráció pedig szabályozások nélkül növekszik folyamatosan és a CSOK-nak hála ez drasztikus mértékben történt az elmúlt években. Ezzel pedig nem tud Budapest mit kezdeni, ezt országos szinten kellene szabályozni, hogy az új házak megfelelő infrastruktúrával együtt épüljenek. Pl most nem tudom a település nevét, de van ahol a vasútállomás mögött nagyon szép nagy üres terület volt, de inkább egy kilóméterrel arrébb építettek egy forgalmas út mellé egy lakóövezetet:) és ez nem az agglomerációban élők hibája, egyszerűen az állam b*szta szabályozni az építkezéseket és ez lett az eredménye ennek.

2024. jan. 6. 00:04
 15/15 anonim ***** válasza:
65%

Nem hülyeség az - pedig Orbánék találták ki - hogy Debrecen legyen a főváros!

Pesten meg lehet fulladni, viselhetetlen a por, a zsúfoltság!

Én - mint pesti - elsőként szavaznám meg hogy egy csomó intézmény, minisztérium és egyéb semmirevalóságok húzzanak Debrecenbe, ott van rengeteg terület, aztán hadd örüljenek neki! Lehet onnan is repkedni, van autópálya, gyorsvasút - akkor meg miért ne?!

Úgyis Budapest marad a gazdasági központ...

2024. jan. 6. 03:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!