Elképzelhető, hogy idővel Budapest belvárosából eltűnnek a magyarok?
Igen, ez van. Emiatt döntöttem én is úgy, hogy nem Budapesten tervezem az életem, hanem egy vidéki városban ahol még magyarok élnek, a belvárosban, bulikban stb. is magyarok vannak nem csak a külvárosi kieső részeken, ahol nincs élet.
Viszont már vidéki nagyvárosokban is sok helyen ez van, de még nem mindenhol. Miskolc a legjobb választás, ha magyar közegre de mégis echte városi életre vágysz.
Ahogy a kérdező említi pont úgy van. Menj el a Corvin plázába, menj el a kiskörúton belül bárhova, már magyar szót nem hallasz. Menj el egy szórakozóhelyre, a Morrisonsba, az Instantba, a Szimpla Kertbe stb.. már magyar szót nem hallasz. Nekem is azt tűnt fel, hogy már csak a külvárosban beszélnek magyarul, ahol meg nincs semmi. Csak a példa kedvéért Kőbánya-Kispest M-nél egy kocsma sem tudott üzemelni teljes nyitvatartással, így az is csak délutántól van már nyitva, ami 4 külvárosi kerület vonzáskörében az egyetlen kocsma!
Budapesten már nincs élet a magyarok számára, kiszorultak a külvárosba, sehova sincs pénzük járni szórakozni, otthon döglenek. Ezért költöztem Miskolcra és nem is csalódtam. Itt magyarok élnek és a bulikban is csak magyarok vannak, itt még a magyarok a királyok. A fizetésem meg ugyanannyi, mert home officeban dolgozok. Problem?
6# Instantba, Moriba rendszeresen járok és fogalmam sincs miről beszélsz :D
"Ezért költöztem Miskolcra és nem is csalódtam. Itt magyarok élnek"
Aham, milyen kár hogy a mesevilágon túl Borsod 1/3 cigány :)
#6: Hát, te tudod, de szerintem a cigányokkal se jársz jobban.
Problem eddig se volt, te problémáztál Budapesttel.
Az meg, hogy a külvárosban nincs élet, nem a külföldiek hibája. Sokan több műszakban vagy több munkahelyen dolgoznak és nem is igénylik a szórakozást. Ez az ő bajuk és szerintem hibájuk, hogy megelégszenek ennyivel.
Szerintem, sokan eleve nem költöznének belvárosba.
Én sem, nem is értem, hogy mit élveznek sokan a belvárosi létben.
Nagy a zsúfoltság,zaj, túl sok az ember és nincsenek parkolóhelyek, sok épület eleve parkolók nélkül lett kialakítva a 19. században.
Sokkal jobb egy külsőbb kerület, modern lakóparkkal vagy egy agglomerációs város.
Én egyetemistaként a keleti pu. közelében béreltem szobát, utáltam ott lakni, de muszáj volt, mert ott találtam olcsón, meg nem volt autóm akkoriban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!