Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elképzelhető, hogy idővel...

Elképzelhető, hogy idővel Budapest belvárosából eltűnnek a magyarok?

Figyelt kérdés
Én heti pár alkalommal megyek be a belvárosba és feltűnő, hogy magyar szót már alig lehet hallani. A bulinegyedben és a Duna parton érthető, legtöbb turista, de a Corvin pláza környékén is mindenféle arab, török népséggel találkozom. Az ingatlan árak tekintetében egyértelmű, hogy a magyarok döntő többsége kiárazódott, mert lehetetlen lakást venni átlagos fizetésből. És valahogy alakul át az egész, magyarul már nem is köszönnek sok helyen, csak angolul. Azért furcsa ez nekem, mert a külvárosban (XIX. kerület), ahol lakom nincs ez a multikulturalizmus, cigányok vannak, de ők legalább magyarul beszélnek. Lehetséges, hogy a jövőben a magyarok teljesen kiszorulnak a külső kerületekbe és a belváros marad a külföldieknek?

2023. nov. 11. 14:14
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
60%
Persze,de nem csak onnan hanem az egész országból.ha marad 30% akkor azt már megette a fene.
2023. nov. 11. 15:17
 12/34 anonim ***** válasza:
33%
A vendégmunkások meg a háborús menekültek miatt van, egész Európában ez van, egy jelenség. Ami mondjuk sehová sem vezet, mert aki elmegy az elmegy, és ha elmennek a magyarok az országból ugyan úgy tovább fog lépni a külföldi is. A helyzet kb. olyan, mint egy rosszul fizető munkahely, arra jó hogy ne halj éhen, aztán ha felfejlődnek mennek tovább az emberek. Amit keresnek azt ugyan úgy itt költik el, tehát hónap végére nem sok marad, azt meg hazautalni se érdemes. Mindig lesz olyan, aki alap létszükségletért dolgozik, utána azért, hogy fejlődjön, és így ez egy ilyen jövök-megyek helyzet.
2023. nov. 11. 15:20
 13/34 anonim ***** válasza:
46%

10 évvel ezelőtt még teljesen más volt Budapest, akkor még a magyarokról szólt alapvetően. Az a baj a mai Budapesttel, hogy már nem a magyarokról szól, ezért egyre kevésbé lehet magad otthon érezni, effektíve mivel egy kiszorulóban lévő alárendelt faj lett ott a magyar, főleg ugye az emlegetett belvárosban.

És sajnos a külvárosban meg rohadtul nincs élet. Semmi nincs, egy nagy nihil, kihalt szellem telep ahova csak aludni járnak haza de nem látsz embereket. Társasági élet 0.

Miskolc teljesen más még, és nekem nagyon bejött. Ajánlani tudom másoknak is akik hasonlóan éreznek. Akik szerint meg még lehet hallani magyar szót a belvárosban, szerintem már hosszú ideje nem voltak ott, csak a régmúlt emlékeivel élnek bezárkózott életet. De álmodozni mindenhol lehet.

2023. nov. 11. 15:25
 14/34 anonim ***** válasza:
37%
#13: Egy kicsit se vagy xenofób.
2023. nov. 11. 15:31
 15/34 anonim ***** válasza:
59%
Nem lett volna szabad megszüntetni a vasfüggönyt.
2023. nov. 11. 15:34
 16/34 anonim ***** válasza:
50%

Nem az van, hogy xenofób vagyok. Hanem egyszerűen nem szeretek kisebbségben lenni. Igenis zavart nagyon, hogy már nem hallok magyar szót. Minden nap feltettem magamnak a kérést, mi a francot keresek itt?

Ezért néztem jobb élettér után. Meglepődnél amúgy mennyi budapesti él már vidéki városokban, gondolom hasonló okokból.

2023. nov. 11. 15:36
 17/34 anonim ***** válasza:
67%

#16: Szerintem pedig akkor is túlreagálod, de mindegy, nem vagyunk egyformák. Engem pl egyáltalán nem zavar, hogy külföldiek is vannak. Soha egyik sem ártott még nekem, az pedig egész egyszerűen nem igaz, hogy magyarok nincsenek a belvárosban. Maximum csak te érzékenyebb vagy erre és máshogy éled meg.

Másrészt ismertek a népszámlálási adatok, mely szerint a város túlnyomó többsége magyar, Budapest belvárosában is.

2023. nov. 11. 15:42
 18/34 anonim ***** válasza:
72%
#13 Ez valami üldözési mánia? Olyasmi mint a: "németeknél már lassan több lesz az arab, mint a német44!44!!" ?
2023. nov. 11. 15:43
 19/34 anonim ***** válasza:
31%

Ez nem üldözési mánia hanem a rideg valóság. És nem csak szerintem. Olvastam már olyan kommenteket is a témában, hogy Bécsben, Berlinben már több magyar szót hallasz a belvárosban mint Budapesten.

Azért ez elég meredek, nem?

2023. nov. 11. 15:46
 20/34 anonim ***** válasza:
40%
#19 Meredek (lenne.) ha a lézerjani féle tömegtájékoztatás valós adatokon alapulna, és nem ragadna ki a kontextusból egy-egy városrészt, ahol épp arabok, vagy magyarok ebédeltek.
2023. nov. 11. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!