Merre tovább,hogy totálisan visszaesett a fogyasztás ?
Merre tovább,hogy a termékek rárohadnak a boltokra ?
#Merre tovább Magyarország
Merre tovább? Drágább lesz minden.Azok a kereskedők, szolgáltatók, akiknél nincs elég tartalék, lemorzsolódnak. Minél kevesebb marad, annál jobban lehet árat emelni.
2023. dec. 29. 11:18
#4 Ugyan ez volt most a fenyőkkel is, régen 24.-én este jelképes összegért utánad dobták, most megmondta a kereskedő elviszi inkább forgácsnak de egy fillérrel nem adja olcsóbban."
23-án kerestünk fát és a településünkön már csak kicsiket lehetett venni. A szomszéd városban egy árusnál találtunk csak - de az árai alacsonyabbak voltak, mint a tavalyi árak. Annyiért vettünk fát, mint amennyibe 3 éve került.
Szóval ez kettős. Egyik oldalról igazad van, csökken a készlet, hogy ne maradjon a nyakukon - másik oldalról viszont már lehet hogy nem tudják alacsonyabb áron adni. Nem tudom, hogy forgalmasabb helyeken, pl. Budapest környéki nagyobb árusoknál mi volt a helyzet, de a környékünkön kevesebbe kerültek idén a fenyőfák, mint tavaly.
2023. dec. 29. 11:19
Legyen ez annak a baja aki éhbérért vállal munkát otthon és mellette a narancsra x-el, engem már nem izgat itt Németországban.
2023. dec. 29. 11:24
14/23 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam,hogy szarul fizet engem. Én azt mondom,hogy hiába akciózzuk le a picsába így sem veszik meg az emberek. Bukik rajta a terméken ,de menjen onnan ,de akkor sem kell. Vevők nem veszik meg érted ? Kereslet kínálat nem érvényesül itt mert olyan fos helyzet van ,hogy senki sem tudja merre tovább ha már pénzed se nagyon van. Nincs pénz nincs fogyasztás és ez nem egy adott emberre igaz hanem a többségre az országban. Nem nyomja a fogyasztást az az xy milliárdos ember hiába tudjuk,hogy vannak. Nem ők alkotják a többséget.
Lehet, hogy akik vennenek, azok mar nem M.o-n vannak hanem kulfoldon? A maradek nagy resze meg meg sem tudja nagyon fizetni -> Keresleti kapacitas deficit. Az eros kivandorlas egyik oka is ez, az utso valasztasok utan sokan, nagyon sokan kiabrandultak mert akkor jott a nagy erzes, hogy jon az osszefogas es vegre lesz valami. De nem. A Fidesz jobban nyert mint valaha. Es ez volt az utso csepp a poharban, megindult a hulye is kifele, akar sz*rt pucolni, akarmilyen munkat elvallani, minthogy itt maradjon, es vitte magaval a tobbieket: csaladtagokat, rokonokat, haverokat segitett kint -> lanc-szeruen. En nem csodalkozom. Ha osszeadjuk eros intuiciom, hogy tobb a c. + kinai + vietnami + filippino/filipina + egyeb aki a magyart is alig beszeli, mint a magyar aki itt szuletett europai. Adok 5 - 10 evet, es fixen allitom, a magyar mint europai mar kulfoldon lesz szetszorva, a M.o beli magyarok meg etnikumokbol fog allni. Sok az idos is, nem lesz orvos, az uj orvosok mennek ki. A kemeny narancsok meg addig fognak szavazni az Úrra, ameddig ez be nem kovetkezik aztan majd neznek nagyot. De igen, ez lesz akarmennyire hulyezel le engem.
2023. dec. 29. 12:12
#15 Persze, persze, tudjuk, itt 4,5 millióan éheznek, naponta tízezrek menekülnek el az országból blablabla.
Nyilván akiktől órákig nem lehet a pénztárhoz jutni a boltokban azok mind nyomorgó nyugdíjasok meg turisták, akik miatt az utcánkban már nem lehet közlekedni, mert mindenhol az autóik parkolnak egymás hegyén hátán azok meg valami mesebeli lények.
Ilyen hülyeségeket találtok ki, aztán meg ott álltok a választás estéjén és néztek ki bambán a fejetekből, hogy "nem értem hogy nyerhetett megint fidesz?".
2023. dec. 29. 12:17
17/23 A kérdező kommentje:
Igazat is adok neked. Ezeket a kemény fideszeseket nem lehet megváltoztatni ők addig hisznek amíg meg nem halnak mint a mesében. Minden szavaddal egyet értek.
Nekem is már itt Ausztriában született a lányom, feleségem most tanulja a nyelvet de mellette már talált is munkát Graz-ban. Én 4 éve dolgozom kinnt nagyon nem vágyódunk vissza.
2023. dec. 29. 12:19
19/23 A kérdező kommentje:
Na ez nem igaz,hogy órákat állsz a pénztárnál :D Ez mese
"Ezeket a kemény fideszeseket nem lehet megváltoztatni ők addig hisznek amíg meg nem halnak"
Ez igaz, de ezek kevesen vannak, nem tudnám pontosan megbecsülni, de szerintem 100-200 ezer ember az ennyire vérfideszes fanatikus.
Nagyon sokan már pedzegetik, hogy ők szívesen szavaznának másra, mert látják hogy ez rossz, de nem tudnak kire.
2023. dec. 29. 12:21
Kapcsolódó kérdések: