Hogy lehet az, hogy Romániában már 15%-kal magasabb az éves fogyasztás, mint nálunk?
Az utóbbi időben sokat változott az országuk.
Az utak is jobbak lettek, érezhetően fejlődnek,de ebben a számadatban -ha ez valós-a hazautalt nagy mennyiségben nyugatról beérkező pénzek lehetnek benne, mert a bérrendszerük azért nem ennyivel jobb a mienknél.
Ők egy "úton lévő" ország, ahol mindenki utazik, és ad-vesz mindent, és sok az olaszban,és spanyolban dolgozó vendégmunkás is kb.4 millióan vannak ezekben az országokban a román állampolgárságú munkavállalók,és ezek a pénzek ebben a számadatban megjelenhetnek.
Egyébként azért ahol én nemrégiben jártam városok azért vannak köztük nagyon lepukkantak is. Nem voltam elájulva, és sok volt a rosszul öltözött
járókelő, sőt nyaralóvárosban jellemző volt a kitérdelt mackós, lekopott strandpapucsos nyaraló pl.Herkulesfürdőn, ami bár gyönyörű város lehetne teljesen le van épülve. Nem láttam sehol a + 15 %-ot, inkább mínuszos volt a helyzet. Ilyen cuccokban a magyarok elképzelhetetlen, hogy egy Balatonparti sétányra lemenjenek, akár egy sörért is. Ez még a szocializmus idejében is ciki volt. Azért ott a fejekben is komoly baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!