Az Elfogy a levegő című film nagyon jó iskolapéldája annak, mennyire toxikus ez a Magyarország?
Aki nem ismerné a filmet, arról van benne szó, hogy egy erdélyi magyartanárt el akarnak bocsátani az intézménytől, mert opcionálisan ajánlott a diákoknak egy filmet, amiben két költő (férfi) szerelméről van szó.
Szerintem a film nagyon jól példázza ezt az országot, illetve annak oktatását:
Fontosabb a hírnév és a pénz, mint egy felkészült oktató. Beszűkült gobdolkodású befolyásos szülő, LMBTQI+ gyűlölet, elavult, konzervatív oktatás. Beszűkült gondolkodású tanárok. Kilátástalanság, a külföld gondolata, mint egyedüli reménység.
Ki látta a filmet, mi a véleményetek?
Miért kellene homoszexuális filmeket néznie középiskolás diákoknak?
Nem kapnak elég lmbt propagandát vagy mi?
Az lmbtq propaganda nem az iskolába való.
"Miért kellene homoszexuális filmeket néznie középiskolás diákoknak?"
Mert ha egy tanár nem ajáln egy filmet, akkor a Z generációs gyerek biztos nem szerez róla tudomást, vagy mi?
Nem láttam. A napokban kerestem filmet, és volt hasonló, de miért néznék ilyet, amikor nem nekem szól? Mindig elolvasom a film tartalmát "fiatal fiú, aki meleg... osztálytársai...elfogadás"
Nem érdekel a téma.
Magyarország helyzetét szeretem a Dogville (2003) film nagyon jól szimbolizálja. Elképesztő módon. Levetíti az elmúlt 30 év politikai eseményeit és nagyon közeledünk a film vége felé.
Az még ijesztőbb, hogy a film megtörtént eseten alapszik.
Tanárként mondom, hogy bármit is hangsúlyoz az vezető politikai ideológia, az LMBTQ nagyon is téma az iskolai közösségekben. Ofőként múltkor volt spontán felmerülő beszélgetésünk a 13. évfolyammal (ők már a 18. évet betöltötték), amikor felmerült a nemi identitás kérdése. Nálunk van meleg, leszbikus, nem-bináris tanuló is, elég sokan. De ez a kisebb évfolyamokban is egy komoly téma, sokszor a szülő jön hozzánk, hogy figyeljünk oda a gyerekre.
Személy szerint én örülök, hogy ekkora bizalmat szavaznak nekünk, és tudunk érdemlegesen beszélni ezekről a témákról, objektívan, látom hogy ez milyen sokat jelent az egész közösségnek. Régen is volt ez, csak mindenki lapult és szorongott a háttérben, mert fél hogy a többiek kiutálják majd...
Szóval bármi is a gondolat, a valóság az dübörög. Ha tetszik, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!