Miért relativizálnak az emberek Gyurcsánnyal kapcsolatban?
"De azzal sem teszel jót ha nem vagy hajlandó figyelembe venni azt a milliós nagyságrendű (főleg nyugdíjas) szavazótábort akik félelemből szavaznak a Fideszre mert minden 4 évben tele plakátolják az országot Gyurcsánnyal és azzal ilyesztgetik az előbb említett csoportot hogy ha nem rájuk (Fideszre) szavaznak akkor majd visszatér.."
Es szerinted mennyi idobe telne a Fidesznek egy ujabb bunbakot keresni a kozpenzszazmilliardokbol? Mennyi idobe telne neki egy ujabb patas ordogot krealnia valaki masbol?
Nem azt kell lecserelni akivel ijesztgetnek, azt felesleges, abbol van meg ezer masik ebben az orszagban. Azt kell lecserelni aki ijeszteget, demonizal, abbol nincs olyan sok.
"Jellemzően az "aggódik" Gyurcsány miatt,-mert, hogy így nincs esélye az ellenzéknek- aki veszettül fideszes!"
Ezt én abszolút nem így látom. Rengeteg idős szavaz rá csak azért, mert hogy nehogy a Gyurcsány vissza jöjjön. (Az én öreganyám is, meg az összes barátnője is) Majd amikor megkérdezem hogy "Oké, de ezen kívül még miért?" akkor már nincsen rá adekvát válasz. Te elvitatod a fidesztől hogy képes infantilizálni ezeket az (egyébként nagyon nagy számú) embereket. A fidesz kampány stratégiája emiatt sikeresnek mondható, ez működik sajnos. Én is örülnék neki ha nem működne, de működik. Ha nem akarod hogy a Fideszre szavazzanak akkor ne a gyűlölet vezéreljen, hanem próbáld megérteni ezeket az embereket és ne védj egy olyan (közvetetten se) közszereplőt aki nem érdemli meg és akinek az ámokfutása miatt a fentebb említett csoport a Fideszt szavazta a nyakunkba! Amíg a realitás helyett az eltartott kisujjas értelmiségit játszod addig újra be fogják szavazni a narancsot! És ebben valójában a gondolkozásoddal sokkal nagyobb szereped van, mint az én fideszre szavazó rettegő nagymamámnak!
#20 és #22 Mégis mi a riogatás abban, hogy ha az ellenzéki összefogásra szavaz valaki akkor azzal gyurcsány visszatérését segíti elő? Ez tény.
Az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a dk és a KÖZÖS listájukon a 2. gyurcsány felesége volt, a 8. pedig ő maga. Ezek tények és nem riogatások. Ha az ellenzéki összefogásra szavaz valaki akkor bizony azzal gyurcsányt hozza vissza újra kormányra.
Mi lenne ha TI tennétek róla, hogy ez ne lehessen téma? Ha tényleg eltüntetnétek gyurcsányékat - az egész pártját és a velük közösen indulókat a választásokból és olyan ellenzéki pártokat kínálnátok fel amiknek valóban semmi köze gyurcsányhoz és valóban nem az ő hatalomra kerülését segítené elő aki rájuk szavaz, mivel nincsenek vele közös listán és nem indítanak vele közösen jelölteket?
"Es szerinted mennyi idobe telne a Fidesznek egy ujabb bunbakot keresni a kozpenzszazmilliardokbol? Mennyi idobe telne neki egy ujabb patas ordogot krealnia valaki masbol?"
Ha nem tudom rá a választ, illetve nem tudok rá egy hiperbolikus magyarázatot adni akkor már semmi értelme igaz? Az nem elég hogy ez egy nagyon erős indok a fidesz választási győzelmeire, hogy ezt felhasználják és ezzel rengeteg embert lehet mozgósítani, ha nem tudom biztosan megindikolni hogy biztosan nem fog már utána nyerni akkor ne is csavarjuk ki ezt a lehetőséget a kezéből? Ugye?
Ha egy lyukas fenekű süllyedő hajóban ülünk mentőcsónak nélkül akkor ne is próbáljuk meg betömni a lyukakat hiszen "honnan tudod hogy nem fog e utána ereszteni máshol is?"
Nem tudom b+, valószínűleg mivel ez eddig bevált nyilván szintén valamivel továbbra is ilyesztegetnék az embereket és igyekeznének a megmentő szerepébe bújni. De ez nem garancia arra hogy szimplán csak a sorossal vagy amit még útközben hozzá vesznek nyerni fognak. Érdemes lenne elfelejteni hogy nehezebb ha nem lehetetlen legyen vele is kampányolni.
#7 Igen, ha te még középiskolás voltál akkor, akkor a te életedre már tényleg nincs semmi hatása a Gyurcsány korszaknak. De ne felejtsd el, hogy nem mindenki volt középiskolás. Minél idősebb volt valaki, annál nagyobb jóvátehetetlen károkat okozott nekik az Gyurcsány és az Orbán kormány is. És annál kevésbé volt lehetőségük kilábalni belőle.
Kivéve persze, akik már akkor is nyugdíjban voltak. Ezért van olyan sok idős - zömében jócskán 70 feletti - szavazója Orbánnak is és Gyurcsánynak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!