A hazai "demokraták" miért karácsonyoznak, ha ez egy keresztény ünnep, ők pedig megvetik a kereszténységet?
30
A vallást, ami jelen ünnep kapcsán a kerszténység.
Ha elutasítom a drogokat (ez csak példa), akkor nyilván kerülöm a használatát.
Aki szerint őrültség vallásosnak lenni, annál elég fura, ha karácsonyozik.
Érted már?
32
Az egy dolog, hogy akkor szocializmus volt, és az ideológia mit foglalt magába. De akkor is voltak templomok ahol (bár eleinte nem), ugyan úgy miséket tartottak, mert a szocializmustól függetlenül akkor is a lakosság többsége vallásos volt.
Így viszont még inkább paradox a helyzet: akik egész évben köpködik a vallást, azok megtartanak egy vallási ünnepet? Továbbá ha ez számukra a szeretet ünnepe, akkor egész évben miért köpködnek másokat vallási alapon?
Senki se köpköd a keresztényekre. Ti akarjátok minden agybajotokat ráerőltetni a többségre, a karácsony pedig egy vallási tartalomtól mentes szokás a legtöbb magyar embernek.
Én pl Karácsont ünneplem, a hős főpolgármesterünket, aki befenyítette az orbán nevű tolvajt.
Miért baj nektek korrupt álkeresztényeknek ez?
34
Senki sem akar megtéríteni benneteket, bármennyire is ezt szeretnéd látni, hallani. Szimplán hazugság amit állítasz.
Egyébként is unom, hogy ti akarjátok nekem előírni, hogy hogyan éljem meg a vallást. Ráadásnak egész évben azt olvasom (ezen az oldalon is többek között) tőletek, hogy a Biblia egy mesekönyv. Ti autokraták mániásan szeretnétek irányítani mások életét és vallási meggyőződését.
Aha, szóval még véletlenül sem a kisebbségben lévő keresztények várják el, hogy az ő szájuk íze szerint működjön a törvényhozás, például abortusztilalom, eutanázia-tilalom, és a melegek folyamatos vegzálása. Persze odáig már nem terjed a nagy felebaráti szeretet, hogy elítéljétek az ukrajnai népirtást. Ha elfogadnátok, hogy a hiteteknek hol a helye az ország működésében, akkor senki sem problémázna miatta. Így viszont, hogy aktívan erőltetitek, érthető, ha egyesek, akiket amúgy abszolút hidegen hagy az egész, esetleg szóváteszik.
37
Pont erről beszéltem. Megint te írod elő, hogy miről mit gondoljak vallás terén.
De tisztázzunk pár dolgot:
-Erőszakos térítés NINCS, attól, hogy erre vágysz még nem lesz igaz
-Az egyházak annyi köze van hozzám, hogy megkereszteltek. De én döntöm el, hogy hogyan értelmezem a vallásom. Ebbe még az egyház sem szólhat bele, TE pedig végképp nem. Megértetted?
-TE pedig ne oktass engem az emberi humánumról, amikor egész évben arról olvasok a hozzád hasonlóktól, hogy meg kéne döglenem
Senki se ír olyanokat, hogy meg kéne döglened, légyszives máskor ne igyál gyógyszerre.
Tényleg 38#, senki -vagy csak elvétve egy-egy bolond- sem ír olyat, hogy bármelyik kereszténynek meg kellene döglenie.
Ez szerintem csak egy kényszeres áldozatszerepben való tetszelgés, hogy bár uraljátok kb az egész világot, de titeket mindig mindenki csak bánt.
Vicces, de Magyarországon a Fidesz pont ugyan ezt kommunikálja, bár övéké már az egész ország, a média, az összes adó, pénzek, őket elnyomják, bal oldali médiafölényről vizionálnak, stb :D
Szóval nyugodj meg, mi (én) átlagos normális magyarok egyszerre fogadjuk el a keresztényeket és az ateistákat is. Ünneplem a Karácsonyt, mint a szeretet ünnepét, amin a Jézuska is meg a Télapó is hozza az ajándékokat :)
...ami nekem egyébként vicces, hogy pont a "keresztény" jön ide gyűlölködni, fröcsögni, megosztani az embereket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!