Ha olyan kormány jönne, ami alatt előnyt jelent az, hogy színleled a katolikusságot, akkor "megtérnél" vagy nem? Miért?
Tehát teokratikus kormány jönne, amiben előjogai vannak a katolikusoknak és hátrányai azoknak, akik más felekezetva vagy más valláshoz tartoznak, illetve ateisták.
A nem-katolikusok pl. nem járhatnának egyetemre, ki lennének zárva a felsőbb pozíciókból, alacsonyabb lenne a fizetésük, és fizetniük kéne "hitetlen adót", és sokszor "valahogy" nem segítene rajtuk a rendőrség, "valahogy" félrekezelné őket az orvos stb.
Ha viszont hívő katolikusként élnél, pl. bizonyíthatóan minden vasárnap ott lennél a misén, nem élnél vadházasságban, tudnád a Miatyánkot, az Üdvözlégyet, és az Apostoli hitvallást, és a lakásodban kint lenne kereszt meg kép Jézusról és egyes szentekről, akkor pl. előrébb vennének a kórházi várólistákon, automatikusan protekciót kapnál egyes állásokba stb.
Ilyen esetben lennél hívő katolikus (legalábbis színlelve) vagy nem? Miért?
Nem az egyéni hittel van bajom, ahhoz semmi közöm, hogy ki, miben hisz.
Viszont a keresztény egyháznak jóvalta nagyobb lajstroma van, mint a jelenkor politikai befolyásolása. A különböző vallási alapú vandarizmuson át, a vallásháborúkig, a társadalmi befolyás... millió bűne van a katolikus egyháznak, mint szervezet, vagy iroda.
Plusz, ha én hiszek valamiben, akkor nekem nem kell hozzá egy szervezet, hogy megmondja nekem, hogy mikor, hogy.
Az egyházzal, mint szervezettel van problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!