Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg megszenvedné Magyarors...

Tényleg megszenvedné Magyarország Ukrajna EU-s csatlakozását?

Figyelt kérdés

2023. dec. 18. 20:11
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
78%

Hát én ukrán vagyok, 12 éves koromig laktunk ott, utánna költöztünk Magyaroszágra. Én nem tudom,hogy nektek milyen ukrán ismerőseitek vannak, de az egyáltalán nem igaz, hogy az ukránok 100%-ban megértik az oroszt. Ha most pl én bekapcsolnám a moszkvai tv-t élőegyenesben, az összefüggéseket egyálatalán nem érteném, egy-egy szót persze megrétenék, abból tudnám feltételezni, hogy miről is van szó. Írásban ha elém raknak egy orosz szöveget, akkor kb 50%-ban kisilabizálom, hogy miről van szó, de ez nem csak az orosz nyelvre igaz, hanem szinte minden szláv nyelvre, különösen a lengyelre és a belaruszra. A nyáron Törökországban vonattal véletlenül oroszokkal utaztam egy kupéban, első hallásra még abban sem voltam biztos, hogy orosz nyelvről van szó vagy esetleg bolgárról. De aztán végül szóba elegyedtem velük, és úgy sikerült az oroszt értenem kb 40-50%-ban ha nagyon lassan beszéltek és pár szót még külön lassan el is magyaráztak, de végül angolra váltottunk.

PS: A szüleim teljesen megértik az oroszt, mert ők még Szovjetunióban jártak iskolában és azt kellett kötelezően tanulniuk. Ha ők beszélnek oroszul, azt nyilván egy orosz megérti, de észre veszi, hogy nem az anyanyelvük, mert

2023. dec. 21. 22:51
 52/53 anonim ***** válasza:
71%
#51 Hogy lehet az, hogy ukránként tökéletesen írsz magyarul, de az oroszt csak 50%-ban érted?
2023. dec. 22. 07:54
 53/53 anonim ***** válasza:
12 éves kora óta itt él
2023. dec. 22. 08:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!