Mi a valós oka, hogy ennyi kórházigazgatót kirúgtak egyszerre?
Egynél lehetséges, de szerintem erősen mondvacsinált indok, hogy covid idején egyszer nem megfelelően nyilatkozott. Kettőnél a nyugdíjkorhatárt jelölik meg, bár ez is nyögve nyelős, mivel a legtöbb orvos, vezető azon túl is dolgozik. Ennyi embernél egyszerre a szakmaiatlanság kizárt, és személyesen is ismerek egy olyan érintettet aki tutira lelkiismeretesen végezte a feladatát, és a rábízott kórház is prosperál.
Ezek a döntések kb. úgy születnek meg, hogy a hetedik konyak után a Főilletékes megfogja a tollát, húz egy vonalat és azt mondja: "Akinek áthúztam a nevét, azt ki kell rúgni!" Ha részegségében kicsit odébb csúszik a toll, akkor nem X-et, hanem Y-t rúgják ki.
Ennyi szakmaiság és tudatosság van az ilyen döntések mögött.
Lehet, hogy valami havernak kell helyet csinálni. Lehet, hogy egy erőfitogtatás, hogy a többiek tudják, hogy ilyen könnyen lehet innen repülni.
Egyébként az egyetlen jogosnak tűnő esetről, az orosházi kórházigazgató leváltásáról hallottam az alábbiakat. Mint ismeretes, ő (a média szóhasználatával) "magánklinikát" nyitott és annak nemcsak tulajdonosa, de egyik orvosa is volt. Nos, kiderült, hogy ez a magánklinika egy tornácos falusi ház átalakításából létrehozott létesítmény. Persze, ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy egy kórházigazgató ne maszekoljon, de azért a hangulatkeltés itt is tetten érhető volt.
Én személy szerint, nem is raknék orvos végzettségű embereket kórházak élére.
Az egy menedzseri munka elsősorban.
Ki kellene képezni közgazdászokat, elvégeztetni velük az egészségügyi menedzsment képzést.Racionálisabban tudnák kezelni a helyzetet, mint a fehér köpenyesek.
Ezek az igazgatók már javarészt a Fidesz kormány idejében fideszes egészségügyi vezetés idején lettek igazgatók. Vagy 13 év Orbán-kormány simán leválthatta volna őket ennyi idő alatt. De nem tette eddig.
Magyarán az Orbán-kormány alkalmatlansága hogy ennyire halódó egészségügyben kellett ekkora kirúgási hullámot generálnia egyszerre.
6-os, el vagy tévedve, mert a kórházigazgatók döntő többsége eü. menedzseri képzettséget is szerzett menet közben.
Az konkrétan hülyeség, hogy az orvosi egyetem elvégzése kizáró ok legyen egy kórház vezetőjének kinevezésekor.
8#
A vezetéstudomány, egy teljesen különálló tudományos terület.
Elsősorban nem a bőr vágási technikáját vagy hasonló dolgokat kell ismerni
A multik, nagyvállalatok többségénél erre már rég rájöttek.Persze ott is előfordul,hogy a seniorra ráhúznak egy menedzseri állást, akkor is, ha totál alkalmatlan rá.Erre akkor jönnek rá, amikor összekuszálja a költségvetést meg elkezdenek alatta felmondani.
Az állami területek,közszféra meg szokás le van maradva ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!