Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan, milyen sajtótermékekbő...

Honnan, milyen sajtótermékekből tájékozódjak ha kiegyensúlyozottan szeretnék informálódni Magyarország közéletéről több irányból és politikai oldalról is?

Figyelt kérdés

Olyan média válogatást írjatok, ami leginkább kiadhatja a magyar belpolitika reális képét 2023. végén.

De olyat ne írjatok, amelyik csak uszít, vagy pusztán propaganda és félretájékoztat, esetleg csak akkor ha a félreinformálás is hozzáad hogy lássa az ember az oldalak közti különbséget.

Lehetnek rendszeresebb publicisztikák vlogok blogok beszélgetések stb is.

2023. dec. 11. 10:04
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
19. Elég jó példa. Nekem ebből az jön le hogy még egy elfogult véleményt sem lehet egy tökéletes hazugsággal tárgyilagosítani.
2023. dec. 11. 12:01
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem ebből az jön le hogy még egy elfogult véleményt sem lehet egy tökéletes hazugsággal tárgyilagosítani."

Ez igaz, de én nem ezt akartam mondani. Inkább azt, hogy nem tudsz két ellentétes véleményt kiátlagolni, mert a két narratíva egyszerűen másról beszél. Nem tudod eldönteni, hogy a cicaadó jó, vagy rossz, mert az egyik azt mondja, hogy rossz, a másik meg arról beszél, hogy ki tehet róla. Nem egy a téma.

2023. dec. 11. 12:04
 23/34 anonim ***** válasza:
49%

"Ellenzéki hangvételű portálokat írtam és nem ellenzékit. Tudod mi a különbség a kettő között? "

Alapvetően semmi, de most kitalálsz valamit, amivel előadód, hogy igazából a kettő egymás ellentéte és távolabb nem is állhatna a kijelentésem a valóságtól.

"de pl a migráció kapcsán őrületes félretájékoztatást csaptak. Na akkor ki mit is olvasson?"

A valósághoz akkor is közelebb állnak, mint a fideszes média valaha volt.

2019-ben volt egy felmérés pont, ami ezt a félretájékoztatást vizsgálta. Olyan kérdéseket tettek fel, hogy meg kellett tippelni az adott válaszadónak, hogy a saját országában a migránsok hány százaléka munkanélküli. A francia példára pont emlékszem és nálunk is a közbeszédben vannak, szóval ezt hozom. Az átlag azt mondta, hogy 30%-uk nem dolgozik. A valóság az volt, hogy 7% nem dolgozott.

Ilyen szinten megy a félretájékoztatás a fasiszta pártok részéről migrációt illetően. A valóságban - még ha okoz is problémát - jelenleg nem akkorát, mint aminek hazudják.

Amúgy visszatérve a korábbi megjegyzésedre. Az ellenzéki hangvételű azt jelenti, hogy azt, illetve olyan dolgokat mond, mint az ellenzék. Ilyen szempontból, ha egy portál ellenzéki, akkor szintén azt, illetve olyan dolgokat mond, mint az ellenzék.

Szóval a viselkedésükben nem tapasztalnál különbséget, mert ellenzékinek lenne olyan, mint ellenzéki hangvétellel kommunikálni.

2023. dec. 11. 12:07
 24/34 anonim ***** válasza:
50%

23

"Alapvetően semmi, de most kitalálsz valamit, amivel előadód, hogy igazából a kettő egymás ellentéte és távolabb nem is állhatna a kijelentésem a valóságtól."

Semmi ilyesmire nem gondoltam, de az egyébként állandóan hibás kitalációidat még olvasni is fárasztó. Egyáltalán nem érted, hogy mire céloztam. Mi van veled? Fáradt vagy? Vagy vezetés közben olvasod?

"A valóság az volt, hogy 7% nem dolgozott."

Ezt munka után megcáfolom forrásokkal, ha nem lesz belőle sértődés.

2023. dec. 11. 14:28
 25/34 anonim ***** válasza:
29%

"Semmi ilyesmire nem gondoltam, de az egyébként állandóan hibás kitalációidat még olvasni is fárasztó."

Persze, hogy nem, ahhoz gondolkodni kéne, hogy gondolj valamit, elég egyértelmű volt, hogy ugyanazt jelenti a kettő, mégis belekötöttél, mint valami 4 éves.

"Egyáltalán nem érted, hogy mire céloztam. Mi van veled? Fáradt vagy? Vagy vezetés közben olvasod?"

Amúgy ez érvelési hiba, terelésnek hívják. Kicsit se kínos.

"Ezt munka után megcáfolom forrásokkal, ha nem lesz belőle sértődés."

Tehát megcáfolsz egy tudományos munkát, ami bizonyítva van.

Jó, de ha már ilyen magabiztos vagy, akkor kezd azzal, hogy bizonyítod, hogy a Föld lapos. Egyszinten van a te kijelentéseddel. :)

Az meg csak simán szánalmas, hogy tárgyilagos választ adok és elkezdesz arról beszélni, hogy mennyire megsértődtem.

2023. dec. 11. 15:10
 26/34 anonim ***** válasza:
65%

"de pl a migráció kapcsán őrületes félretájékoztatást csaptak. Na akkor ki mit is olvasson?"

Oké, fogadjuk el most egy pillanatra, hogy így volt. A baj az, hogy kormánymédiában viszont kábé mindennel kapcsolatban őrületes félretájékoztatást csapnak. Na most akkor melyik a megbízhatóbb lap? Amelyik mondjuk 5 év alatt néhány témában őrületesen félretájékoztat, vagy az, amelyik 5 év alatt több százszor őrületesen félretájékoztat? (Gondoljunk csak pl. az Origora, hány elvesztett sajtóperük, hány bocsánatkérésük és kiigazításuk is volt az elmúlt 5 év folyamán?)

2023. dec. 11. 16:44
 27/34 anonim ***** válasza:
35%

25

A Francia Távirati Iroda (Agence France-Presse-AFP) :

"A francia fiatalok körében is súlyos gond a munkanélküliség, ez az arány 23,3%, míg az iszlám hátterű migráns fiataloknál 50%."

Financial Times:

"Az országban született bevándorlóknál ez a szám átlagosan 21,2 százalék, az első generációs bevándorlóknál már 31, a szegénység kapcsán ez már 52,2 százalék az előbbi csoportok kapcsán."

Le Figaro:

"A Le Figaro újságírója elmondta: Franciaországban a fiatalabb bevándorlók 40%-a munkanélküli, a börtönökben pedig a fogvatartottak 70%-a muszlim"

Sehol sem írnak 7 százalékot. És amit írtam az ellenzéki hangvételről, nem, nem jelenti ugyan azt. A saját hülyeséged akarod belém beszélni.

Érvelési hibával meg nekem ne hozakodj elő, amikor a saját tévképzeteid húzod rá a válaszaimra. De honnan szedted azt a 7 százalékot? Ha már ennyire osztod az észt, hogy ki mit olvasson.

2023. dec. 11. 23:33
 28/34 anonim ***** válasza:
60%

@27

Honnan szedted ezeket az adatokat? Egyik cikket sem talaltam meg a neten, amiket ideztel. Ellenben talaltam egy ilyet:

[link]

E szerint 7% koruli jelenleg a munkanelkuliseg Franciaorszagban.

[link]

Ez szerint is 7,4%, a fiatalokra (24 ev alattiak) ir 17,6%-ot.

2023. dec. 11. 23:49
 29/34 anonim ***** válasza:
88%

28/28

Milyen furika 27 nem talál linket :D

2023. dec. 11. 23:52
 30/34 anonim ***** válasza:

28

Én megtaláltam, kb 4 másodperc alatt a google segítségével. De nem újságcikk (bár arra hivatkoznak benne), hanem egy beszélgetős videó.

https://www.youtube.com/watch?v=6UpKZ74Sjzg

Kicsit beleástam már a témába magam, ha itt mindenki olyan tájékozott hírportálokról szemléz. Viszont egyik sem stimmel a fentebb írt (444 vagy telex?) portálokon elhangzó állításokkal. Ez pl egy angol példa:

[link]

2023. dec. 12. 10:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!