Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldali, liberális emberként...

Baloldali, liberális emberként képes lennél jobbközép konzervatív pártra szavazni, ha ezzel sikerülne leváltani a fideszt?

Figyelt kérdés
Talán a 2018-as Vona Gábor féle jobbik hasonló lehetett.
2023. dec. 8. 10:41
A kérdező szavazást indított:
Igen. Ha ez kell a kormányváltáshoz...
Nem. Én továbbra is a baloldali/liberális pártokra szavaznék.
15 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Tavaly baloldali, liberális emberként MZP-re szavaztam, szal' igen, ha úgy tartja úri kedvem.
2023. dec. 8. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Egyetlen politikai véleményem, hogy ezt az ostoba állatot le kell váltani. 5 éve is Vonára szavaztam. Ő megmenthette volna az országot.
2023. dec. 8. 11:01
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Inkább baloldali vagyok, de a legutóbbi választásokon a mi hazánkra szavaztam.

Viszont !

Mikor jöttök rá, hogy teljesen felesleges a rabló, hazaáruló mostani pártokat váltogatni? Fideszkdnp, dk, jobbik, nép pártján, reformkor, mi hazánk, mszp, stb...

Nekünk civileknek kell új, a hazáért dolgozó szakembereket (nem tolvaj politikusokat) vezetőnek választani. Ezért, vagyis értünk, magunkért dolgozik a Politikai Hontalanok Szövetsége

Ne várjuk, hogy más oldja meg helyettünk, a nép helyett, mert nem fogják megoldani!

2023. dec. 8. 11:01
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
#3 Érdekes. Én jobbközép konzervatív szavazó vagyok (nem fideszes), de előbb szavaznék egy valódi balközép pártra, mint a mi hazánkra. Szerintem ezt jelenti a jobbközépben a "közép".
2023. dec. 8. 11:09
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

4.

Semmi jelentősége, hogy milyennek mondják magukat.

A jelenlegi készletből mindenki csak a számára kisebbik rosszat tudja választani.

Ezért kell nekünk, civileknek egy jót csinálni.

Nem hazug ideológiák kellenek, hanem egy kicsivel több tisztesség.

Hajrá PHSZ!

2023. dec. 8. 11:13
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
#5 Tényleg nincs jelentősége. Azért mondtam, hogy egy VAlÓDI balközép pártra.
2023. dec. 8. 11:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Aki egy kicsit is rálát Magyarország jelenlegi helyzetére, az pontosan tudja, hogy most nem a bal- vagy jobboldaliság a fő kérdés, hanem az, hogy Nyugat vagy Kelet, demokrácia vagy illibernyákizmus. EU, NATO, V4 vagy Oroszország és a Kínai Kommunista Párt lesz-e az irány.

Gazdaságilag pedig az, hogy megkapja-e az ország a működéséhez szükséges "ingyen" EU-s forrásokat és olcsó nyugati hiteleket - vagy pedig méregdrága kínai és orosz hitelekkel adósítjuk el a saját gyermekeinket Orbán Viktor és bandája kedvéért, hogy ők szuverénnek érezhessék magukat korrupció és korlátlan hatalom tekintetében, a mi kárunkra és a mi számlánkra!

Ha az adott politikai erő hajlandó helyrehozni a kapcsolatokat a nyugati szövetségeseinkkel, megszerzi (és a haverok helyett a NÉP javára osztja szét) az EU-s forrásokat, illetve politikai zsarolókártyaként is használt, méregdrága keleti hitelek felvétele helyett olcsó, alacsony kamatú nyugatiakat választ, akkor részemről lehet jobboldali is, mert határozottan ez a kisebbik rossz! Baloldali emberként ezerszer inkább egy konzervatív-jobboldali, de NYUGATOS néppártra szavaznék át, mint egy illibernyákos, putyinnal, kínai komcsikkal, azeriekkel és iszlamistákkal pacsizó, diktatórikus állampártra!

A fő kérdés itt a gazdasági egyensúly, a nyugati orientáció és az ehhez kapcsolódó életszínvonal, meg a demokrácia!

2023. dec. 8. 11:26
 8/12 anonim ***** válasza:
59%
Arra szavazok aki felismeri végre, hogy ideológiai és pártpolitika helyett ügyek mentén történő politizálásra, szakmai kérdésekre adott szakmai válaszokra van szükség. Ez eddig kizárólag az MKKP.
2023. dec. 8. 11:28
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

Én liberális vagyok, de nem baloldali.

Amúgy jelenleg sem baloldali, sem liberális párt nincs Magyarországon. Amik ellenzékben vannak, azoknak sem a baloldalisághoz, sem a liberalizmushoz semmi közük.

2023. dec. 8. 12:54
 10/12 anonim ***** válasza:
#5 A PHSZ teljesen rendben van. De azért egy-két jelenlegi politikusnak is adnék esélyt. Nincsenek túl sokan.
2023. dec. 8. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!