A jobboldaliak azért egyre frusztráltabbak, mert tudják tudat alatt, hogy a liberalizmust nem lehet megállítani?
A liberális eszme évszázadok óta egyre inkább terjed. Sőt a mai jobbosok régi viszonylatban szintén liberálisnak számítanak, hiszen nem követitek a régi jobboldali konzervatív eszméket (pl. a konzervativizmus egyik legfontosabb jelleme a vallás tisztelete, mégis szexeltek házasság előtt).
A liberális eszmék megjelenésének köszönhetjük a nők szavazati jogát, a rabszolgák felszabadítását, a szabad kereskedelmet, a nemek közötti egyenlőséget, a szabad párválasztást és még sorolhatnám estig is, hogy mennyi mindent.
Szerintetek a régi jobbosok nem küzdöttek ugyanúgy pl. a nők szavazati joga ellen? Dehogynem, csak semmire sem mentek vele. A mai világban már szinte mindenkinek alap, hogy a nők szavazhatnak. Ugyanez lesz a még most nem teljesen elfogadott példákkal (pl. rasszizmus elleni küzdelem, LMBTQ) is. Nyilván kis időszakokra/évtizedekre felülkerekedhet a konzervativizmus, de hosszútávon esélye sincs ennek az eszméket az idő előrehaladtával. A legtöbb ember (főleg a fiatalabb generáció) szeretne emberileg kiteljesedni, tisztában vannak azzal hogy a jobboldali idejétmúlt eszmék gátolják ebben.
Az internet megjelenésével kinyílt azoknak is a csipája, akik a legfrusztráltabbak voltak, de már olyan szintre, hogy lassan a közutálat nagyobb lesz irántuk, mintha sosem létezett volna a net.
Ha a feminizmust emlegeted, soha semmi ilyen eszme nem ártott ennyit a nőknek mint ez.
Évek óta követek ilyen feminista szarságokat, normál nők bolondok lennének ezt a degenerált, primitív, általánosító, férfigyűlölő maszlagot olvasgatni, semmit nem változik a követőik száma.
a mai konzervativizmus nem olyan mint a régi,ahogy a mai liberalizmus se olyan mint a régi.
mind a két ideológia sokat fejlődött a 200 év alatt így a mai képviselőit nincs értelme számonkérni a 200 évvel ezelötti képviselők elvei alapján.
-érdekesség: az usában a rabszolgafelszabadítást a KONZERVATÍV republikánus pártnak és elnökének, Abraham lincolnak köszönhetjük, emellett az amerikai polgárháborúban a demokraták(LIBERÁLISOK) voltak a rabszolgatartás mellett álló párt,azaz ők vezették a vesztes rabszolgatartó Konföderációs Államokat.(szóval ezt benézted🤭)
(Magyar példát nemtudok hozni a rabszolgafelszabadításra mert Mo-n nem volt rabszolgatartás)
-ugyanitt a nők szavazati jogát is republikánus vezette be,és volt Usán belül egy állam ahol a demokraták kiakarták vezettetni,mert a nők a republikánusokra szavaztak így a demokraták elvesztették az egyik állami szervben a többségüket(itt a LIBERÁLISOK a nők szavazati joga ellen)
-Magyarországon elösszőr a Károlyi kormány hozott törvényt a nők szavazati jogáról, akik ugyancsak KONZERVATÍVOK voltak.
de nemtudott kiteljesedni a törvény a politikai gebasz miatt (tanácsköztásaság hatalomávétele,román megszállás stb.)
majd később a Friedrich kormány(KONZERVATÍV) alatt szavazhattak a nők a választásokon. (KONZERVATÍVOK a nők választójoga mellett)
szóval hoztam hazai és egy külföldi,egyik legjelentősebb államból példát,hogy megcáfoljalak.
és nem, a régi jobbosok nem küzdöttek a nők szavazati joga ellen,a rabszolgafelszabadítás ellen,SŐT amerikában a LIBERÁLIS demokraták harcoltak mindkettő ellen.
(ha ezt a válaszomat nagyon lepontozzák,az legyen jele annak,hogy vannak liberálisok(nem mindegyik mert vannak normálisak is) akiknek fáj az igazság, mert amiket leírtam azoknak utánanéztem,utana olvastam illetve történelmi tényeket írtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!