A baloldali emberek könnyebben tegeződnek?
Figyelt kérdés
Régen a Horthy-rendszerben még nagyon ritka volt a tegeződés, csak azonos társadalmi osztályhoz és korcsoporthoz tartozó emberek tegeződtek, általában mindenhol magázódni kellett. Aztán a szocializmusban már jobban oldódtak ezek a határok, de még akkor is inkább a magázódás volt az alap. Aztán ma a nagy multis világban főleg elég lazán veszik a tegeződést, liberális emberek közt vagy ilyen jellegű médiában nem is nagyon látom, hogy magázódnak. Valószínűleg ezen hagyományok a konzervatív emberek számára fontosabbak, de a jobboldali médiában is általában tegeződnek, nem tudom eldönteni.2023. febr. 9. 22:49
1/13 anonim válasza:
Nem hiszem,hogy ez függene attól,hogy melyik "tábort" erősíti az adott ember.Egyszerűen haladunk a korral,ráadásul egy beszélgetést is jobban le lehet folytatni, ha tegeződünk.Nyilván nem mindenhol illik tegeződni,viszont egy látszólag veled egykorú emberrel az utcán/boltban nem nagy tragédia.
2/13 anonim válasza:
Magyarországon a mindennapi életbe is belemászik a politika, de ennyire azért nem. Értem a logikát, de most politikai nézettől függetlenül könnyebben tegeződnek az emberek.
3/13 anonim válasza:
Hát szerintem igen. Elég megnézni a partizánt....
4/13 anonim válasza:
Ezért is szeretem az angol nyelvet. Nincs ez a tegezés/magázás téma. A svédben úgyszintén.
5/13 anonim válasza:
Dolgoztam multinál 6 évig, ott is ez volt, mindenki tegezett mindenkit, mert az milyen jó, hogy a takarító Joli néni tegezi az igazgató urat. Nekem ez sose jött be, és szerencsére nem csak nekem nem. Azért volt jópár 45-50 év feletti kolega, akiket ha a 18-20 éves ifjonc kolegák letegeztek, azért elmagyarázták nekik, hogy nem homokoztunk együtt.😊
6/13 anonim válasza:
5-ös, pedig biztos voltál 20 éves és a korosztályoddal is magázódtál :D
7/13 anonim válasza:
Nem ezt írtam, te ááááhhhh... Szövegértelmezés, mint olyan?
8/13 anonim válasza:
Pedig manapság már többségében ez van a munkahelyeken is, 50-60 éves szakikat simán tegeznek 20-30 éves ifjoncok is, sőt az idősebbek elvárják a kölcsönös pertut. Téged ez miben zavart? Vagy ezt sem írtad?
9/13 anonim válasza:
Na! Másodszorra csak sikerült megérteni.
10/13 anonim válasza:
Elsőre is, csak heccből írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!