A baloldali emberek könnyebben tegeződnek?
Figyelt kérdés
Régen a Horthy-rendszerben még nagyon ritka volt a tegeződés, csak azonos társadalmi osztályhoz és korcsoporthoz tartozó emberek tegeződtek, általában mindenhol magázódni kellett. Aztán a szocializmusban már jobban oldódtak ezek a határok, de még akkor is inkább a magázódás volt az alap. Aztán ma a nagy multis világban főleg elég lazán veszik a tegeződést, liberális emberek közt vagy ilyen jellegű médiában nem is nagyon látom, hogy magázódnak. Valószínűleg ezen hagyományok a konzervatív emberek számára fontosabbak, de a jobboldali médiában is általában tegeződnek, nem tudom eldönteni.2023. febr. 9. 22:49
11/13 anonim válasza:
"50-60 éves szakikat simán tegeznek 20-30 éves ifjoncok is, sőt az idősebbek elvárják a kölcsönös pertut"
Ez régen is így volt - csakhogy akkor még az ifjoncok nem maguktól kezdték, hanem csak akkor, ha az 50-60 éves előbb felhatalmazta őket.
12/13 anonim válasza:
Manapság meg már inkább így van egy cégen belül. Nekem inkább az teljesen életidegen a 2020-as években, amikor huszon- vagy harmincéves fiatalok egymással is magázódnak. Szerintem ez rugalmatlan felfogás.
13/13 anonim válasza:
"egy látszólag veled egykorú emberrel az utcán/boltban nem nagy tragédia"
Amíg csak 16-20 éves vagy, addig nem, de azért amikor már 30-40 éves és egy vagyonod van befektetve a boltba, a haver meg a fogyasztóvédelmet akarja épp rádküldeni nagy bzmegolások közepette, vagy amikor az ismeretlen, kétszer akkora pasi kikezd veled az utcán éjjel, akkor már annyira azért nem egyértelmű, hogy a tegeződő viszony jót tesz-e a helyzetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!