Igaz, hogy 5x áron adják a lakosságnak gázt mint amennyiért veszik?
Akkor Te sem veszed be a nagy ember erre vonatkozó dumáját.
13, Holoda Attila nem ezt mondja, mint, ahogy más szakértők sem.
Holoda Attila és más szakértők hazudnak, a nevüket vállalva?
#8 Én sem láttam azon szerződéseket, de a külker statisztikai adatokból ki lehet következtetni, hogy az árak nem nyomott, hanem FELnyomott árak. Sikerült pont a csúcson venni, annyi pénzünk éppen nem volt (megborította a külker-egyensúlyt az energiaár), így hát hitelre, halasztott fizetéssel, szóval még kamatot is adtunk a magas árra. (Pontosabban a 150 EUR/MWh feletti rész nem lesz kifizetve, csak halasztva)
Az, hogy közben lement a tőzsdei ár, nem gigabiznisz a kormánynak (csak Putyinnak), mert a gáztározók drága gázzal lettek feltöltve, azt el kell passzolni magas áron. Ha minden jól alakul, szerintem jövő év elején lemegy a "lakossági piaci" ár, (mert már elfogy a drága gáz a tározókból) különös tekintettel a közelgő választásokra.
Az eredeti kérdésre válaszolva: a rezsicsökkentett gázárnál még 20%-kal drágább a tőzsdei ár, a "lakossági piacinál" viszont jóval olcsóbb. Nem lehet amúgy a lakosságnak tőzsdei áron sem adni, mert a betárolás-kitárolás, szállítás, mérés-számlázás műveletek költségét is fedezni kell. Ez azonban nem indokolna ötszörös árat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!