A Fidesz miért hazudja azt, hogy Nyugaton nem tudnak beilleszkedni a bevándorlók, amikor mindenki beszéli az adott nyelvet, nálunk meg senki?
A Nyugat-Európai országokban azt lehet mondani hogy a leggyengébb képességű bevándorló is beszéli a helyi nyelvet, utolsó török is a németet, utolsó néger is a franciát stb. El is várják kint mindenkitől, hogy beszélje a helyi nyelvet ha kint él, sokan meg sem hajlandóak szólalni angolul vagy csúnyán néznek rád ha angolul próbálsz velük egyből kommunikálni és meg sem próbálod az ők nyelvükön.
Itthon meg, szörnyű milyen a helyzet Budapesten például, a magyar nyelv temetője. Már lassan senki sem beszéli a fővárosban a magyart, még az sem aki magyar anyanyelvű, mert mindenki alkalmazkodik a bevándorlókhoz. Tehát gyakorlatilag mi illeszkedünk be a saját hazánkban a külföldiekhez, nem pedig fordítva. Nyugaton meg nem ez a helyzet, még a világvárosokban sem.
Na most ha én belegondolok, hogy a beilleszkedés legalapvetőbb, legelemibb dolga az hogy megtanulod a többségben élők nyelvét, akkor megint rá lehet jönni hamar, hogy át akar verni minket a Fidesz? Nyugaton mindenki beszéli az ottani nyelvet, nálunk meg senki aki idejön. Majd ha az utolsó filippínójuk is irodalmi szinten beszél magyarul, és gond nélkül elemez egy Petőfi verset, akkor talán elgondolkodok hogy nálunk sikeresebb az integráció. De a legtöbben még egy "Szia, hogy hívnak?"-ig sem jutott el a magyar nyelv tanulásban, szimplán azért mert nem is akar beilleszkedni közénk!
Akkor mit mutogat a Fidesz másokra, hogy máshol nem megy a beilleszkedés?
"Bocs, de mit jelent a "privét"?"
Hogyhogy mit? Azt hogy szia. Látod ezért kéne tanulnod normális nyelvet.
Hagyd, már rájöttem, hogy oroszul. Ha így írtad vpna, hogy "Привет", hamarabb is. Már csak az a kérdés, hogy miért kellett volna értenie egy vietnáminak oroszul? Te sem biztos, hogy értenéd, ha úgy köszönt volna, hogy "Xin chào".
Egyébként, én nem szoktam "sziát" köszönni egy ismeretlen boltieladónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!