Mikor látják be az emberek, hogy a fidesz NEM kiskertesetűeknek kedvez?
Az egyik itteni válaszoló jól megfogalmazta az új SZJA és a gyerekek után járó kedvezményt.:
"Az előző kormányzásuk alatt is a kisemberek nagyon megszívták,csak a magaskeresetűeknek volt jó. Az egykulcsos -adó következménye most legalább olyan rossz lesz. Ha te is magaskeresetű vagy,akkor valóban nyersz ,de az emberek többsége nem tartozik a gazdagok közé.
Az SZJA-törvény csak jövőre lép életbe,tehát annak a hatását CSAK MAJD jövőre érzi meg mindenki,most még nem.
Egy fiktív példa:
X bruttó bére 100.000.- Ft Fizetni fog 16.000.- Ft SZJA-t (Ez egy havi villanyszámlája)
Y bruttó bére 500.000.- Ft Fizetni fog 80.000.- Ft adót,amit könnyen elvisel.
Mindkettőnek van 2 gyereke,ami után leírhat az adójából 66.000.- Ft-ot.
X ebből CSAK 16.000.- Ft-ot érvényesíthet,mert csak ennyi adót fizet. A haszna csupán annyi,hogy nem fog adót fizetni,de a gyerekek után járó kedvezmény az állam zsebében marad.
Y Pedig a teljes összeget igénybeveheti,valójában a 80.000.- adó helyett csak l4.000.- Ft-ot fizet.
Gondolod,hogy ezt X nem fogja megérezni a pénztárcáján?
Ha tudsz számolni a nagy eszeddel,akkor talán megérted.
Arra pedig senki nem tud MOST válaszolni,hogy az adó-kivetéseknek milyen lesz a befektetőkre való hatása."
Itt a linkje a válasznak.:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__1..
"Én már akkor tudtam, mikor nem rájuk szavaztam. Az előző kormányzási ciklusukban mit csináltak? Sok hasznosat nem."
Jó sok kárt. Elprivatizáltak párszáz milliárdot.
"az mszp féle sarcolás jobb volt? naugye. amúgy nem fog kevesebbet kapni a minibálbéres sem. tessék kiszámolni."
Nem volt jobb és nem védem az MSZP-t, mert utálom őket lényegesen kevesebb kárt okoztak a népnek, csak azt látványosabban csinálták.
Javítok:
Nem volt jobb és nem védem az MSZP-t, mert utálom őket, de lényegesen kevesebb kárt okoztak a népnek, csak azt látványosabban csinálták.
Mivel hogy MÍNUSZBAN van Magyarország (lásd államadósság)
nem lehet CSAK MEGSZORÍTÁSOKKAL tenni valamit.......
és a kiskeresetűekből van sok tehát onnan (is) vesznek el.
szerintem.
"Mikor látják be az emberek, hogy a fidesz NEM kiskertesetűeknek kedvez?"
Mindig is tudták. A Fidesz jobboldali párt, a jobboldali politika pedig nem a "kiskeresetűekről" szól.
Ennek a demagóg kisemberezésnek nem sok értelme van egyébként. A szocik képviselik a "kisembert" azzal, hogy csődbe viszik az országot? A szoci államcsőd hogyan segítette a "kiskeresetűeket"? Szánalom a baloldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!