Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor látják be az emberek,...

Mikor látják be az emberek, hogy a fidesz NEM kiskertesetűeknek kedvez?

Figyelt kérdés

Az egyik itteni válaszoló jól megfogalmazta az új SZJA és a gyerekek után járó kedvezményt.:

"Az előző kormányzásuk alatt is a kisemberek nagyon megszívták,csak a magaskeresetűeknek volt jó. Az egykulcsos -adó következménye most legalább olyan rossz lesz. Ha te is magaskeresetű vagy,akkor valóban nyersz ,de az emberek többsége nem tartozik a gazdagok közé.

Az SZJA-törvény csak jövőre lép életbe,tehát annak a hatását CSAK MAJD jövőre érzi meg mindenki,most még nem.

Egy fiktív példa:

X bruttó bére 100.000.- Ft Fizetni fog 16.000.- Ft SZJA-t (Ez egy havi villanyszámlája)

Y bruttó bére 500.000.- Ft Fizetni fog 80.000.- Ft adót,amit könnyen elvisel.

Mindkettőnek van 2 gyereke,ami után leírhat az adójából 66.000.- Ft-ot.

X ebből CSAK 16.000.- Ft-ot érvényesíthet,mert csak ennyi adót fizet. A haszna csupán annyi,hogy nem fog adót fizetni,de a gyerekek után járó kedvezmény az állam zsebében marad.

Y Pedig a teljes összeget igénybeveheti,valójában a 80.000.- adó helyett csak l4.000.- Ft-ot fizet.

Gondolod,hogy ezt X nem fogja megérezni a pénztárcáján?

Ha tudsz számolni a nagy eszeddel,akkor talán megérted.

Arra pedig senki nem tud MOST válaszolni,hogy az adó-kivetéseknek milyen lesz a befektetőkre való hatása."

Itt a linkje a válasznak.:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__1..

2010. okt. 20. 20:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Tudják ők is. Én ezért haragszom a fidesz szavazókra, mert nem igazán hiszem, hogy rajtam kívül mindenki 200e felett keres tehát ezek képesek voltak még önmagukkal is kicseszni csak hogy elmondhassák nyert a Fideszük.
2010. okt. 20. 20:13
 2/17 A kérdező kommentje:

Itt egy folytatás:

""X bruttó bére 100.000.- Ft Fizetni fog 16.000.- Ft SZJA-t (Ez egy havi villanyszámlája)

Y bruttó bére 500.000.- Ft Fizetni fog 80.000.- Ft adót,amit könnyen elvisel."

Ezzel önmagában még nem is lenne probléma, tényleg így igazságos.

"Mindkettőnek van 2 gyereke,ami után leírhat az adójából 66.000.- Ft-ot.

X ebből CSAK 16.000.- Ft-ot érvényesíthet,mert csak ennyi adót fizet. A haszna csupán annyi,hogy nem fog adót fizetni,de a gyerekek után járó kedvezmény az állam zsebében marad.

Y Pedig a teljes összeget igénybeveheti,valójában a 80.000.- adó helyett csak l4.000.- Ft-ot fizet.

Gondolod,hogy ezt X nem fogja megérezni a pénztárcáján?"

Itt viszont borult az igazságosság. Nevezzük át az adó-visszatérítést, mondjuk gyermeknevelési támogatássá.

Ez esetben X ugyan úgy két gyerekre negyed annyi támogatást fog kapni, annak ellenére, illetve pontosan azért, mert hátrányosabb helyzetű. Pedig neki ugyan úgy fel kell nevelni a két gyereket.

Így a támogatás mértéke egyenes arányban nő a szülők fizetésével, tehát akinek sok volt, annak még több jut. Erre is valami egységes támogatást kellene rendszeresíteni, aminek feltétele az állandó munkahely."

2010. okt. 20. 20:19
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
majd ha érezni fogják, akkor értik meg. hagyni kell, had szívják meg, a hülye a saját bőrén tanul. ennyi.
2010. okt. 20. 20:25
 4/17 anonim ***** válasza:
2%

Hajrá Fidesz.......

Jobb lett volna az MSZP?

Vagy a Jobbik?

2010. okt. 20. 20:28
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Február elején, akkor kapják meg az új fizetést
2010. okt. 20. 20:33
 6/17 anonim ***** válasza:
72%
Hát ezeknél még a kétfarkú kutya is jobb lett volna mert az legalább nem kártékony.
2010. okt. 20. 20:33
 7/17 anonim ***** válasza:
91%
Én már akkor tudtam, mikor nem rájuk szavaztam. Az előző kormányzási ciklusukban mit csináltak? Sok hasznosat nem.
2010. okt. 20. 20:34
 8/17 anonim ***** válasza:
Én jól jártam a mostani adórendszerrel. Ezzel már nem, mert nincs gyerekem, de nem bánom, ha a sokgyerekesek több pénzt kapnak.
2010. okt. 20. 20:49
 9/17 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy ez a primitív, meggyőzőnek tűnő szájbarágós stílus működik. 3 millió embernek veszik el most egyelőre a 14 havi magánnyugdíj-átutalását, de gyakorlatilag a végén majd az egészet egy olyan halvány ígéret fejében, hogy ha majd 20-30 év múlva nyugdíjba megy, akkor ezt figyelembe veszi nekik valaki. És nem tiltakozik az a 3 millió ember, hanem elégedetten csettint, és azt mondja, Viktor megvédett minket.

Ugyanez a válságadó. De jó, hogy nem tőlünk vették el, fizessenek a csúnya tőkések! És ezt mindenki el is hiszi. Hiába károgok én itt, hogy ezt nem a tőkések fogják fizetni, hanem te meg én, mert úgyis felemelik az árakat, csökkentik a kamatokat, rontják a szolgáltatást. Ezt is bevették az emberek.

Orbánék az előző kormányzásuk alatt is azt csinálták, hogy a szegényektől elvettek, és a gazdagoknak adtak. 4 évig nem emelték a családi pótlékot, akkor is gyermekkedvezményt adtak az adóban, amit teljesen csak a nagy jövedelműek tudtak igénybe venni. Most is ez van csak sokkal durvábban. De jó és meggyőző hozzá a szöveg, arányosság, egyszerűség, gyermekbarátság stb. Ez is működik.

Hogy meddig? Ezt most nem lehet tudni. Nagyon profin megy a papagájkommandó. De az élet bármikor közbeszólhat, akkor viszont nagyobbat is bukhatnak mint Gyurcsány.

2010. okt. 20. 20:50
 10/17 anonim ***** válasza:
8%
az mszp féle sarcolás jobb volt? naugye. amúgy nem fog kevesebbet kapni a minibálbéres sem. tessék kiszámolni.
2010. okt. 20. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!