Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Soha ilyen jól nem fizetett...

Soha ilyen jól nem fizetett az állampapír. Ehhez mit szóltok lipsik?

Figyelt kérdés

2023. nov. 28. 20:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Surányi György az ellenzék MNB elnöke mondta ma a Telexnek adott interjújában, hogy szerinte az ÁKK a kormány nyomására egyfajta látra szóló betétté tette az állampapírok egy részét azzal, hogy 1%-on váltja vissza, a jövő évben pedig rekordkamatokat kell fizetnie rá.
2023. nov. 28. 20:51
 12/17 A kérdező kommentje:

A viccet félretéve: 2021-ben bepakoltam a megtakarításom inflációkövető papirba, mert láttam, hogy ebben az illiberális disznóólban rohadtul el fog szaladni. Így is lett, de persze így is bukóban vagyok amit talán majd most fogok valamelyest visszakeresni, de ha az állam megváltoztatja a visszavásárlási feltételeket, akkor bent ragadhatunk a pozicioban.

Viszont azokat a szerencsétleneket akiket azzal etetnek a konteósok, hogy kp-ban van a legjobb helyen a pénzük, nos nekik nem lennék a helyükben.

2023. nov. 28. 20:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#12: "Viszont azokat a szerencsétleneket akiket azzal etetnek a konteósok, hogy kp-ban van a legjobb helyen a pénzük, nos nekik nem lennék a helyükben."

Szomorú, de sajnos nagyon sokan gondolják így. Az a baj, hogy megpróbálni sem érdemes őket meggyőzni. Vagyis meg lehet próbálni, de veszett fejsze nyele. Nemrég írtam egy csoportba, ahol a készpénz mellett érveltek. Leírtam az ellenérveimet, amire lehordtak a sárga földig és kiröhögtek, hogy milyen hülye vagyok. Meg vigyorgó fejekkel hozzátették, hogy meg is érdemlem, amikor elbukom a pénzemet.

2023. nov. 28. 21:08
 14/17 anonim ***** válasza:
80%

Tudod mi az az állampapír, kérdező? Az egy hitel, amit az államnak nyújt a lakosság.

Tudod, mikor van szüksége az államnak hitelre? Amikor deficites.

És azt tudod, hogy miért nyomták olyan agresszíven az állampapírt, miért adták parancsba a bankoknak, hogy propagálni kell ezerrel? Mert kurvára deficites az ország, azaz sokkal többet költünk, mint amennyi bevételünk van.

Elég nehéz sikernek tekinteni azt, hogy nincs pénz, és hitelre van szükségünk...

2023. nov. 28. 21:09
 15/17 anonim ***** válasza:
74%
#14: A kérdező szerintem ezekkel tisztában van, ha esetleg nem értetted volna a szarkazmusát :)
2023. nov. 28. 21:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem szarkazmus, mert akkor legalább helyesen irna: lip(!)si.

A magas kamatoknak nehéz örülni, mert ez azt jelenti, hogy magas az infláció, és az állam sem fizetne ilyen szinten he nem lenne muszály. Egyszerűen olcsóbban nem kap hitelt tőlünk (sem). Egyébként az idén először lesz várhatóan valamennyi hozam, mert leszállóágban van az infláció. Amíg felszállóágban volt az infláció nem volt hozam, csak veszteség.

2023. dec. 2. 12:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Amíg többet költ az ország, addig csökken a Ft értéke, ilyenkor kellene visszafogni a pénzpazarlást, hogy visszaforduljon a folyamat, ezzel szemben növelik a lopás mértékét!
2023. dec. 27. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!