Soha ilyen jól nem fizetett az állampapír. Ehhez mit szóltok lipsik?
Tehát most te annak örülsz, hogy az én befektetéseimet szponzorálod, vagy ha jobban tetszik, te azért hajtod ki a beled naponta, hogy többet adózhass, hogy én jobban éljek.
IGAZÁN KÖSZÖNÖM!
Ajándék a magyar adófizetőktől a magyar adófizetőknek :)
Amúgy a reálhozam ebben minimális. Most vastagon van, de előző két évben meg negatív volt. Ez amiatt van, mert mindig az előző időszak inflációja után jön a magasabb hozam.
De van 30 éves magyar állampapírom, ami dollárban hoz 7%-ot évtizedekig (nekem, mert névérték alatt vettem, de az állam 6,5% körül bocsátotta ki).
Egy igazi fejőstehén a magyar állam, és ahelyett, hogy ezeket a drága kölcsönöket szüntetné meg, és lejjebb vinné az államadósságot, veszteséges vagy alig nyereséges cégeket vesz, mint a Vodafone vagy a Budapest Airport. Meg égeti a közpénzt hülyeségekre, 110 milliárd(!) Ft/év propagandára, 200 milliárd Ft/év köztévére, 400 milliárd/év élsportra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!