Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érdemes állampapírba fektetni?...

Érdemes állampapírba fektetni? Vagy mibe?

Figyelt kérdés
[link]

2023. okt. 19. 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Én, csak és kizárólag külföldi valutába tenném/teszem a pénzem.
2023. okt. 19. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Euró/Dollár
2023. okt. 19. 11:33
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Az új papíroknak már nem lesz annyira jó kamata, mint a régebbieknek.

Leszálló inflációs ágban vagyunk, új papírok egyre alacsonyabb kamattal jelennek meg, míg az előző sorozatos PMÁP-ok ez éves inflációs késésükkel jövőre és utána fognak csak igazán jól fizetni.

A cikkben említett BMÁP kamatcsökkenés csak a normális velejárója az egyre mérséklődő inflációnak és kamatoknak.

2023. okt. 19. 11:56
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Ez sok mindentől függ.

Az állampapír "kényelmes". Nem buksz rajta, mármint ne veszíted el a pénzedet.

Ahol magasabb hozamot érhetsz el, ott viszont bukhatsz is. Pl. különböző befektetési alapok.

Ami hosszú távon jó, az az ingatlan és a föld. Persze kell foglalkozni a kiadással, bérbeadással, tehát azokkal munka is van.

Ha kevéske megtakarításod van, akkor szerintem állampapír.

Ha sok, akkor lehet megosztani és egy részét olyanba fektetni, aminek nagyobb a kockázata.

2023. okt. 19. 12:04
 5/11 PMC Wagner ***** válasza:
36%
Ne hallgass az olyan hülyeségekre mint amit az 1-es és 2-felhasználó írt. Ilyeneket csak azok írnak akik akiknek zéró pénzügyi is ereteik vannak és befektetni való tőkéjük sincs.
2023. okt. 19. 12:22
 6/11 anonim ***** válasza:
13%

Nem, mert az inflációtól messze elmarad a hozama. Egyéb formában bankban tartani sem érdemes, mert úgy még abszolút értékben is fogy. A tőzsdén csak akkor jöhetsz ki pozitívban, ha bennfentes vagy, egyébként a cápák megesznek reggelire.

Olyasmibe érdemes fektetni, amit otthon tarthatsz magadnál, mert azt csak erőszakkal tudják elvenni tőled. Arany, ékszerek, külföldi valuta. Esetleg lakás, ha sok pénzről van szó.

2023. okt. 19. 13:24
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Aki esetleg hozzám hasonlóan zéró pénzügyi is ereteik vannak -jelentsen ez bármit is-, annak ajánlanám a következő cikket olvasásra:

[link]

2023. okt. 19. 13:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Tényleg nem tudom, mit kellene csinálni. Több dologba fektettem, de még van állampapírom, csak nem tudom, azt tartsam-e, vagy azt is másba fektessem? De per pillanat az befektetési arany és a devizák is nagyon magas áron vásárolhatók, szerintem most nem érdemes lépni. Csak félek, hogy az állampapírok nem hoznak szinte semmit.
2023. okt. 19. 15:30
 9/11 PMC Wagner ***** válasza:
Mondjuk kezdhetnéd azzal hogy nem a gyakorin teszel fel ilyen kérdéseket, ha meg már igen itt van pénzügy kategória ott hamarabb kapsz segítséget mint a politikai kategóriában
2023. okt. 19. 17:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Igaz, de miért szól bele a kormány ilyen szinten a bankok pénzügyi kérdéseibe?
2023. okt. 19. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!