Hogy lehet havi 500k-ból megélni?
Albi jobb környéken 200k/hó. Kaja napi 5k (ebéd már 3k alatt alig tud kijönni, reggeli+vacsora...), az még 150k. Egyéb számlák, még vagy 50k. S ha van autód, esetleg néha veszel is valamit magadnak (ruha, telefon, laptop, hobbi), akkor ott vagy, hogy hóvégén kijössz nullában egyedül.
Lakásra gyűjteni, családot fenttartani, nyaralás stb... miből? S a munkáltató meg szembe röhög, ha ennyit elkérsz.
#40: nagyon sajnálom a helyzeteteket. el se tudom képzelni, hogy lehet egy párnak nettó 300-ból megélnie.
Írtad, hogy saját lakás, de akkor is.
Rengeteg ember kevesebből is kijön.
Pl. A szórakozásra rengeteg ingyenes program van.
Ha nincs szükség albérletre, akkor azért jobb a helyzet. Vagy ha valaki nem egyszemélyes háztartást vezet, akkor is szétoszlik jobban például a rezsi. Az étkezés is attól függ, hogy valaki készételt esznik gyakrabban vagy főz.
Az egyszemélyes fővárosi albérletben, saját autó fenntartás mellett talán a legnehezebb félretenni, még 400-500 ezres fizetésnél is.
"Szeretem a sült kolbászt. Van hogy 3 párat veszek,"
Az a 3 pár olyan 15k mai árfolyamon, ha nem a hentesnél veszed, hanem háztól. Hentesnél drágább.
Sütni való kolbász, 3.000. ft körül van. Legutóbbi súlyra, nem volt másfél kg...
Ma pl 40 % pulyka comb filé volt. 750 ft... Elhoztam 3. Kész a pöri, és a fagyasztóba van.
Nem festem a hajam. Fodrász amikor az " egészségügyi hajvágás van, " akkor megyek...
És felveszem a mások levedlet ruháját.
Turiból.
Telefont nem cserélünk évente, se. Laptopom 2019 - be vettük, használtan.
Autónk nincs, de van robogó.
Én csirkén kívül mást nem tudnék megenni.
Kolbászt pl nem tudom hogy bírja valaki megenni, egészségtelen.
Majd jön szépen az elhízás, fehér kenyérrel.
Talán a szüleim " jól raktak össze ". Közel a 6X - hez nem vagyok elhízva.
Most még... És szerencsére van gyümölcs.
Csirke is szokott lenni. Hal az ritkán. Gyakran a sütőzacsit használom, a saját zsírjába sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!