Magyarországon hogy lehet megélni, ha nincs saját lakásod?
Én már sok éve élek Németország déli részén, teljesen el vagyok szokva a magyar bér/ár rendszertől, de ledöbbentett, hogy amikor megálltunk a mekibe Mosonmagyaróváron, az osztrák határ mellett, láttam a hirdetésben hogy bruttó 1900 forint órabért ajánlanak. Annak a nettója 1200-1300 forint óránként. Ha azt beszorozzuk 170 órával, akkor is nettó 210 ezer forint jön ki... holott már ott is egy garzon lakásnak csak a bérleti díja 140 ezer forint. Budapesten hasonlóan szar a helyzet ahogy hallottam, Ózdon ahogy hallottam meg a mekiben nettó 150 ezret adnak és várólista van, igaz ott nem olyan drága a lakbér de akkor is, az meg még kevesebb pénz.
Hogy a fenébe lehet megélni Magyarországon úgy ha nem örököltél legalább 1 ingatlant, hitel mentesen? Németországban alap, hogy az is bőven meg tud élni akinek nincs saját lakása, sőt félre is tudja tenni a hónap végén a fizetése jelentős részét. Fenntarthat egy 5 éves BMW/Audi-t, és mehet évente kb. 5-6 hetet nyaralni Olaszországba. Mindezt egy mekis, ettől még csak feljebb van.
De Magyarországon egyszerűen hogy a fenébe lehet megélni? Nem jön ki a matek...
az 1900 bruttó az nem számít jó fizetésnek itt, az maximum valami kezdő bér, de hosszú távon ha egy cég nem fizet a jó melósainak 450-500 nettót mindennel együtt akkor lehúzhatja magát a WC-n
maximum csak valami jóskapista kft lehet, aki írni-olvasni se tudó culágert keres
amúgy meg dehogy teheti meg ezt egy mekis dolgozó németországban, hagyjuk már
már ott bűzlik ez a sztori, hogy senki sem tud fenntartani egy használt prémiumautót, mert akkora szar az összes, hogy csak az ostoba törökök veszik magamutogatásra
#4 "már ott bűzlik ez a sztori, hogy senki sem tud fenntartani egy használt prémiumautót, mert akkora szar az összes, hogy csak az ostoba törökök veszik magamutogatásra"
Ja, a törökök meg eladják a magyaroknak mint 180ezret futott nyugdíjas orvos tulajtól, az ilyen kotlák teszik ki a honosított kocsik legalább felét.
És akkor kik is a verebek...😅
orbánisztánban mutatni kell, hogy jól megy
aztán meg kiírni a habos gyűlöletet a netre a 4 millió éhezőről
"a szülők elmulasztják felkészíteni/megtanítani a gyerekeiket az önálló életre."
Az exponenciális fejlődés generációkat kukáz ki. Nem lehet szemrehányást tenni azoknak a szülőknek, akik nem tudják lefedni az átmenetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!