Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet, hogy a fideszese...

Hogyan lehet, hogy a fideszesek ennyire oroszpártiak lettek?

Figyelt kérdés

Fideszesek kb 3 % százaléka tartja úgy hogy Oroszország a háború kirobbantója, a többi 97% szerint a NATO, Ukrajna, EU, miatt történt.

Nekem az összes fideszes ismerősöm élőben is, meg Facebookon is hangoztatja mennyire jó ez a Putyin, meg mennyire jól teszi a háborút.

Meg mondták nekem tavaly, remélik télen az összes ukrán megfagy, és ezért brüsszel sivalkodni fog. Mondom normális vagy? Azt mondták igen ez kell a békéhez. Meg fullra felmondják a qmerikai biolaboros és a 14 ezer orosz civil elleni népírtásos oroszpropagandát fideszesek.

Csak nézek, és ámulok hogy tapsolhatnak fideszesek emberek milliónak elüldözésére és százezrek megölésére. Amikor rákérdezek, erre azt vágják vissza de hát Zelenszkij megölt 14 ezer oroszt a nácikkal 2019-2022 közt. De ez mondom nem igaz, de igaz Putyin szava szent és sértgetlen válaszoljak.

Kérdesem tehát, mi lett a fideszesekkel ,hogy Putyin szavai lett az új Szentírás? Hogy lehet ennyire oroszpártivá tenni egy népet?

2023. nov. 21. 02:27
 1/9 anonim ***** válasza:
19%

Talán azért, mert Oroszország volt az egyetlen, aki nem írta alá Trianont. Bár igaz, hogy utána a magyarokok élősködtek, és le kellett söpörni a padlást, és vérbe verték 56'-ot. Nekünk sem engedték meg az önállóságot, ahogy Ukrajnának sem engedik meg.

Szerintem ez inkább szól, arról hogy nem szeretik USA-t, Izraelt, mint arról hogy Oroszországot szeretik. Ráadásul abban a reményben dédelgetik magukat, hogy Putin segítségével visszarendeződnek a Trianon előtti határok. Erre 0% az esély.

2023. nov. 21. 03:30
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Általában az emberek többsége oroszpárti. Nyugati országokban még fidesz sincs, mégis ott magasabb százalékban vannak az oroszpártiak.
2023. nov. 21. 05:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Na, szépen beleestem a csapdába, hogy az első mondat alapján lepontoztam az egyest, pedig amúgy kb egyetértek a többivel. Bocsesz.
2023. nov. 21. 06:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A fideszesek azért oroszpártiaK mert, mert Orbán is oroszpárti. Azt hallják a rádióikban tévéikben, hogy az oroszpártiság = békepártiság. Meg hogyne lennének már oroszpártiak, amikor az ellenzék a nem oroszpárti.
2023. nov. 21. 07:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy a francba kapcsolódik az orosz támogatás Trianonhoz.

2023. nov. 21. 07:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés, szerintem sokan inkább függetlenek. Az oroszok gyakorlatilag csak kárt tettek bennünk a történelem során, Ukrajna meg jelentősen megnehezíti a kárpátaljai magyarok életét. Utálom mind2őt.
2023. nov. 21. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:

"hogy a francba kapcsolódik az orosz támogatás Trianonhoz"

Ezt az érvet - mármint, hogy azért szimpatikusak az oroszok, mert ők nem nem írták alá Trianont - hallottam már egy-egy nacionalistább beállítottságú embertől itt az oldalon. Szerintem az #1-es is hallott ilyet, és ezen a vonalon elindulva próbálta megérteni az oroszpárti gondolkodásmódot.

Jegyzőkönybe jegyzem meg, hogy teljesen idióta érv amúgy is, mert Oroszország nem is igen írhatta alá a trianoni békeszerződést, hiszen ő már 1917-ben aláírta a saját különbékéjét, így semmi keresnivalójuk nem volt a trianoni papíroson. Mintha egy korábban felmondott kollégát azért méltatnánk, amiért nem írt alá egy munkahelyi petíciót.

2023. nov. 21. 09:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A fideszesek mindig azt gondolják, amit Orbám Viktor mondd, hogy gondolniuk kell. Ha holnaptól Orbán orosz ellenes lesz és ukrán párti, akkor az összes fideszes is az lesz, és azt fogják mondani, hogy mindig is azok voltak.
2023. nov. 21. 21:18
 9/9 anonim ***** válasza:
69%
Fideszesek szerint a Karácsony az háborúpári, közbe meg az Orbán ráz vigyorogva kezet a Putyinnal.
2023. nov. 22. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!