Egyetértesz Orbán véleményével hogy Ukrajnát még nem szabad bevenni az Unióba?
Ott már megtörtént a történelmi kiegyezés.
Tudnillik ehhez kell a megbocsátás,és a megtörtént bűnök elismerése, feldolgozása,de ez gondolom nem várható el egy olyan ország eseténen ahol éppen háború zajlik,és ezekre a kérdésekre esetleg majdan történelmi távlatokban lehet egyszer esély.
Igaz akkor már nem lesz kinek megbocsátani,mivel nem marad ott magyar ember(!!)
A szerbeknél ma is jelentős magyarság él akik már az elmúlt években tapasztalt megenyhült magyar-szerb viszony miatt otthon érzik már magukat.
Pici kis különbség.
Fico már korán sem olyan magyarellenes, mint az első kormányzásakor volt, sokat tanult akkor ö is ebből a hibából.Neki is kell azért a szövetséges Orbán személyében a brüsszeli hülyeségek ellen.
Csak annyira magyarellenes,amenyire kell hogy a hatalomban maradhasson.Ez a lényeg. Ő is tanul.
Fico speciel nem szerb, hanem szlovák, de igen ő is jó példa lenne, nem csak a szerbek.
"Fico már korán sem olyan magyarellenes, mint az első kormányzásakor volt, sokat tanult akkor ö is ebből a hibából."
Fico nemcsak kommunikációban volt eddig magyarellenes, hanem tevékenységében is. És bár nem zárkózom el attól, hogy az emberek tudnak változni, vagy eleve nem magukat adták politikai karrierjük 1-1 pontján, de ezt az érvelést attól a fidesztől nem tudom elfogadni, akik évtizedekre visszamenőleg a legkisebb "hibát" is képesek felhánytorgatni másnak, ha épp az áll az érdekükben.
Illetve az, hogy a külhoni magyarságot egyre kevesebb atrocitás éri, annak elsősorban az az oka, hogy mindenki haladt a korral és civilizáltabbak lettünk. Attól még voltak olyan emberek (pl.: Fico), akik szívesen útját állták volna ennek a civilizált irányba való törekvésnek, ha abból remélhettek hasznot. És ha időközben csak annyi változott, hogy más célpontokra (pl.: az EU-ra) tértek át a régiek helyett, akkor szerintem a karakter-kritika most is megállja a helyét azon az alapon, hogy csakmert mást csontot rág, az eb attól még eb maradt.
Többször jártam Szlovákiában régebb óta járok ki, főleg túrázni.
Az 1980-as években sokkalta nagyobb volt a magyarellenesség, mint manapság ma. Akkor valóban szóltak is, ha magyarul beszélt, vagy kért valaki valamit egy sportüzletben, és akkor szolgáltak ki, ha ugyanazt szlovákul is elmondtad. Ennek ma nyoma sincs, a mai szlovák fiatalok teljesen másak ,mint a régi komcsi öregek voltak. Ez egy más világ már, az a generáció kihalt már aki zsigerből szuper magyarellenes volt.
Nekik is kellenek a magyar túristák, mert nem annyira szuper gazdagok ők, hogy erről lemondhassanak. Ezt Fico is tudja, úgyhogy csak annyira magyarellenes, hogy kormányzóképes maradhasson. Igazi "Mini-Orbán" Nemzeti ember,ez a baj a túlzott nacionalizmussal, hogy igy mindenki egy kicsit valamilyen ellenes lett a világban!!
Mondjuk én az orosszal mindíg tudtam boldogulni velük, mosolyogtak de engem soha nem ért diszkrimináció, régen sem, és most sem.
Hangsúlyozom, más ott élni magyarként, mint kirándulni menni a Tátrába, és kérni egy tál ételt, vagy egy jó pohár sört.
Milyen jó, csupán pár óra elteltével, hogy megkezdőthet Ukrajna tárgyalása, hogy EU tag legyen már sikerült is bizonyítaniuk hogy helyük van közöttünk. Ez igen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!