Hogy fogja viselni az ellenzék az 5. 2/3-ot már?
Miért terelsz? Ha a legtöbb ember az ellenzékre szavaz, akkor lényegtelen, hogy a Fidesz hogyan trükközik.
A leadott szavazatoknak mi lesz a sorsa?
Többet nem tudok segiteni!
21.
De itt a gond, hogy nem mindegy, hogy a Fidesz hogyan trükközik a számok szempontjából sem. Vagy ebben mi nem világos? A kérdésemre is válaszolj pls, ne ignoráld ezzel az átlátszó "terelsz" kimeneküléssel.
Vannak bajok xd
Szóval az van, hogy a kérdésed irreleváns. A választók nem a körzethatárok alapján döntenek. Akárhol húzza meg a Fidesz a vonalakat, akkor is 2/3-a lesz. Nem azért, mert jól kormányoz, hanem azért, mert nincs egy épkézláb alternatívája. Olyan kérdést teszel fel, aminek semmilyen jelentősége nincs a választás kimenetele szempontjából. Nem az a kérdés, hogy mikor, ki, hol húzza meg a körzethatárokat, hanem az, hogy mikor lesz végre egy olyan ellenzéki párt, akik nem krumplit lóbálnak, nem kordonbontásból áll az egész éves teljesítményük, nem pakolják tele indokolatlanul az utakat biciklisávokkal, nem Gyurcsány-párt és nem MSZP. Ezt a kérdést mikor szándékozol feltenni?
"Ezt a kérdést mikor szándékozol feltenni?"
Szar az ellenzék yes, de ez nem értem miért legitimálja azt a végtelen Fidesz korrupciót, amit te itt pusztán "körzethatárokkal" akarsz magyarázni. Szóval vannak bajok, igen. :D Tudod egyáltalán, hogy pontosan hány helyen nyúlt bele a Fidesz a választási törvényekbe?
Már megint másról beszélsz. Még mindig. Nem magyarázok meg semmilyen korrupciót a körzethatárokkal. Te hoztad fel ezt a témát, ne csinálj úgy, mintha én takaróznék vele.
A legkevésbé sem érdekel, hogy a Fidesz mit változtat a választási rendszeren. Az érdekel, hogy mikor lesz egy olyan ellenzék, akik nem a választási rendszeren rinyálnak, hanem meg tudják győzni az embereket arról, hogy jobbak, mint a Fidesz, és leváltják a kormányt. Engem ez érdekel.
"A legkevésbé sem érdekel, hogy a Fidesz mit változtat a választási rendszeren. Az érdekel, hogy mikor lesz egy olyan ellenzék, akik nem a választási rendszeren rinyálnak, hanem meg tudják győzni az embereket arról, hogy jobbak, mint a Fidesz, és leváltják a kormányt."
Szóval ha én rendezek egy országos futóversenyt, de alapszabályként meghatározom hogy nekem eleve a pálya 3/4-énél kezdődik a táv és rajtam kívül mindenkinek extra 50 kilót kell a hátán cipelnie, akkor te leszel az első, aki kezetfog velem amikor nyerek? Mert hát kit érdekel milyen szabályokat hozok, csak jobb ellenfelek kellenének akik ezek ellenére is letudnak győzni. Ez annyira tipikusan magyar. :D
Nincs olyan választási rendszer, amelyben az ellenzék nyerne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!