Miért van az, hogy a balliberális ellenzékiek ateisták?
Azért, mert egyáltalán nincs így -és innentől az egész kitalációd értelmetlen.
Inkább az lenne az érdekes, hogy a fasisztoid diktatúrákban miért van az, hogy kvázi minden esetben vallási alapikon démonizálják azokat, aki nem ~rtenek egyet az eppen uralkodó elmebeteg n~zetekkel?
Az európai kultúra, ahogy ma ismerjük, nem a kereszténységen alapul, hanem pontosan a valással szembehelyezkedő humanizmuson.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nem igaz, hogy minden, baloldali-centralista irányból ellenzéki ember ateista. Itt van például egy kutatás, ami szerint a vallásosságsokkal kevésbé prediktív egy ember politikai hovatartozására, mint a végzettsége, kora, családi és lakhatási helyzete, vagy éppen a környezetében élő nem magyar állampolgárok száma. [link]
Mivel a teljes népesség döntő többsége nem vallásos, így nem meglepő, hogy egy ekkora politikai csoportban is a többség nem vallásos. Még a Fidesz szavazók körében is többségben vannak, akik nem járnak rendszeresen templomba.
>Tehát kijelenthetjük, hogy a sátán szolgái?
-Ha könnyebbek, mint egy kacsa, akkor boszorkányok.
Kedves kérdező!
Én liberális vagyok, nem balliberális, bár valószíntőleg te azt a jelzőt használnád, mert persze aki nem etnocentrista vallási fanatikus homofób autokrata az egyből a baloldalon helyezkedik el.Én leginkább a centrumba raknám magam, de persze számodra valószínűleg az mást jelent.
Én bár valásos nevelést kaptam és ismerem a kereszténységet (katólikus) nem vagyok vallásos.Én a szekiularizáció híve vagyok, nem zavar, ha az egyének vallásosak (vallástól függetlenül) amíg nem ártanak vele másnak és nem nagyon radikálisok, az államnak pedig semlegesnek kellene lennie a kérdésben.
Szerintem több, egyással ellentétben is álló európai érték és hagyomáy van. Én személy szerint nagyobb értéket tulajdonítok azantik görög-római hagyatéknak, a humanizmusnak és a felvilágosodás gondolatainak, és nehezemre esik olyan keresztény értéket megnevezni, amit a kerszténység eleve nem máshonnan inkorporált, vagy mára más nem helyettesítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!