Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a balliberá...

Miért van az, hogy a balliberális ellenzékiek ateisták?

Figyelt kérdés
Tehát kijelenthetjük, hogy a sátán szolgái? Mert ez mindent megmagyarázna velük kapcsolatban.
2023. nov. 10. 14:46
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
96%
A 25-ös válasz kiválóan megmutatja, hogy hogyan gondolkodik egy értelmes ember, ha történetesen vallásos. A kérdező fajtája meg csak a gyűlölködésének az alátámasztására használja a vallást, amit ateistaként is undorítónak tartok.
2023. nov. 10. 15:51
 32/41 Alex Fly ***** válasza:
91%

Azért, mert egyáltalán nincs így -és innentől az egész kitalációd értelmetlen.

Inkább az lenne az érdekes, hogy a fasisztoid diktatúrákban miért van az, hogy kvázi minden esetben vallási alapikon démonizálják azokat, aki nem ~rtenek egyet az eppen uralkodó elmebeteg n~zetekkel?

2023. nov. 10. 16:04
 33/41 anonim ***** válasza:
90%

Az európai kultúra, ahogy ma ismerjük, nem a kereszténységen alapul, hanem pontosan a valással szembehelyezkedő humanizmuson.

De hogy a kérdésre is válaszoljak:

Nem igaz, hogy minden, baloldali-centralista irányból ellenzéki ember ateista. Itt van például egy kutatás, ami szerint a vallásosságsokkal kevésbé prediktív egy ember politikai hovatartozására, mint a végzettsége, kora, családi és lakhatási helyzete, vagy éppen a környezetében élő nem magyar állampolgárok száma. [link]

Mivel a teljes népesség döntő többsége nem vallásos, így nem meglepő, hogy egy ekkora politikai csoportban is a többség nem vallásos. Még a Fidesz szavazók körében is többségben vannak, akik nem járnak rendszeresen templomba.

2023. nov. 10. 16:05
 34/41 anonim ***** válasza:
91%
Így van, ahogy #33 írja, a fideszeseknek is csak egy nagyon kis része keresztény. Ez ugye abból is tudható, hogy a fidesz támogatottsága kb 40%, a keresztények valós aránya pedig nagyon maximum 1%. Nem véletlenül vannan beszarva a papok, hogy mi lesz velük hosszútávon.
2023. nov. 10. 16:37
 35/41 anonim ***** válasza:
94%
Népszámlálás adatai szerint kevesebb mint az 50%-a keresztény
2023. nov. 10. 18:51
 36/41 anonim ***** válasza:
93%

>Tehát kijelenthetjük, hogy a sátán szolgái?

-Ha könnyebbek, mint egy kacsa, akkor boszorkányok.

2023. nov. 10. 19:48
 37/41 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező!

Én liberális vagyok, nem balliberális, bár valószíntőleg te azt a jelzőt használnád, mert persze aki nem etnocentrista vallási fanatikus homofób autokrata az egyből a baloldalon helyezkedik el.Én leginkább a centrumba raknám magam, de persze számodra valószínűleg az mást jelent.

Én bár valásos nevelést kaptam és ismerem a kereszténységet (katólikus) nem vagyok vallásos.Én a szekiularizáció híve vagyok, nem zavar, ha az egyének vallásosak (vallástól függetlenül) amíg nem ártanak vele másnak és nem nagyon radikálisok, az államnak pedig semlegesnek kellene lennie a kérdésben.

Szerintem több, egyással ellentétben is álló európai érték és hagyomáy van. Én személy szerint nagyobb értéket tulajdonítok azantik görög-római hagyatéknak, a humanizmusnak és a felvilágosodás gondolatainak, és nehezemre esik olyan keresztény értéket megnevezni, amit a kerszténység eleve nem máshonnan inkorporált, vagy mára más nem helyettesítette.

2023. nov. 10. 20:55
 38/41 anonim ***** válasza:
95%
Én amúgy a kereszténységet a helyedben sokkal inkább a Fidesztől félteném, mivel az egyházakat gyakorlatilag szócsővé tették, és függőségi helyzetbe hozták őket, miközben a hívők száma csökken, de nem képtelenek reformra.
2023. nov. 10. 21:00
 39/41 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, egyszerű a világképed, mint egy faék. Dehát boldogok a lelki szegények...
2023. nov. 12. 17:00
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Jobboldali beállítottságú vagyok és ateista. Ilyenkor mivan kérdező?
2023. nov. 12. 19:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!