A 30 éven aluliak átlag keresete 193 ezer forint. Ez kajára elég már csak. A kormány mikor látja be, hogy ingyen lakás kell, mint a szocializmusban?
A kormány hozza a hülye intézkedéseit mint CSOK, babaváró, most meg CSOK Plusz. Közben meg rá kéne nézni a bérekre és levonni a konzekvenciát, hogy bizony egy fiatal szülő korban lévő az nem hogy csak nem hitelképes, hanem ételre is alig futja a jelenlegi élelmiszerárak mellett. Én nem vagyok egy nagy étvágyú ember, és kommersz kajákon élek, de még nekem is egymagam elmegy 200 ezer forint csak kajára, úgy hogy nem dohányzom és nem fogyasztok alkoholt.
Egy fiatal az saját magát is alig tudja eltartani, alig tud megélni, nem hogy még gyereket vállaljon meg saját lakást vegyen.
A szociálisban sem voltak magasak a bérek Magyarországon, de akkor viszont mindenki kapott ingyen lakást a tanácstól, ha jött a gólya, bővült a család akkor még nagyobbat. És nem CSOK-ra kapta meg mindenféle szar hitelkonstrukcióra. Ingyen.
Szerintem ez ma sem lenne túlzás, azért cserébe, hogy egy fiatal ilyen bérek mellett Magyarországon maradjon. Mert bizony Ausztriában meg más Európai országokban 2000 Euro alatt már senki nem keres. Ingyen lakás a minimum lenne amit elvárnék itt maradásért cserébe, egy ilyen csóró országban, ahol a bérek a béka pitsája alatt vannak.

Akkor mégsem 290Ft a 2dl tej... Nem helyettesítek semmit semmivel, csak azt tudom, hogy nekem közel sincs 700Ft a reggelim és nem azért mert éhezek. És az ebédem sincs 2500Ft, nem azért nem nem tudnék 10.000Ft-ért ebédelni hanem azért, mert normáliséknál ennél olcsóbban is ki lehet hozni.
Persze akadémiai a vita, mert sem 2500 sem 5000Ft-ért nem járna 'ingyen' lakás senkinek, kivéve ha valaki mástól veszi el a pénzt.
Azt meg köszönöm, de inkább nem kérem.

26-ös
Nem, leülhetsz egyes. Én nem engednélek át se bioszból se kémiából se fizikából középiskolában. Ha rajtam múlna nem lenne érettségid.
Aki nagy darab, annak be kell valahogy vinnie azt a kalóriát. Energiamegmaradás törvénye, tudod..

Simán lehet, hogy napi 2 kiflitől is hízik pajzsmirigy gondok vagy egyéb kezeletlen betegségek miatt.
Ekkora hülyét... két kifliben nagyon-nagyon-nagyon max 500 kcal van, attól senki sem hízik, akár van pajzsmirigy problémája akár nincs. Vagy ha igen, akkor ő az örökmozgó.

26-27: Járj utána ennek jobban. Simán lehet, hogy valaki napi 5 pizzát megeszik és nem hízik, mert súlyosan túlmúködik a pajzsmirigye, és van aki 2 tányér levessel is hízik akinek alulműködik. 2db teljesen egyforma étrendű ember közül másképp hízik egyik és másik.
Nettó butaság, hogy aki hízik csak azért van mert többet eszik. Azonos bevitt kalóriától is elhízhat, mondjuk a tied felétől is.
nem egyformán hat a hízásra 1 kalória mindenkinél. Ha nekem nem hiszel, legalább olvass utána. (itt megintcsak képletesen kellene a 2 kiflit érteni, legyen elég hogy a te kalóriád negyedétől van aki már elhízik)

Ez a pajzsmirigyes kifogás csak a lusták szövege.
Hogyhogy amikor Hollandiában éltem, akkor ott szinte egyáltalán nem láttam kövéreket? A sörhas az ottani utcaképben ritkaságnak számított. Ott nem működik alul/felül az emberek pajzsmirigye? Ráadásul ott szinte soha nem is járnak orvosokhoz. Az átlag ember ha elköhhinti magát nem rohan azonnal az orvoshoz, mint Magyarországon ahol mindig mindent az orvosoktól várnak. Zabálják a csipszeket, egyik se sportol, de majd az orvosbácsi felír valami tablettát amitől azonnal meggyógyulnak. Utána meg megy a hisztizés, hogy a "gonosz óóbán miatt nem sikerült!". Ez Magyarország.
A hollandok valahogy nem várják a megváltást az állambácsikától meg az orvosoktól. Hanem kimennek mozogni, biciklizni, aktív életet élnek és nem zabálnak egészségtelen szemetet, és alig akad alkesz láncdohányos köztük. Ezért nem is dagadtak.
Kint is akin láttam, hogy dagadt sörhasú, arról tudtam, hogy kelet-európai.
Jó lenne befejezni ezt a "jaj nem tehetek róla, hogy dagadék vagyok, csak a pajzsmirigyen ilyen" miközben meg pityizalják a coca-colat, meg zabalják a szemetet meg minden másnap leisszák magukat, sport meg nuku. Ilyen életvitellel norvég egészségügy mellett se lenne semmi javulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!