A 30 éven aluliak átlag keresete 193 ezer forint. Ez kajára elég már csak. A kormány mikor látja be, hogy ingyen lakás kell, mint a szocializmusban?
A kormány hozza a hülye intézkedéseit mint CSOK, babaváró, most meg CSOK Plusz. Közben meg rá kéne nézni a bérekre és levonni a konzekvenciát, hogy bizony egy fiatal szülő korban lévő az nem hogy csak nem hitelképes, hanem ételre is alig futja a jelenlegi élelmiszerárak mellett. Én nem vagyok egy nagy étvágyú ember, és kommersz kajákon élek, de még nekem is egymagam elmegy 200 ezer forint csak kajára, úgy hogy nem dohányzom és nem fogyasztok alkoholt.
Egy fiatal az saját magát is alig tudja eltartani, alig tud megélni, nem hogy még gyereket vállaljon meg saját lakást vegyen.
A szociálisban sem voltak magasak a bérek Magyarországon, de akkor viszont mindenki kapott ingyen lakást a tanácstól, ha jött a gólya, bővült a család akkor még nagyobbat. És nem CSOK-ra kapta meg mindenféle szar hitelkonstrukcióra. Ingyen.
Szerintem ez ma sem lenne túlzás, azért cserébe, hogy egy fiatal ilyen bérek mellett Magyarországon maradjon. Mert bizony Ausztriában meg más Európai országokban 2000 Euro alatt már senki nem keres. Ingyen lakás a minimum lenne amit elvárnék itt maradásért cserébe, egy ilyen csóró országban, ahol a bérek a béka pitsája alatt vannak.

#7 alap reggeli: mármint pl 2 szelet pirítós, felvágott meg pohár tej vagy tea szerinte 700Ft? Vagy milyen ebéd jön ki 2500Ft-ból? Főzök magamnak spagettit meg bolognait, közel sincs 2500Ft.
És még a te számaiddal is csak a 60%-nál járunk a 6500Ft-nak.

Egy alap menü a mekiben 2500 forint. Egy alig emészthető utcai kis pizza szelet 500 forint, abból mondjuk 3 szelet fél fogamra elég. Ez már 4000. Akkor vacsorára eszek még valami bolti kaját, egy kis szalámi, zsemle meg ásványvíz már 2000 forint. Akkor az már 6000 ezer.
És akkor mi volt ebben a luxus? Semmi. Se cigi, se pia, se tejtermék, se gyümölcs.. a napi vitamin és rostbevitelt multivitaminnal és rostporral oldom meg, akkor ott van még az a napi 500 forint kiadás.
Így elmegy az.

"Egy alap menü a mekiben 2500 forint"
. Te most trollkodsz?
Mekiben enni kb. az a kategória, mint cukrászdában uzsonnázni: átlag ember nem csinálja minden nap.
2500 forintból sok étkezdében olyan ebéd kijön, amiből az ember másnapra is el tud rakni. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az ember magára főz...

#13 akkor szerinted egy bögre tej = 290Ft
jó drága tejet iszol.

Persze, ingyen lakás kell, meg ingyen sör, meg ingyen minden.
Én nem támogatom semminek az ingyenes osztogatását, ellenben azt igen, hogy ne vegyenek el az embertől annyit, hogy ne tudjon lakást venni, függetlenül attól, hogy hány éves. Illetve lehetne nem szociális bérlakás program is, ahol az állam azokat támogatja, akik akarnak is szorgalmasan dolgozni azért, hogy lakásuk legyen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!