Aki télen is a nyári időszámítást akarja, azt nem zavarja, hogy december-januárban még reggel 8-kor, fél 9-kor is sötét lenne?
Én úgy örülök, hogy végre visszaálltunk a télire. Olyan sötét volt már reggelenként, hogy sokszor azt hittem, még jó korán van, közben pedig már 7 óra volt!
A nyármániásoknak pedig üzenem, hogy nyáron ugyan 9-kor sötétedne, de attól még lehet beszélgetni, az utcán van világítás, a piádat-kajádat és a szádat pedig sötétben is megtalálod.
A fizetésed pedig éjjel-nappal egyre kevesebbet ér.
Nem, mert most meg már délután négykor van sötét.
Úgyhogy teljesen mindegy, mert úgysem lesz ettől hosszabban világos, vagy reggel vagy este de sötét van. Szóval nekem ez mindegy, viszont azt nem szeretném, hogy más időzónába kerüljünk emiatt, mint Ausztria, mert akkor még többet kell majd állítgatni az órámat.
"azt nem zavarja, hogy december-januárban még reggel 8-kor, fél 9-kor is sötét lenne?"- Azt szeretném megjegyezni, hogy Európa legtöbb országában....Franciaország , Spanyolország , Németország , Románia , Bulgária stb. teljesen megszokott , hogy telente van másfél hónap amikor 8.00 után kel fel a Nap, ehhez alkalmazkodtak az emberek, és nem is hallottam még , hogy ezzel bármi bajuk lenne ezen országok lakóinak.Mi magyarok eddig egy nagyon erős szelsoerteket mutattunk , mivel az idozona (GMT+1) legkeletibb szélén helyezkedünk el, ezért nálunk nagyon korán kel fel a Nap egész évben , és nagyon korán is megy le.Azt gondoljuk ez a normális , azaz bevett, pedig, ha európai átlagot nézünk...akkor azt látjuk , hogy mi a nagyon korán kelokhoz vagyunk igazítva.
Másrészt akik azt szajkozzak , hogy a téli a jó , mert az az egészséges.....értem én , hogy télen rossz másfél hónapon keresztül sötétben kelni , de basszus, szerintem nem karosabb , mint nyáron (amennyiben akkor is téli lenne) az esti 8 óra alvasbol 5t világosban tölteni. Üzenem a télmániásoknak, hogy reggel mikor munkába mentek télen , az időjárás miatt (borult) így is úgy is sötét lesz + van közvilágítás , lámpa ...lehet annak a fényében is munkába sétálni....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!