A baloldalnak mi a problémája azzal, hogy a fidesz ázsiai vendégmunkásokat hoz be?
A nem fideszes jobboldaliak azzal érvelnek, hogy ezzel a magyar béreket törik le, ezt értem is.
De baloldal fogadná be azokat az illegális gazdasági migránsokat, akik Észak-Afrika partjairól a tengerbe vetik magukat gumicsónakokban, akiket hajók mentenek ki. Ők nem törnék le a béreket? Csak a legálisan érkező vendégmunkások?
"Tehát igen, egy baloldali ember, ha következetes az elveihez, akkor a menekültek befogadását támogatja..."
Akkor most ott tartunk, hogy még mindig azt hiszitek, hogy mindenki menekült, aki Észak-Afrika partjainál a tengerbe veti magát, és gumi csónakokban hánykolódnak amíg ki nem mentik őket?
#22 Igen, még 8 év után is itt tartanak, hogy nekik menekült aki több országon átmasírozik a zöldhatáron és sehol nem hajlandó a hatósággal együttműködni.
Bezzeg amikor Dél-Amerikában volt gond és a magyar hatóság szó szerint menekítette ki onnan a magyar gyökerekkel rendelkező embereket az nekik nem volt jó, azokat nem vették menekülteknek.
"De baloldal fogadná be azokat az illegális gazdasági migránsokat"
Ez is a Fideszre jellemző, már bocsika.
"Ez is a Fideszre jellemző, már bocsika."
Ki tudnád ezt fejteni bővebben?
Melyik baloldali pártnak van ezzel baja?
Kussol mind.
Amúgy meg a fidesz is hoz afrikait.
Az hogy jobb életkörülményeik vannak mint a magyaroknak,ami természetesen várható is volt hiszen csicskának nem jön ide senki.
Erre mit reagálsz kérdező?
Na álljunk meg egy percre, én szerintem jogos számon kérni ezt a kormányon, de én ez előtt sem voltam bevándorlás párti. Csakhogy ti baloldaliak ezért engem lefasisztáztatok. Tehát amikor a tömeges bevándorlás ellen kampányolt a fidesz, te fröcsögtetek, de most ők hoznának be tömegesen vendégmunkásokat, de ti ezen is fröcsögtök.
A vendégmunkások le törik a magyar béreket, de a magukat menekültnek hazudó gazdasági bevándorlók nem? Hogy van ez?
Ja, meg azzal is érveltetek, hogy Magyarországra úgyse akarnak jönni, csak azon keresztül másik országba eljutni. De akkor a vendégmunkásokat akaratuk ellenére tartja Magyarországon a Fidesz? Ne nevettess.
Tehát én aki már akkor is szidtam a Fideszt, amikor még bevándorlás ellenesek gondoltam őket, én jogosan kérem számon rajtuk. De ti, akik eddig willkommen pártiak voltatok, nektek aztán semmi jogotok nincs rá. Képmutatók vagytok és következetlenek.
A külföldi vendégmunkás olcsó munkaerőt jelent. A piacgazdasági hagyományokkal rendelkező országok ezért fogadják be őket. Azokat a munkaköröket látják el, amiket a hazai munkaerő betöltetlenül hagy, mivel más állások kedvezőek, ösztönzőek és szakmailag közelállnak az ottani, helyi állampolgárokhoz.
A vendégmunkások megjelenése kedvezően hat termelékenységére így az állam bevétele nőni fog.
A hátránya a vendégmunkások jelenlétének a nemzetállam, az államszövetség területén a bérek növekedési ütemének csökkenésében, a hazai munkaerő iránti hanyatló igényben van. A fejlődő piacgazdaságú állam lakosaiból ellenszenvet vált ki, mert a foglalkoztatásuk mértéke apad.
Az alapvető gond a fogalmak összemosódásában, értelmezésében értelmezésében van. A vendégmunkásnak, a gazdasági bevándorlónak, a menekültnek nem ugyanaz a meghatározása.
A hiány szakmákban van értelme növelni a vendégmunkások létszámát a magyar nemzetgazdaságban. Orvosokra, mentőkre, tűzoltókra, veszélyes munkát betöltő dolgozókra szükség van vendégmunkásként, de gyári, ipari, üzemi foglalkoztatottra van szabad, hazai munkaerő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!