Miért kell Kuncze Gábornak folyamatosan hazudnia a Klubráfió hullámhosszán?
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:21
Jah..,neked szántam elöző hozzászólásomat!!!
"kicsit sem zavar, hogy egyik esetben átlátható mi történik, a másik esetben meg nem, és csak az állam jóindulatára számíthatsz?"
Kicsit sem. Az, hogy adott esetben végignézhetem hogyan apad el a pénzem az nem pálya. EZ a magánynugdíjpánztár. Parasztvakítással egyenértékű, hogy nézheted a pénzed hogyan alakul. Ha nagy hozamot akarsz akkor nagyot veszíthetsz ha meg nem akarsz nagy hozamot kis kockázat mellett - másképp nem megy - akkor tökmindegy hogy a magánba vagy vagy az államiba. Pontosabban még ekkor is jobb az állami. A magán kényelmes, klassz, de a lényeg a kockázat. Az meg az államiban meg nincs (gyakorlatilag).
De tényleg nem értem mitől ez a bazi nagy bizalom a magánmegoldás felé... iszonyúan kockázatos. Egy komolyabb válság és volt pénzed nincs pénzed...
"egy komolyabb válság és nincs pénzed."
Így van, komolyabb válság volt/van és Viktor most elveszi, amit a sok év alatt befizettünk.
„Így van, komolyabb válság volt/van és Viktor most elveszi, amit a sok év alatt befizettünk.”
Kitől, és milyen értelemben?
azért a lényeget mintha senki nem mondta volna el...
NINCS OLYAN, HOGY ÁLLAMI NYUGDÍJALAP HOZAMA!
az állami nyugdíjalap nem úgy működik, mint a magánalapok. állambácsi nem kezeli a nyugdíjbefizetéseket. az állami alapba befizetett nyugdíjjárulék nem a te nyugdíjad lesz valamikor. az a mostani nyugdíjasok nyugdíja. állambácsi beszedi a pénzt, kiegészíti a költségvetésből és kifizeti a nyugdíjasoknak.
amit te kedves kérdező majd nyugdíjnak kapni fogsz, az nem az a pénz, amit te befizettél, hanem az, amit majd az akkori dolgozók be fognak fizetni, meg beszed állambácsi adó formájában.
ebből következően nincs olyan, hogy az állam garantálni tudja a nyugdíjat, mert honnan tudná, hogy 20 év múlva lesz miből fizetnie (leginkább nem lesz)
Amikor Orbán azt mondja, hogy az állam tudja garantálni, az konkrétan hazugság. Senki nem tudja garantál, senki nem lát 20-30 évre előre, de ha az embernek van egy megtakarítása, akkor arra oda lehet figyelni folyamatosan, hogy az jó helyen legyen. vagy bejün, vagy nem. a magyar állambácsinak viszont még ilyenje sincs. neki arra kellene odafigyelnie, hogy elég gyerek szülessen, fejlődjön a gazdaság, legyen kedvező az időjárás stb. és ha minden jól alakul, akkor talán lesz pénz arra, hogy normális nyugdíjat fizessen.
"Amikor Orbán azt mondja, hogy az állam tudja garantálni, az konkrétan hazugság."
Beteg vagy. Nem hazugság. Konkrétan igaz Orbán állítása. de aki nem teljesen hüle az belátja szerintem magától is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!