Egy patriarchátusban, férfiak uralta világban hogyan lehetséges az, hogy a magzat sorsáról kizárólag az anya dönt?
Abortusz során az apának semmi beleszólása nincs abba, hogy a gyereke éljen vagy haljon.
Ha tényleg el vannak nyomva a nők és férfiak uralják a világot, akkor ezek a férfiak hogyan hozhatnak ilyen törvényeket saját maguk ellen?
Elég egyszerű:
1. A nő az a személy, akinek fel kell áldoznia a testét, egészségét, egzisztenciáját a "magzatnövesztésre".
2. ...mint tudjuk, csak az anya személye a biztos.... (azaz lehet, hogy nem is az a férfi döntene az abortuszról, aki az apja)
Úgy, hogy az embrió az a nő testében van, nem a pasiéban.
Igen, valamilyen szinten még mindig érezhető a patriarchátus sajnos....de azért már elszakadozunk tőle szerencsére.... Egyébként meg ugyan legális az abortusz, de ezt kvázi egy tollvonással illegálissá tudnák tenni a magas pozícióban lévő öreg, hozzá egy cseppet sem értő abortusz ellenes pasik, akik kB annyit tudnak a női testről, hogy van rajta mell, fenék meg p*nci.
"1. A nő az a személy, akinek fel kell áldoznia a testét, egészségét, egzisztenciáját a "magzatnövesztésre"."
Az egzisztenciáját a legkevésbé sem kell feláldoznia, GYES-ről, fél éves szülési szabadságról nem tudom hallottál-e. A testét sem kell feláldozni, szépen eljár sportolni, ahogyan előtte: nézd meg Sarki Katát, hogy néz ki két gyerek után. Egészségromlás alatt hogy mit értesz, pontosíts.
"2. ...mint tudjuk, csak az anya személye a biztos.... (azaz lehet, hogy nem is az a férfi döntene az abortuszról, aki az apja)"
Lefordítom: mivel az anyuka simán lehet egy félrek_ró cafka, így az összes (valós vagy feltételezhető) apától el kell venni a beleszólási jogot. Ez valóban páratlan logika, másrészt rávilágít arra is, hogy hogyan gondolsz a nőtársaidra - esetleg magadból indulsz ki.
@43 Nyilván mivel havi 200-at kereső proletár vagy, így el sem tudod képzelni, hogy egy jobban kereső nőnek adott esetben a GYES a fizetésének mondjuk a 4/5-ének elvesztésével jár. Rengeteg nő veszélyeztetett terhes, a szülésbe máig bőven mérhető számban halnak bele.
Nagyon egyszerű: férfiként nem pofázok bele női jogokba és elvárom, hogy a nők ne formáljanak véleményt arról, hogy nekem mikor lehet vaszketómiám.
Én jelenleg havi 1,200-at kereső "proletár" vagyok, a pénzzel soha nem volt gondom, amit a hozzád hasonló vérszívó nők rendre ki is használtak.
A GYES nem jár a nő fizetésének elvesztésével te szerencsétlen, mert semmi köze hozzá. A munkáltató ellenben kötelezve van, hogy a nő fizetésének 60%-át továbbra is átutalja a rá következő fél évben akár nulla elvégzett munkáért. Erre nők komplett életterveket építenek: egyik baba után jön a másik, a munkáltató meg perkáljon a semmire. Aztán meg veri a fenekét a földhöz az össze, hogy nem veszik fel szülés előtt...
Én meg férfiként bizony belepofázok jogokba, mert én is itt élek ebben a társadalomban, nem csak te. A saját gyerekem életéről dönteni pedig nem csak neked van jogod egy épeszű államban, mint pl. Lengyelország.
Főleg, hogy a gyerekem élete az nem "női jog". Ezt csak egy elborult magzatgyilkos szörnyeteg gondolja így.
ma 06:31
csak a trónörökös számít, a többi mehet a botmixerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!