A magyarok büszkék arra, hogy adóelkerülők?
Én ezt igazából gyerekkoromban sem értettem, hogy miért van így, de úgy látom a társadalom nagyon jól megtanult ezzel együtt élni. Egyik munkatársam építkezik és mondta, hogy bármilyen munkára bíz meg valakit mindig az az első kérdés, hogy "számlát kérsz?".
Múltkor meg egy rokoni találkozón kezdték szidni a kormányt, hogy milyen rossz az egészségügy és ezért fizetjük mi az adót. Erre meg egyik unokatesóm röhögve bevágta, hogy "már aki, mert ő nem". Most félretéve azt, hogy tényleg nem hatékonyan költik el a befolyt összegeket, de miért az számít menőnek, ha valaki csaló? Azzal tulajdonképpen a közösséget károsítja meg, semmi büszkeség nincs ebben szerintem. Skandináv országokban sokkal magasabb adók vannak és mégis befizetik az emberek, szóval itt igazából a bizalommal van probléma.
Hát ez van, én illegálban élek ilyenpontból, de lesz-rom.
Erre mondom mindig mindenkinek, hogy tököt kell növeszteni, nem kell birkának lenni.
Egy sz-r ország sz-r törvényeit követni nem hogy nem erény, hanem néha egyenesen bűn.
A törvény nem szentírás.
A hitleri németországban törvényesen irtották a zsidókat, a sztálini szovjetunióban törvényesen irtották a kulákokat, meg bárkit igazából, aki az útjukban volt.
De nem volt morális helyes és igazságos, és nem az volt a jó ember, aki csicskaként betartotta a törvényeket, akár tevőleg részt is vett ezekben, csak mert előírta számára valami törvény az engedelmességet.
Nem, az volt a jó ember, akinek volt elég töke ellenállni.
Ezt a "nemzeti sportot" a Magyarországon egymást váltó kormányok keltették életre és tették hagyománnyá, - mert az adókat, járulékokat egyre kifinomultabb és határozottabb módszerekkel szeretik szedegetni, de minél régebbi ez a játék, annál kevesebbet csorgatnak vissza ugyanezek a(z ön)kormányok a közösbe. Mit lát, aki itt él?
Azt, hogy bármit is tesz, ide nem érdemes semmit tervezni, mert nincs értelme, - miközben a "Darius kincse" nem elég az államnak, az önkormányzatoknak és a szolgáltatóknak! Versenyeznek azon, hogy ki tudja rövidebb idő alatt nagyobb anyagi kárt okozó mértékben kifosztani a lakosságot! Mi is a kérdés akkor?
Jót röhögtem ma, amikor olvastam, hogy a "köztársasági elnök" állampolgárságokat vont meg - négy vagy öt "szovjet magyartól"! :DDDD
Óriási veszteség érhette a "károsultakat"! :DDD
Nem kell adózniuk a semmiért és nem választhatják meg a kifosztóikat!
Óriási kaland! :DDDDD
#11 Én nem is tudom, hogy tudnám megoldani, hogy nem fizetek adót, mert külföldi cégnek számlázok minden hónapban, ott meg nem úgy megy, hogy oldjuk meg okosba'. Ha meg számlát kell adnom, annak nyoma van, adóznom kell utána.
De nem igazán érdekel, mert még így is össze tudom szedni 3-4 év alatt egy lakás árát, aztán dobbantok ebből a pöcegödörből, irány Ausztria. A 2026-os újabb fidesz győzelem utánra időzítem a költözést.
Van egy YouTube videó, ami az ittas vezetőkről szól. Nagyon jót mond benne az az ügyvéd, aki ezeket a felelőtlen ittas vezetőket szokta védeni. Magyarországon egy szocializmusból maradt örökség, hogy az emberek azt gondolják, hogy a szabályok azért vannak, hogy kiszúrjanak a kisemberrel, ezért a szabályokat ahol lehet, meg kell kerülni, ki kell játszani. Szemben például Svájccal, vagy Németországgal, ahol az emberek elfogadják, hogy a szabályok értünk vannak, és a jóléti állam alapjai, így azokat be kell tartani.
Ez az egyik, vagy az oka annak, amit kérdezel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!