Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok büszkék arra, hogy...

A magyarok büszkék arra, hogy adóelkerülők?

Figyelt kérdés

Én ezt igazából gyerekkoromban sem értettem, hogy miért van így, de úgy látom a társadalom nagyon jól megtanult ezzel együtt élni. Egyik munkatársam építkezik és mondta, hogy bármilyen munkára bíz meg valakit mindig az az első kérdés, hogy "számlát kérsz?".

Múltkor meg egy rokoni találkozón kezdték szidni a kormányt, hogy milyen rossz az egészségügy és ezért fizetjük mi az adót. Erre meg egyik unokatesóm röhögve bevágta, hogy "már aki, mert ő nem". Most félretéve azt, hogy tényleg nem hatékonyan költik el a befolyt összegeket, de miért az számít menőnek, ha valaki csaló? Azzal tulajdonképpen a közösséget károsítja meg, semmi büszkeség nincs ebben szerintem. Skandináv országokban sokkal magasabb adók vannak és mégis befizetik az emberek, szóval itt igazából a bizalommal van probléma.

2023. szept. 22. 13:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Minek fizessek adót ha jó részét úgyis ellopják, elherdálják a politikusok.

Bármelyik párt is volt eddig hatalmon mind lopott.

De akkor minek választunk meg ilyen embereket vezetőnek ?

2023. szept. 22. 13:44
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

"Most félretéve azt, hogy tényleg nem hatékonyan költik el a befolyt összegeket"

Hát pont ez az, amit nem lehet félretenni.

Ha kapnék bármiféle szolgáltatást a befizetett adómért cserébe, akkor nem lenne problémám az adófizetéssel.

Épp azért nem fizetek én se adót egy ideje, mert a f-szom kivolt már azzal a munkával eltöltött 20 évem alatt, hogy csak fizetek, fizetek, de amit cserébe kapok, az egyre kevesebb, egyre sz-rabb, miközben a g-ciláda politikusok és sleppjük meg egyre csak gazdagodik.

Úgyhogy egy ideje már nem fizetek adót.

És sokkal jobban élek így. pl. magánegészségügybe járok az így megspórolt pénzből, ahol sokkal színvonalasabb ellátást kapok.

Magánba intézem a nyugdíjmegtakarításomat is, ami folyamatosan szépen kamatozik, és bármikor hozzáférhetek, a gyerekeim örökölhetik, ha esetleg kifinganék idő előtt.

Az állam tehát minden szempontból sokkal rosszabb szolgáltatást nyújt az adómért cserébe, mintha azt a magánszektorban költeném el.

Úgyhogy az állam bekaphatja, és én bizony büszke vagyok rá, hogy nem fizetek nekik adót, hanem kialakítottam egy olyat életpályát magamnak, ahol azt kapom a pénzemért, amit elvárok.

2023. szept. 22. 13:46
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Ők ezen nem is gondolkodnak, mert ez náluk természetes.

És ilyen nép követelőzik az EU-s pénzért, meg követel:

"Több tiszteletet!".

Pfej...

2023. szept. 22. 13:47
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Az biztos, hogy a társadalom simlis, és hogy a vezetők is simlisek. Jelen esetben az emberek kerülik az adófizetést, a vezetők meg a saját javukra fordítják a befizetett adókat. De melyik volt előbb? A társadalom simlis, és ezért nem zavarja el az ilyen vezetőket, vagy a vezetők simlisek, és a társadalom mondta azt, hogy akkor ők is simlisek lesznek?

Most akkor a fejétől bűzlik a hal, vagy a haltól bűzlik a halfej?

Nem tudom a választ, de nagyon jó kérdés!

2023. szept. 22. 13:49
 5/16 anonim ***** válasza:
62%
Történelmi hagyomány. A magyar mindig is elnyomóként tekintett az aktuális kormányra nem a közösség építőjeként. Az elnyomóknak pedig nem adunk pénzt.
2023. szept. 22. 13:52
 6/16 anonim ***** válasza:
80%

"Ha kapnék bármiféle szolgáltatást a befizetett adómért cserébe, akkor nem lenne problémám az adófizetéssel."

Minden adócsaló ezzel takarózik. Azért legalább magadnak ne hazudjál már, ugyanaz az ember lennél, mint aki most vagy.

Kifogást mindig lehet találni.

"Úgyhogy egy ideje már nem fizetek adót."

Ja mert az úgy megy, hogy felkeltél egy reggel, és azt mondtad, jó eddig fizettem az adót, mostantól nem fogom.

2023. szept. 22. 13:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezért 27 százalék az áfa. Az adó többségét a tesco, az EON, meg a MOL kút szedi be. Ott nem mondják hogy számla nélkül olcsóbb.
2023. szept. 22. 13:59
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
#2 Tök jó. Kár egyébként, hogy ez nem választható legálisan. Én is a magánnyugdíjat és magánegészségügyet választanám legszívesebben a TB fizetés helyett. Teljesen feleslegesen talicskázom be a rengeteg pénzt, mert lóf.szt nem kapok érte. Ami meg a nyugdíjat illeti, már előtte szeretnék kialakítani egy olyan életmódot, amiben nekem már nem kell dolgoznom. Ha ez mégsem jön össze, akkor is ott lesz a magánnyugdíj és a megtakarításaim.
2023. szept. 22. 14:00
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Fejétől bűzlik a hal, nézd meg a vezetőket, az megy le kicsibe is. Tőlem vonják az adót, max. vásárláskor van olyan, hogy nem fizetek, de nem azért, mert én így döntök, hanem mert a kereskedő így dönt, nekem meg ott olcsóbb vásárolni, vagy csak ott van valami (tudnék nem egy terméket mondani, ami nem bóvli és csak ázsiai boltban találtam meg, akiknek jelentős része csal az adóval). Az meg ne a vásárló sara legyen már, hogy a kereskedő nem adózik.
2023. szept. 22. 14:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

"Minden adócsaló ezzel takarózik. Azért legalább magadnak ne hazudjál már, ugyanaz az ember lennél, mint aki most vagy.

Kifogást mindig lehet találni."

Én nem kifogást találtam, pöcök, hanem megoldást arra, hogy normális szolgáltatásokat kapjak a pénzemért.

Amit előtte tizensok év alatt nem kaptam meg, amikor viszont fizettem az egyébként rengeteg adót, mert hogy igen magas bejelentett bérért dolgoztam még alkalmazott koromban.

Úgyhogy nem én vagyok itt a f-sz, hanem az állam.

Egyébként én eddig direkt nem minősítgettem az adófizetőket, csak leírtam, hogy én mást választottam, viszont ezek után, hogy belémálltál, már én is megengedem magamnak a személyeskedést.

Te egy vérbeli ostoba balek vagy valójában, bár neked is eleged van abból, hogy sz-rt kapsz az adódért cserébe, de ennek ellenére jó csicska módjára fizeted, és minden választáskor szaladsz az úrnához szavazni, abban reménykedve, hogy mostmár aztán megváltoznak a dolgok, mert ennyire hülye vagy, hogy nem fogod fel, hogy egészen addig nem fognak megváltozni a dolgok, amíg ilyen hülye birka vagy, hogy engedelmesen fizeted az adót.

Csakis azzal lehet az államot rákényszeríteni arra, hogy végre felelősen kezdjen gazdálkodni a befizetett adóval, ha az emberek tököt növesztenek, és azt mondják, hogy márpedig afféle polgári engedetlenség keretében megtagadják az adófizetést egészen addig, amíg be nem fejezik az ilyen szinten pofátlan lopást és a hülyeségekre herdálást.

Valójában a magamfajtáknak lesz az köszönhető, ha egyszer jó irányba változnak itt a dolgok, persze ha elég sokan leszünk, nem az ilyen birka csicska szolgáknak, mint te.

2023. szept. 22. 14:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!