Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balosok homofób fóbiások?

A balosok homofób fóbiások?

Figyelt kérdés
Vagyis hogy én azt látom, hogy a woke ideológia által okozott túlérzékenység miatt nagyon gyorsan rásütik valakire a homofób bélyeget és fanatikusan elkezdik gyülölni. Pedig lehet, hogy az illető csak viccelődött a melegséggel vagy még nem elég felvilágosult gender témában és nem tudja, hogy milyen adekvát szavakat szabad használni manapság. Szerintem lehetnének nagyvonalúbbak és kicsit vehetnék lazábban.

2023. szept. 13. 16:22
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
73%
#8 Mi köze ennek ahhoz amit leírtam? Semmi.
2023. szept. 13. 16:50
 12/53 anonim ***** válasza:
75%
#11 a válasz a felvetett kérdésre.
2023. szept. 13. 17:08
 13/53 anonim ***** válasza:
50%

#12 Micsoda?

A kérdés nem az volt hogy a transzneműség azonos-e a nemi diszfóriával és én sem írtam ilyesmiről.

2023. szept. 13. 17:11
 14/53 anonim ***** válasza:
64%

#13 “Miért lenne attól nő ha más lesz a hormonszintje, mellet varrnak neki és levágják a péniszét, ha nem számít nőnek az akinek eleve mellei vannak és nem pénisze van hanem vaginája?”

Hogy mi a nő, az értelmezhető biológiai kérdésként és társadalmi kérdésként is. Itt már felmerül a transzneműség kérdése ami ugye a társadalmi nemen múlik, viszont nem mindig társul nemi diszfóriával, aminek az egyedüli hatékony gyógymódja a nemátalakító műtét. Konkrétan válasz a kérdésre.

2023. szept. 13. 17:14
 15/53 anonim ***** válasza:
0%
Nincs összefüggés.
2023. szept. 13. 17:18
 16/53 anonim ***** válasza:
100%
#15 akkor nem érted a saját felvetett kérdésedet.
2023. szept. 13. 17:23
 17/53 anonim ***** válasza:
31%

#14 2Hogy mi a nő, az értelmezhető biológiai kérdésként és társadalmi kérdésként is."

NEM!

Itt kezdődnek a bajok, hogy ezt elhiszed. Az, hogy mi a nő az csak és kizárólag biológiai kérdés.

Az, hogy MILYEN egy nő az adott korban, országban, társadalomban vagy mit tartasz nőiesnek, az már társadalmi kérdés.

De az, hogy ki nő és ki férfi az nem vita tárgya. Az eldőlt amikor megszülettél.

"Itt már felmerül a transzneműség kérdése ami ugye a társadalmi nemen múlik,"

Ez már a téves kiindulásból szőtt mesevilág része. A társadalmi nem nem azt jelenti, hogy a női és férfi nemen kívül létezik másféle nem. Azt jelenti, hogy az adott nemre mi a jellemző abban a társadalomban, abban az időpillanatban.

"A társadalmi nem azokat a különböző társadalmilag létrehozott elvárásokat, viselkedéseket és tevékenységeket fedi le, amelyeket biológiai nemük alapján férfiakhoz vagy nőkhöz társítunk."

Vagyis nem ugyanaz gondolod egy nőnél nőiesnek, hozzá illőnek ha egy középkori germán várost nézel meg vagy ha egy modern kori afgán kistelepülést, meg egy modern, európai nagyvárost. De ettől még az illető nő, aki meg nem nő az férfi. Pont.

"viszont nem mindig társul nemi diszfóriával, aminek az egyedüli hatékony gyógymódja a nemátalakító műtét."

A nemi diszfóriának egyáltalán nem megoldása a műtét és főleg nem egyetlen megoldása. Csakis végletes, más, pszichológiai, mentális segítséggel már nem megoldható és súlyos esetekben lehet megoldás a műtét. Ezért is volt ennek nagyon hosszú menete sok orvosi vizsgálattal, kezeléssel korábban és nagyon kis számban. Még ezekben az esetekben sem volt egyértelmű a pozitív eredmény, a nemátalakító műtéten átesett, valóban korábban más módon nem kezelhető nemi diszfóriás személyeknél sem állítja azt mind, hogy ez számukra megoldás volt és innentől már nincs problémájuk. Van, csak már nem azzal, hogy magát nőnek érzi egy férfi testben, hanem hogy nem érzi így sem a magáénak az új testét, ettől nem lett nő és pont úgy nem képes nőként élni, csak már mások nem látják ezt rajta.

Ott a gond, hoyg elhiszed az első butaságot és utána kicsit sem vagy hajlandó elgondolkodni azon, hogy ha a kiindulás hazugság, akkor hogy lenne igaz utána bármi ami ebből indul ki? Sehogy.

2023. szept. 13. 17:30
 18/53 anonim ***** válasza:
22%
#17 pszichologiai és pszichiátriai tényeket hagysz teljesen figyelmen kívül. Így semmi értelme vitázni, hogy tényeket tagadsz.
2023. szept. 13. 17:34
 19/53 anonim ***** válasza:
78%

#18 Szívesen hallgatom milyen "pszichologiai és pszichiátriai tényeket " hagyok figyelmen kívül. Mert eddig itt csak én magyaráztam el az álláspontomat, te nem. Az nem vita, hogy ha nem tetszik a válaszom akkor közlöd, hogy így nem is lehet vitázni.

Győzz meg arról, hogy tévedek!

2023. szept. 13. 17:45
 20/53 anonim ***** válasza:
28%
#19 a társadalmi nemek pl pszichológiában és pszichiátriában is elfogadottak. Ezt tagadod. Ennyi a lényeg.
2023. szept. 13. 17:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!