A Fidesznek miért nem kell Budapest? Egyértelműen látszik, hogy Kari Geri ellen nem állítanak kihívót. Lehet meg se akarják nyerni Budapestet?
Szerintem benne van az, hogy minél nagyobb egy város és minél több értelmiségi van benne, annál kritikusabbak és annál inkább elégedetlenek, ha nem kapják meg a beígért dolgokat. Vidéken is észrevehető, hogy minél nagyobb egy település, annál kevésbé FideSS párti.
Így valahol több legyet üt egy csapásra:
1. A vidéket könnyebb megnyerni, mert nekik elég a kicsi ajándék is.
2. A budapestiektől büntetlenül lehet elvonni milliárdokat és rá lehet fogni az ellenzékre.
3. A vidék ettől még inkább beijed, hiszen látja mi lesz velük, ha a FideSS ellen szavaznak.
4. Eleve tovább mélyíthető a vidék-Budapest ellentét, a kormánynak pedig az a jó, ha az emberek megosztottak és egymás közt keresik az ellenséget.
2# Miért nézed le a vidéki embert?
A fogatlan gyurcsányista nyuggerproli neked értelmiségi?
Röhejesek vagytok ti, balliberálisok!
#3 Primitív megnyilvánulásaid alapján érthető, hogy minden értelmes ember lenéz téged.
Ettől függetlenül definiáld, hol néztem le a "vidéki embert" hiszen simán csak tényeket írtam, minél nagyobb egy településen, városban az értelmiség és tanult emberek aránya, annál kevésbé Fideszesek.
Itt egy térkép, amin látható, hogy a nagyobb városokban egyértelműen sokkal kisebb a FideSS támogatottság aránya. Megsértődhetsz a tényeken, attól azok még tények lesznek.
Ha te lennél Orbán, mire fordítanád az energiáidat?
1. Megnyerni egy nagyvárost, amit az ellenzéked foggal-körömmel véd
2. Megnyerni egy 4x annyi szavazóval rendelkező területet, amit amúgy az ellenzéked majdnem teljesen leszar.
Orbán egyszer égette meg magát. Többé nem fogja. Ami veszik veszik. Vannak gazember módszerek is.
#2 valóban egyedi. És a fene se akarja utánozni.
#5 Nem tényeket írtál le hanem ballib meséket.
Eleve tévedés, hogy azt hiszed a nagyvárosokban értelmiségiek laknak , vidéken meg nem. A valóság az, hogy Budapesten kisebb az értelmiségiek aránya mint némely egyetemi városban, ami még csak nem is túl nagy, ahogy a mi városunkban is jóval erősebb a diplomások aránya, mivel olyan cégek vannak itt amik ezt igénylik.
Az, hogy te a "FideSS" jelölést használod, már bemutatja milyen alulinformált, ostoba vagy, aki eleve lenéz másokat csak mert másra szavaznak.
A vidékieknek Budapest valóban intő példa, csak nem úgy ahogy te azt próbálod előadni. Azt látjuk, hogy mi történik ha megint alkalmatlan, képességtelen ellenzékiek kezébe kerül a vezetés. EZÉRT ment annyi ember a fidesz-kdnp-re szavazni ismét, hogy véletlenül se ti nyerjetek a parlamenti választáson. Nem a fidesztől félnek az emberek, hanem attól, hogy a ballib politikusok az országra is ráteszik a kezüket ismét.
#6 Ez az "ellenzék leszar" erős torzítás. Már csak azért is, mert vannak ellenzéki városok. Lásd Szeged, Pécs.
Vidéken sokkal inkább fordítva működnek a dolgok. Nem feltétlenül azért szavaznak a polgármesterre, mert Fideszes, hanem azért mert már ismerik.
A polgármester meg nem feltétlenül azért lesz Fideszes, mert az akarna lenni.
Szimplán csak tudja, hogy másképp zéró esélye lenne érvényesíteni a település akaratát. Hiszen tudja, hogy bánik a Fidesz az ellene szavazó településekkel.
Kicsit olyan, mintha azt mondaná Sztálin, hogy oké gyerekek, tartsunk szavazást, de ha én nyerek, akkor mindenki aki ellenem szavazott, az megy a gulágra. Nyilván az emberek többsége nem merne ellene szavazni, mert félne a következményektől.
#8 De, tényeket írtam. Sajnálom, hogy fáj.
És igen, nyilván én vagyok alul informált ostoba, mert FideSS-nek mertem írni a FideSS-t és véletlenül sem te akinek minden "érve" kimerült abban, hogy idézem:
"A fogatlan gyurcsányista nyuggerproli neked értelmiségi? Röhejesek vagytok ti, balliberálisok!"
Mondanám, hogy gondolkozzál már el, de nincs mivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!