Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyar miért ilyen naív...

Sok magyar miért ilyen naív idealista, hogy kormányváltástól meg tüntetésekre eljárástól, egyáltalán: politikusoktól várja a jobb életet ahelyett hogy külföldre költözne és valóban jobban élne mint akik már megtették?

Figyelt kérdés

Nem is értem 33 évvel a rendszerváltás után ebben az országban miért is hiszi el bárki egy politikus szavát is!

A fiatalok nagy része szerencsére már átlát ezen és külfölre költözik nem a csodát várja itt ebben a vesztes országban!

2023. szept. 9. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Mert úgy gondolják, hogy nem nekik kéne elmenekülniük innen, hanem azoknak, akik élhetetlenné teszik ezt az országot.

Nyilván idealizmus, de ez van mögötte.

2023. szept. 9. 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
11%
Aki Magyarországon nem tud boldogulni, az a lúzer.
2023. szept. 9. 18:32
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

1. Mert megfelel neki így.

2. Mert nem beszél idegen nyelvet és/vagy nem ért semmihez.

3. Kötődik annyira az otthonához, hogy még tűr.

4. Valaki miatt nem tud elmenni (idős szülők, házastárs, aki maradni akar, stb)

5. Nem mer.

6. Van már valami egzisztenciája, amiért megdolgozott, és nem szeretné feladni, lejjebb adni, főleg, ha már nem huszonéves emberről beszélünk.

Meg még rengeteg egyéni helyzet van, olyan emberek is léteznek, akik tényleg hisznek abban, hogy lehet itt még élhetőbb világ, és próbálnak tenni érte, de szerintem belőlük van a legkevesebb.

2023. szept. 9. 18:36
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Mindenütt ott a politika. Tetszik-nem tetszik, ez van. Bárhol beüthet a szr a vezetésben, és a végtelenségig nem lehet országok között ugrálni.

Ha az elégedetlen tömeg kivonulna, részt venne a tüntetésekben, akkor lehetne nyomást gyakorolni. Ehelyett van egy szűk cselekvő réteg, van egy jelentős, amelyik telibeszrja, egy másik jelentős, ami ugat rá, hogy ha nem jó akkor lehet elmenni/önmaga meg van győződve arról, hogy minden naon jó, meg egy másik jelentős, említésre méltó, amelyik egyetért azzal, hogy nem jó, de így végignézi, hogy majd helyette jól megoldják mások. Meg páran megunják, oszt lelépnek.

Aztán csodálkozunk, hogy miért nem jöttünk ki a szrból.

2023. szept. 9. 20:38
 5/11 anonim ***** válasza:
4%
Mert sokunk nem tud nyelvet. Az itteni mentalitást nem tudják levetközni.
2023. szept. 10. 00:08
 6/11 A kérdező kommentje:

"Ha az elégedetlen tömeg kivonulna, részt venne a tüntetésekben, akkor lehetne nyomást gyakorolni."

Ne haragudj, de hány éves vagy? Mert ez a gyermeki naivitás ami lejön az írásodból, erősen megmosolyogtató.

Meg aztán ha csoda történne és elkergetnéd az orbánt tudod mi lenne? Jönne egy másik aki ugyanúgy csak a saját és haverjai érdekeit (és zsebét) nézné nem a népét és az országét. Az a gáz, hogy erre még sokan 33 évvel a rendszerváltás után még mindig nem jöttek rá.

2023. szept. 10. 20:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Mert a rendszerváltás óta mindig ez a mantra megy, hogy majd jön ezmegaz és akkor aztán jó lesz. Aztán csak egyre szarabb itt minden uralkodó párttól függetlenül.

Nagyon örülök neki, hogy a fiatalok többségének több esze van, nem eszik meg ezt a hazugságot inkább lépnek innen, nem engedik meg hogy hülyének és rabszolgának nézzék őket.

2023. szept. 10. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
39%
Nyilván külföldön kolbászból van a kerítés. Ja, nem.
2023. szept. 12. 04:48
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

Itt el van b.szva az egész, hogy külfödre mennek.

Nem nektek kellett volna elmenni, hanem a politikusokat kellett volna elzavarni, ezért nem lesz itt változás, mert engedi a nép a gazembereket érvényesülni.

Hogy miért nem zavartam el őket én? Mert munkahelyen is akiknek legnagyobb volt a pofája, azok hallgattak, mint sz.r a gazban, amikor az érdekeikért ki kellett volna állni én meg egyedül álltam a vezetőséggel szemben.

Már idős vagyok, nekem teljesen mindegy mi lesz itt, kihúzom valahogy.

2023. szept. 14. 08:46
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
nem szeretnének elmenni vagy nincs lehetőségük rá
2023. szept. 14. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!