Miért panaszkodnak a tanárok, ha a kormány szerint most már majd akár 1milliot is megkereshetnek?
Tanár, be mered vallani mennyit keresel?
Általános iskolai és középiskolaiakra vonatkozik a kérdés.
Pótlékot se tessék elfelejteni. Meg az évvégi bónuszt havi szinte visszabontva.
Meg a részvényopciókat. Köszönöm
20:
Sajnos ez elképesztő.
Hagyjátok ott ezt a bandát szept. végéig! Ez az ajánlat megalázó. Ennyit egy hotel-recepción is megkerestek.
21.
Sajnos ez nagyon nehéz lelkileg, mert nem csak arról van szó, hogy egy iskola nem jó és megyek másikba, hanem egész pályamódosítás. :(
Egész nyáron nézegettem a munkákat, de semmi nem volt annyira motiváló, mint a diákokkal dolgozni. Emiatt szomorú ez az egész tanárnak is, diáknak is. Szülőknek, nagyszülőknek meg nem tudom... ezek szerint őket nem érdekli.
"De ez full komoly, hogy többeknek teljes állásban 250 nettó alatt van a havi a tavalyi 10% emelés után is?? Az hogy?"
Igen, a kormány 3 éve fizetésemelésként reklámozza a 10%-os PÓTLÉKemelést. Kis huncutok! :) Eddig a bérünk alapját a 2014-es(!) vetítési alap jelentette, ami az akkor minimálbér összegének felelt meg (101.500 Ft). Az volt az ígéret, hogy ez szépen párhuzamban fog majd növekedni a minimálbérrel... Nem növekedett. Persze ehhez adódott hozzá, hogy állandóan a bérminimumra egészítették ki pótlékban. Plusz a 3x10%-os ágazati pótlékemelések.
Nos, összesen így teremtődött meg az a csoda, hogy 0-17 éves gyakorlattal (mesterdiploma esetén) mindenki ugyanazt a bért vitte haza, a bruttó 391.248 Ft-ot (ez a nettó kb 260 E Ft).
Itt tudod elolvasni bővebben: [link]
Egyébkén a napokban kézhez kapott várható bérek szerint kb mindenki a bruttó 440-460 E Ft-tal számolhat nálunk, akiktől hallottam. Kivéve akiknek eddig e felett járt már a fizetés (mondjuk nyugdíj előtt, vagy kutatópedagógus), mert annál kevesebbet nem adhatnak. Nálam bruttó 450-et írtak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!