Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért panaszkodnak a tanárok,...

Miért panaszkodnak a tanárok, ha a kormány szerint most már majd akár 1milliot is megkereshetnek?

Figyelt kérdés

Tanár, be mered vallani mennyit keresel?

Általános iskolai és középiskolaiakra vonatkozik a kérdés.

Pótlékot se tessék elfelejteni. Meg az évvégi bónuszt havi szinte visszabontva.

Meg a részvényopciókat. Köszönöm

#fizetés #tanár #panasz #Státustörvény
2023. szept. 1. 16:32
1 2 3
 11/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Miért panaszkodnak a tanárok, ha a kormány szerint most már majd akár 1milliot is megkereshetnek?"

...ha elmennek normális helyre dolgozni? Mert én ismerek tanárt, aki milliót keres. Csak épp nem tanít.

2023. szept. 1. 18:02
 12/24 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nemsokára simán megkeres egy tanár nettó 1 millió forintot havonta.

Hála a fidesznek az pont elég lesz akkor tejre és kenyérre...

2023. szept. 1. 18:14
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

3 év tapasztalattal ped. 1. minősítéssel heti 50-55 óra munkával 256.000 a nettóm.

Ofő kollégám 36 évvel a háta mögött ofő pótlékkal 325.000 nettó. Helyettesítések, ügyeletek ingyen, 40 óra alatt megoldhatatlan mennyiségű feladat, persze a többletet nem fizetik.

Sógornőm egy év tapasztalattal aktatologatóként egy multinál 520.000 nettó plusz cafeteria, céges autó, laptop, telefon. Heti 40 óra, ha túlórázik, kifizetik vagy lecsúsztatja. Novemberre várható a neki az első emelése.

Szerinted melyik a vonzóbb?

2023. szept. 2. 12:09
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

13 vagyok, ebben benne van a pótlék. Nincs év végi jutalom, se egyéb. Évek óta egy piros tollat se kapunk év elején, karácsonykor és pedagógusnapon emailben jön a köszöntés és ennyi.

Tulajdonképpen a munkaeszközeinket is magunknak finanszírozzuk teljes egészében. Jó, kréta néha akad, meg pár tábla is, ami csak néhol van annyira lekopva, hogy nem lehet rá írni.

2023. szept. 2. 12:11
 15/24 anonim ***** válasza:
81%
Én 39 évesen, szóval még viszonylag fiatal tanárként nettó 285 ezret keresek, 14 év pályán töltött év, egyetem, biológia-kémia szak, szakvizsga, munkaközösségvezetőként. Ennyit a bruttó 581 ezerről, amit az idei évre ígértek (Unio-s pénz).
2023. szept. 2. 18:13
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem, pl keleten, ahol szinte csak gyári meló van és ilyen bruttó 236 ezreket kínálnak+ túlóra, ott ez a nettó 285 ezer visonylag jobb fizetésnek számít és ezért nem sztrájkoltak ott a tanárok. De nyugaton, a fővárosban vagy pár nagyobb városban, ahol bármikor találhatsz tanárként jobb munkát agyagiakban, na ott a legtöbben polgári engedetlenkedtek, mert nincs hová hátrálni és ha kirúgnak is kereshetsz mást. A keleti országrészben semmi sincs, csak gyári meló, mezőgazdasági, vagy részmunka.
2023. szept. 2. 18:17
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem jött át az irónia. vannak dolgok, amikben nincs irónia.

Az, hogy kívülállók nem értik a problémát, nem elfogadható, de a mai világban - tekintve hogy sokakat csak az érdekel, ami direkt érinti őket - de érthető. Azonban az, hogy akiken elsősorban a dolog csattan, méghozzá életre szólóan, az olyan mértékű tudatlanságot feltételez, amiről az ember azt gondolná, emberben elképzelhetetlen.

Néány tanár tépi a száját, próbálja elmagyarázni, miről szól a mese. A kormány meg röhög rajta. teheti, hiszen a többi 90% le se... Sőt, ellene dolgozik, feljelent, sunyít. Jó, a bőrére megy közvetlenül. De van itt vagy félmillió diák. Nekik egymillió szülőjük. Ezek hol vannak? Direkt utálják a gyerekeiket és hajléktalannak nevelik (már ha ez a nevelés)? A diák érzi a problémát, próbálja támogatni az ügyet, de a szülője maximum eltiltja. Én fel nem foghatom, hogy lehet egy szülő ennyire hülye. Jó, egy lehet, de egymillió!! Ez a kormány már rég eltakarodott volna a búsba, ha mindazok, akiket drasztikusan súlyt, keményen fellépnének.

Rendkívül utálom, da azt kell mondanom, ez a társadalom megérdemli a sorsát, Orbán és bandája elég balek, hogy csak ennyi bőrt nyúz le. Ezek nemcsak tűrnék, még hálásan meg is köszönnék.

2023. szept. 2. 22:19
 18/24 anonim ***** válasza:

,, Ezek nemcsak tűrnék, még hálásan meg is köszönnék."

Aláírom, még könyörögnének is a 1000 ft-os benzinért vagy az 1500 ft-os kenyérért, ha Orbán úgy gondolná, hogy legyen annyi.

2023. szept. 4. 13:52
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Igérni bármit lehet, olyanokat én is mondhatok, hogy 2030-ra nettó 2 milla lesz a tanári fizu. Orbán azt ígérte nem lesznek adóemelések és megszorítások, erre növelik a jövedéki adót, megadóztatják a megtakarításokat, városokban a CSOK-ot offolják stb.
2023. szept. 5. 12:20
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Meg az évvégi bónuszt havi szinte visszabontva."

:DDD Na olyat se láttam még mióta több, mint 7 éve tanítok!

Se cafetériát, se prémiumot, se könyvutalványt, se ruhapénzt, se csapatépítő ingyenes kirándulást és programokat.

Nettó 260.000 Ft sem több, sem kevesebb! És ebben benne van a pótlék! amit a kormány 3 éve fizetésemelésként reklámoz.

Érettségi utáni szakképzésben tanítok, speciális szakmai tárgyakat. Olyan szakokat végeztem, ahol 1 millió Ft most a tandíj. 1 alapdiploma, 2 mesterdiploma, 2 B2 komplex nyelvvizsga, ped1 minősítés.

Azért vagyok még itt, mert szeretem azt, amit csinálok. De lassan minden nap egy kihívás lelkileg.

Plusz van egy ofői pótlékom, ami olyan 25 E Ft. De ugye azt tudjuk, hogy plusz munkát jelent? :D

Hol él a társadalom vajon?

2023. szept. 15. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!