Miért panaszkodnak a tanárok, ha a kormány szerint most már majd akár 1milliot is megkereshetnek?
Tanár, be mered vallani mennyit keresel?
Általános iskolai és középiskolaiakra vonatkozik a kérdés.
Pótlékot se tessék elfelejteni. Meg az évvégi bónuszt havi szinte visszabontva.
Meg a részvényopciókat. Köszönöm
"Miért panaszkodnak a tanárok, ha a kormány szerint most már majd akár 1milliot is megkereshetnek?"
...ha elmennek normális helyre dolgozni? Mert én ismerek tanárt, aki milliót keres. Csak épp nem tanít.
Szerintem nemsokára simán megkeres egy tanár nettó 1 millió forintot havonta.
Hála a fidesznek az pont elég lesz akkor tejre és kenyérre...
3 év tapasztalattal ped. 1. minősítéssel heti 50-55 óra munkával 256.000 a nettóm.
Ofő kollégám 36 évvel a háta mögött ofő pótlékkal 325.000 nettó. Helyettesítések, ügyeletek ingyen, 40 óra alatt megoldhatatlan mennyiségű feladat, persze a többletet nem fizetik.
Sógornőm egy év tapasztalattal aktatologatóként egy multinál 520.000 nettó plusz cafeteria, céges autó, laptop, telefon. Heti 40 óra, ha túlórázik, kifizetik vagy lecsúsztatja. Novemberre várható a neki az első emelése.
Szerinted melyik a vonzóbb?
13 vagyok, ebben benne van a pótlék. Nincs év végi jutalom, se egyéb. Évek óta egy piros tollat se kapunk év elején, karácsonykor és pedagógusnapon emailben jön a köszöntés és ennyi.
Tulajdonképpen a munkaeszközeinket is magunknak finanszírozzuk teljes egészében. Jó, kréta néha akad, meg pár tábla is, ami csak néhol van annyira lekopva, hogy nem lehet rá írni.
Kérdező, nem jött át az irónia. vannak dolgok, amikben nincs irónia.
Az, hogy kívülállók nem értik a problémát, nem elfogadható, de a mai világban - tekintve hogy sokakat csak az érdekel, ami direkt érinti őket - de érthető. Azonban az, hogy akiken elsősorban a dolog csattan, méghozzá életre szólóan, az olyan mértékű tudatlanságot feltételez, amiről az ember azt gondolná, emberben elképzelhetetlen.
Néány tanár tépi a száját, próbálja elmagyarázni, miről szól a mese. A kormány meg röhög rajta. teheti, hiszen a többi 90% le se... Sőt, ellene dolgozik, feljelent, sunyít. Jó, a bőrére megy közvetlenül. De van itt vagy félmillió diák. Nekik egymillió szülőjük. Ezek hol vannak? Direkt utálják a gyerekeiket és hajléktalannak nevelik (már ha ez a nevelés)? A diák érzi a problémát, próbálja támogatni az ügyet, de a szülője maximum eltiltja. Én fel nem foghatom, hogy lehet egy szülő ennyire hülye. Jó, egy lehet, de egymillió!! Ez a kormány már rég eltakarodott volna a búsba, ha mindazok, akiket drasztikusan súlyt, keményen fellépnének.
Rendkívül utálom, da azt kell mondanom, ez a társadalom megérdemli a sorsát, Orbán és bandája elég balek, hogy csak ennyi bőrt nyúz le. Ezek nemcsak tűrnék, még hálásan meg is köszönnék.
,, Ezek nemcsak tűrnék, még hálásan meg is köszönnék."
Aláírom, még könyörögnének is a 1000 ft-os benzinért vagy az 1500 ft-os kenyérért, ha Orbán úgy gondolná, hogy legyen annyi.
"Meg az évvégi bónuszt havi szinte visszabontva."
:DDD Na olyat se láttam még mióta több, mint 7 éve tanítok!
Se cafetériát, se prémiumot, se könyvutalványt, se ruhapénzt, se csapatépítő ingyenes kirándulást és programokat.
Nettó 260.000 Ft sem több, sem kevesebb! És ebben benne van a pótlék! amit a kormány 3 éve fizetésemelésként reklámoz.
Érettségi utáni szakképzésben tanítok, speciális szakmai tárgyakat. Olyan szakokat végeztem, ahol 1 millió Ft most a tandíj. 1 alapdiploma, 2 mesterdiploma, 2 B2 komplex nyelvvizsga, ped1 minősítés.
Azért vagyok még itt, mert szeretem azt, amit csinálok. De lassan minden nap egy kihívás lelkileg.
Plusz van egy ofői pótlékom, ami olyan 25 E Ft. De ugye azt tudjuk, hogy plusz munkát jelent? :D
Hol él a társadalom vajon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!