Magyarországon már manapság csak a gazdagok járnak fodrászhoz? Az is luxus lett?
Már egy szaros KÖKI Terminálban is egy sima férfi hajvágás is 3900 forint! Erre sok helyen megkaptam, hogy minek járok fodrászhoz, amikor pár ezer forintért kapok egy villanyborotvát és levághatom magamnak azzal. És hogy manapság a legtöbben már ezt teszik, így spórolnak pénzt a megélhetésre.
Ez azért elgondolkoztatott. Ha manapság már fodrászhoz járni is effektíve egy úri sznob dolog lett, akkor hol a fenébe élünk jól? Gyurcsány idején qrvára de alap dolog volt, sose hallottam villanyborotvás spórolásról abban az érában. Most meg már sokadik helyről hallom ezt, hogy a fodrász az luxus.
Ez lenne a mesebeli Fidesz? Ha így nézzük, hogy mennyi minden van ami manapság már luxus, Fletó idején meg full alap volt (ilyen pl. a Balatoni nyaralás is meg a lakhatás meg stb.) akkor azt lehet mondani, hogy Gyurcsány is jobb volt, méghozzá kvázi sokkal jobb?
Én pl. nem anyagi okok miatt vágom otthon, csak sajnálom az időt fodrászra. Ha időpontra mentem, akkor is mindig várni kellet jó sokat, mert még betett valakit elém...
Így meg 5 perc alatt letúrom géppel.
"Gyurcsány idején qrvára de alap dolog volt, sose hallottam villanyborotvás spórolásról abban az érában"
Akkor leragta a cica a fuled, nekem "fodrasz" csak a bevonulaskor nyirta a hajamat :)
39F incel
"Akkor ezek szerint az orvosok is mélyszegénységben élnek?"
Nem, az egy fillérbszó sz@rrágó.
Na látjátok, erről beszélek, erről a sok kommentről. Gyurcsány idején még nem kellett számolgatni a garast, nem kellett olyan kérdéseket feltenni, hogy "Minek fizessek azért, amit otthon magamnak is meg tudok csinálni?", mert az emberek egyszerűen megtehették, és nem is kellett sajnálni a pénzt a fodrásztól.
Most meg amint látjátok, az emberek fele garasoskodás miatt otthon vágja magának, legalábbis a férfiak.
Ez a jólét? Ez a dübörgő gazdaság amit a Fidesz teremtett nekünk?
Ilyenkor látszik meg hogy Gyurcsány milyen jó volt. Vagy legalábbis mennyire kevésbé volt szar a jelenlegi rezsimhez képest. És még tapsikolunk is.
Aki nem vágyik trendi vágásra, festésre, az minek fizetne?
Ez nem kormányfüggő, akkor se verem a pénzt, ha van.
Ételrendelésre pl nem sajnálnám, mert a főzés minden nap fárasztó.
De nekem pl egy fél nap elment a várakozásra.
Vettem 10 ezerért egy hajnyírót, ami szakállnyíró is, évek óta nem borotválkozom, így a drága borotvahabot és arcsszeszt is megspórolom.
Csak arckrémre költök, ami szükséges.
Borotvát is csak intim borotváláshoz, az meg sokáig kitart, még az arc borotvát dobhatod el nagyon hamar.
"így a drága borotvahabot és arcsszeszt is megspórolom"
Nézzünk szembe a tényekkel, tudod mit csinálsz te? Garasoskodsz. Vered a fogadhoz a 10 forintosokat is.
Pontosan ez az amit Gyurcsány idején senkinek sem kellett csinálni, most meg már majdnem mindenki ezt csinálja.
Ellenzéki vagyok.
Nem kell garasoskodni, csak nem fizetek olyan szolgáltatásért, aminek nem látom értelmét.
És ha igénybe veszek valamit, akkor a minőséget is nézem.
Tehát azért, mert valami nagyon hypeolt, azért nem fogom azt megvenni/ használni.
Inkább az gáz, hogy pl a gagyi tusfürdő és baromi drága, a minőségi pedig sokak számára megfizethetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!